Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
IKA Profil * |
#1 · Zasláno: 14. 3. 2006, 00:58:57
Omlouvám se, pokud jsem to nepochopil řádně, ale čtu to už několik dní ohledně mod_rewrite a rovněž jsem před chvili dočetl tuto konferenci celou, ale nemůžu to ani za nic zprovoznit. Možná je chyba na straně serveru?
Chci aby po kliknutí na ahoj.htm se zobrazila stránka s obsahem ahoj.htm ale aby URL bylo typu domena/ahoj/ Podle příkladů, co jsem zde četl toto má fungovat. Obsah htaccess : RewriteEngine On RewriteRule ^obrazek/$ /ahoj.htm [L,QSA] toto nejede po najetí na ahoj.htm se nic nestane - zobrazi se ahoj.htm když ale zadam www.4ladies.cz/obrazek/ tak se mi zobrazí obsah ahoj.htm má to fungovat opačně ne? zadám www.4ladies.cz/ahoj.htm a chci www.4ladies.cz/obrazek/ Je možné, že mod_rewrite funguje, ale toto zrovna ne? Nebo jak to ověřím? Děkuji, nemůžu si už pomoct, zkoumám to několik dní a nejde to rozjet... |
||
*Čvachta* Profil * |
#2 · Zasláno: 14. 3. 2006, 07:24:17
IKA
Funguje to správně. |
||
Hugo Profil |
#3 · Zasláno: 14. 3. 2006, 07:29:44
IKA
^obrazek/$ - stříška znamená začátek řetězce a dolar konec, takže když zadáš obrazek/, tak se ti to přepíše ahoj.htm, což je v pořádku. Pokud to chceš naopak, tak to musíš napsat takto RewriteRule ^ahoj.htm$ /obrazek/ [L,QSA] |
||
IKA Profil * |
#4 · Zasláno: 14. 3. 2006, 11:42:02
hmm RewriteRule ^ahoj.htm$ /obrazek/ [L,QSA] hlasí mi to 404 že stránka neexistuje. Zkoušel jsem udělat různé varianty, když místo obrazek zadam absolutní cestu http: atd.. tak se URL zmení na /obrazek/ ale nenajde tu stranku a hlasí 404. Zkoušel jsem dat opačné lomítko před tu tečku anebo i absolutní cestu. Kde může být ještě chyba??
|
||
Kajman_ Profil * |
#5 · Zasláno: 14. 3. 2006, 12:49:17
404 to buď vrací, že neexistuje obrázek, nebo je špatná cesta, nebo nefunguje mod rewrite.
Pokud existuje adresář obrazek, tak by mělo jít RewriteRule ^ahoj.htm$ obrazek/ [L,QSA] |
||
IKA Profil * |
#6 · Zasláno: 14. 3. 2006, 14:10:24
Kajmane diky, teď jsem volal na hosting, takže mod_rewrite je povolen, tak nevím proč to nejede. To jestli adresář je nebo není to na to nemá vliv. Nejede to i tak. Když ale před ten obrázek uvedu absolutní cestu, tak se zobrazí dobré URL které končí obrazek/ ale zase to háže 404. Mohl bys mi prosím tě pomoct to nějak dořešit? Pro informaci: htaccess je povolen pro adresař 4ladies. v tom adresáři mám ahoj.htm. například tohle funguje:
RewriteRule ahoj\.htm /cau.htm [R] Takže soudím, že mod_rewrite funguje na webu. Zde je cely obsah .htaccess RewriteEngine On ErrorDocument 404 http://www.4ladies.cz/czech/index.php RewriteRule ^ahoj.htm$ obrazek/ [L,QSA] #RewriteRule ahoj\.htm /cau.htm [R] prakticky potřebuji vytvořit virtuální adresář, který vlastně neexistuje.Díky za help! |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0