« 1 2 »
Autor Zpráva
t018
Profil *
Na svých statických stránkách nepoužívám žádné rámy atd., takže by roboti měli zaindexovat všechny stránky. Mám pro google vytvořenou i sitemap.xml. Ale světe div se z mých 63 stránek indexují roboti kolem 25ti. V čem je chyba? hloubka některých stránek? Do tří kliků se dostanete na každou stránku. Je to moc? Musím vytvořit kvůli tomu mapu webu v html? díky za odpovědi
www.chocen-litomysl.cz
Anonymní
Profil *
Ja mam web s viac ako 200 strankami a aj na 3. klik google nezaindexoval stranky ani po 5 mesiacoch. Urobil som mapu webu a väčšina je zaindexovaná. Mapa stránky Vám taktiež pomôže pri optimalizácii na kľúčovné slová a koniec koncov pomôže aj návštevníkom.
t018
Profil *
díky za odpověd
krindypindy
Profil *
Problem muze byt vzajemna "podobnost" stranek, nebo mala sila zpetnych odkazu
mm2075
Profil
Google oindexuje vsechny stranky webu i kdyz nemas sitemap, nebo XML sitemap. Ale problem mas v linkach na webu:

misto:
"trat-informace-zeleznicni-trat-chocen-vysoke-myto-litomysl.html"

pouzij plnou cestu:
"http://www.chocen-litomysl.cz/trat-informace-zeleznicni-trat-chocen-v ysoke-myto-litomysl.html"

a dej tomu par tydnu, nez si to Google "prelouska".
t018
Profil *
to jako že mám všechny odkazy na webu psát absolutně?
mm2075
Profil
presne tak.
mm2075
Profil
presne tak.
simka00
Profil
t018
"to jako že mám všechny odkazy na webu psát absolutně?"
"presne tak."

lol, není to snad jedno? vyhledávače se tam dostanou tak jako tak, podle mě je to zbytečné
Marty
Profil
Pokud na web vede málo nebo žádné zpětné odkazy (via Google: http://www.google.com/search?hl=cs&q=link%3Awww.chocen-litomysl.cz%2F& btnG=Hledat&lr= ) nebude Google stránky příliš aktivně indexovat. Zkuste se zaregistrovat alespoň do pár obecných katalogů.

BTW: Nezáleží zda píšete cestu relativně či absolutně, robotovi je to šumák.
mm2075
Profil
to Marty a Simka:
relativni a absolutni cesta "sumak" neni. I kdyz robot vetsinou "preleze" po relativni lince stejne jako po absolutni, po relativni neprevede hodnotu linky, coz je podstatne z hlediska SEO.

PS: Videl jsem v poslednich letech celkem dost webu, ktere meli problemy s indexaci prave diky relativnim linkam a po prevedeni na absolutni jim vyhledavace zacali web indexovat bez problemu.
t018
Profil *
RE: Marty
zpětné odkazy na mě vedou, jak z katalogů tak z dalších stránek podobně zaměřených, nevím jak to že je google nezná

RE: mm2075
a nestačilo by psát absolutně jen mapu webu (v html) ?
mm2075
Profil
re: t018
z hlediska SEO je nejlepsi mit vsechny linky absolutni. A jestli by stacila jenom mapa, nebo ne? Pravdepodobne pomuze v indexaci stranek ... ale nepomuze v rankings.
t018
Profil *
děkuji za radu :)
Marty
Profil
mm2075: Tak tohle by mě velmi zajímalo a byl bych rád, kdyby se k tomu vyjádřil ještě někdo další. Osobně by mi takové chování robota přišlo nesmyslné, byl by jen sám proti sobě (a uživatelům jeho vyhledávače). Odporuje to vysněnému modelu chování robotů (chovat se jako běžný uživatel).
t018
Profil *
no myslím, že mi mapa webu v html pomůže, včera mě navšívil robot a místo 3MB si stáhnul 14MB a zobrazil si 151 stránek, uvidím za jak dlouho se to projeví na site:,nejde mi ale pořád do hlavy že na link:,ukáže nulu
v ostaních vyhledávačích nulu nemám

http://www.i-asap.net/nastroje-linkreport.php?was_shown=1&url=www.choc en-litomysl.cz
mm2075
Profil
Marty:
Jak jsem psal, divam se na to z hlediska SEO a z tohoto pohledu je to fakt.

