Autor Zpráva
IKA
Profil *
Omlouvám se, pokud jsem to nepochopil řádně, ale čtu to už několik dní ohledně mod_rewrite a rovněž jsem před chvili dočetl tuto konferenci celou, ale nemůžu to ani za nic zprovoznit. Možná je chyba na straně serveru?
Chci aby po kliknutí na ahoj.htm se zobrazila stránka s obsahem ahoj.htm ale aby URL bylo typu domena/ahoj/

Podle příkladů, co jsem zde četl toto má fungovat.
Obsah htaccess :

RewriteEngine On
RewriteRule ^obrazek/$ /ahoj.htm [L,QSA]

toto nejede po najetí na ahoj.htm se nic nestane - zobrazi se ahoj.htm
když ale zadam www.4ladies.cz/obrazek/ tak se mi zobrazí obsah ahoj.htm

má to fungovat opačně ne? zadám www.4ladies.cz/ahoj.htm a chci www.4ladies.cz/obrazek/
Je možné, že mod_rewrite funguje, ale toto zrovna ne? Nebo jak to ověřím? Děkuji, nemůžu si už pomoct, zkoumám to několik dní a nejde to rozjet...
*Čvachta*
Profil *
IKA

Funguje to správně.
Hugo
IKA

^obrazek/$ - stříška znamená začátek řetězce a dolar konec, takže když zadáš obrazek/, tak se ti to přepíše ahoj.htm, což je v pořádku. Pokud to chceš naopak, tak to musíš napsat takto

RewriteRule ^ahoj.htm$ /obrazek/ [L,QSA]
IKA
Profil *
hmm RewriteRule ^ahoj.htm$ /obrazek/ [L,QSA] hlasí mi to 404 že stránka neexistuje. Zkoušel jsem udělat různé varianty, když místo obrazek zadam absolutní cestu http: atd.. tak se URL zmení na /obrazek/ ale nenajde tu stranku a hlasí 404. Zkoušel jsem dat opačné lomítko před tu tečku anebo i absolutní cestu. Kde může být ještě chyba??
Kajman_
Profil *
404 to buď vrací, že neexistuje obrázek, nebo je špatná cesta, nebo nefunguje mod rewrite.

Pokud existuje adresář obrazek, tak by mělo jít
RewriteRule ^ahoj.htm$ obrazek/ [L,QSA]
IKA
Profil *
Kajmane diky, teď jsem volal na hosting, takže mod_rewrite je povolen, tak nevím proč to nejede. To jestli adresář je nebo není to na to nemá vliv. Nejede to i tak. Když ale před ten obrázek uvedu absolutní cestu, tak se zobrazí dobré URL které končí obrazek/ ale zase to háže 404. Mohl bys mi prosím tě pomoct to nějak dořešit? Pro informaci: htaccess je povolen pro adresař 4ladies. v tom adresáři mám ahoj.htm. například tohle funguje:
RewriteRule ahoj\.htm /cau.htm [R] Takže soudím, že mod_rewrite funguje na webu. Zde je cely obsah .htaccess

RewriteEngine On

ErrorDocument 404 http://www.4ladies.cz/czech/index.php
RewriteRule ^ahoj.htm$ obrazek/ [L,QSA]
#RewriteRule ahoj\.htm /cau.htm [R]

prakticky potřebuji vytvořit virtuální adresář, který vlastně neexistuje.Díky za help!
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0