Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
MilanJ Profil |
#1 · Zasláno: 17. 3. 2006, 08:52:23
Získal jsem eshop, postavený na technologii rámů. O tom proč zrovna tohle apod. není podstatné, prostě to tak je.:-)
Zajímalo by mě, jestli je možné zpřístupnit určitého rámu pro roboty vyhledávačů, tj. aby byl nalezen TITLE a samotný obsah stránky. Existuje na to nějaký fígl? Děkuji. |
||
printf-jinde Profil * |
#2 · Zasláno: 17. 3. 2006, 09:26:37
Mám pocit že vyhledávače většinu rámů procházejí, není špatné je v tom podpořit přidáním odkazů na podstránky do stránky s rozvržením rámů.
Takový eshop se bez skriptovacího jazyka neobejde, takže je otázka, zda by nebylo vhodné připsat do skriptu kód, který by obsah okolních rámů rovnou vložil do hlavní stránky. Konkrétní fígl bohužel neporadím, ale doporučil bych podívat se do vyhledávačů na nějaké stránky s rámy a okoukat odkud berou TITLE a pak se podívat do jejich zdrojáku. |
||
Petra Profil |
#3 · Zasláno: 17. 3. 2006, 09:47:41
Obsah si vyhledávače najdou v pohodě ze src, což o to. Nicméně nevím, k čemu vám zrovna v případě eshopu bude, když tyto obsah only stránky ve vyhledávačích budou. Myslím, že by bylo efektivní to předělat bez rámců.
|
||
MilanJ Profil |
#4 · Zasláno: 17. 3. 2006, 10:16:06
Je to postavený na technologii XMLS a bezrámová verze zatím není k dispozici. Potřebuji něco, co zpřístupní alespoň Title.
|
||
MilanJ Profil |
#5 · Zasláno: 17. 3. 2006, 10:16:54
Prostě je to nešťastný eshop, který jsem zdědil.:-/
|
||
Petra Profil |
#6 · Zasláno: 17. 3. 2006, 11:10:33
Každý rámec je samostatná HTML stránka, která obsahuje všechno včetně hlavičky. Tam je i title, takže v tomhle ohledu problém nevidím.
|
||
MilanJ Profil |
#7 · Zasláno: 17. 3. 2006, 12:21:37
Ale aby se k ní robot prokousal...
|
||
MilanJ Profil |
#8 · Zasláno: 17. 3. 2006, 12:26:59
Ale aby se k ní robot prokousal...
|
||
Petra Profil |
#9 · Zasláno: 17. 3. 2006, 13:08:31
Robot se k ní prokouše přes ty src. Případně se dá dát vždycky odkaz na rámec s menu do <noframes>.
|
||
Radek Hrabůvka Profil |
#10 · Zasláno: 17. 3. 2006, 17:46:49
MilanJ Na title mi poradil script Chamurappi, slouží pro prohlížeče:
<script>top.document.title = document.title;</script> Jak píše Petra, v každém rámci je samostatná stránka, ale je důležité pro přístupnost, aby každá stránka měla odkaz na úvodní stránku webu nebo sekce, kde návštěvník, který přijde přes vyhledávač, může pokračovat prohlížením dalších stránek. |
||
printf-jinde Profil * |
#11 · Zasláno: 17. 3. 2006, 18:01:02
Akorát nevím jestli tomu scriptu taky bude rozumět vyhledávač, o který tu myslím šlo.
|
||
Radek Hrabůvka Profil |
#12 · Zasláno: 18. 3. 2006, 02:18:38
Vyhledávač si toho skriptu nevšímá, pro něj je tag <title> v hlavičce stránky, jak už psala Petra.
Já jen doplnil, aby také v titulkovém pruhu prohlížeče (zpravidla horní modrý pruh okna) byl zobrazen title stránky, která je v rámové struktuře. Ještě jsem si vzpoměl na jednu věc, vyhledávače stránku s definicí rámů budou pokládat za výchozí stránku webu (předpokládám, že na ni míří odkazy), proto by v <noframes> měl být rozumný text, není nad trapas u výsledku hledání, kde se zobrazí něco ve smyslu: "váš prohlížeč nepodporuje rámy, nainstalujte si prohlížeč s podporou rámů". |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0