t018:
Bavis se o 2 uplne rozdilnych vecech. Indexace stranek tveho webu je uplne neco jineho, nez linky, ktere smeruji na tvuj web. Natukej do Googlu "site:www.chocen-litomysl.cz" a ukaze to bud "0", nebo "26" ... zalezi na krere datacentrum Te to pripoji. ... to je cislo stranek, ktere Google z webu vidi.
"link:www.chocen-litomysl.cz" je pocet stranek, ktere linkuji na Tvoji hlavni stranku, jak z jinych webu, tak i z Tveho vlastniho webu. Tam to hodi "0" ve vsech datacentrech.

To ze GoogleBot prijde jeste neznamena, ze indexuje vse na webu a prave strukturou webu a linkovanim ovlivnis to, jak dlouho na webu zustane a kolik stranek oindexuje, nez odejde.
krindypindy
Profil *
Jestli pouzijes
http://www.example.com/dir1/dir2/dir3/index.html
nebo
/dir2/dir3/index.html
nebo
index.html
je uplne jedno, nejlepsi je pouzit nejkratsi variantu (uspora dat. objemu)
t018
Profil *
RE:mm2075
rozdíl mezi linkem a site chápu dobře, myslím že jsem to v předešlé zprávě napsal jasně. Jasně že mě zajímal názor na muj malej site:, a tak jsem se zeptal i na názor na link:. To snad můžu,když tu jsou takový odborníci. Nemusím snad kvůli tomu zakládat nový téma. :)
samuraj
Profil
Re: mm2075
I kdyz robot vetsinou "preleze" po relativni lince stejne jako po absolutni, po relativni neprevede hodnotu linky

Podle mě to je blbost..
Pokud je robot na strance "site.cz/page.htm" a odkaz vede na relativni "page2.htm" robot automaticky složí novou adresu na "site.cz/page2.htm" a všechny výhody odkazu počítá pro danou stránku...

Relativní adresy používám na několika svých webech a google s tím problémy nemá (a proč by měl mít?).
Timy
Profil
mm2075
"Jak jsem psal, divam se na to z hlediska SEO a z tohoto pohledu je to fakt."
A co ten fakt nějak dokázat? Já zase viděl spoustu stránek, které používají relativní cesty a problémy nemají. Nebo snad dobrý web, H1, Robert Němec či Marek Prokop neumí optimalizovat své stránky, když používají relativní adresy? Já se na to dívám z pohledu logického a hlavně z pohledu běžného uživatele - tomu je jedno, jestli jsou odkazy psány relativně či absolutně, proč by to tedy měl vyhledávač brát jinak?
habendorf
Profil
No jistě, relativní adresa je dobrá, když to napíšu kulantně, "o tvrzení mm2075 by lzelo s úspěchem pochybovati". A argumentovat tapetováním snad netřeba :o)
mm2075
Profil
relativni / absolutni link ...
reknu k tomu jenom tohle ... SEO delam poslednich 8 let, videl jsem hodne veci co funguji a nefunguji a jedna z veci co nefunguje je relativni link. Nechci tady delat machry, ale myslim si, ze o SEO vim celkem dost a toto je jedna ze zakladnich veci :)) Jinak pokud chce nekdo o mem tvrzeni uspesne pochybovat, muzete si napred zjistit odpoved primo od Googlu, a nebo se jednoduse podivat do zakladni prirucky, ktera je primo na Googlu. Je tam vice stranek ktere toto zminuji a toto je jedna z nich:
http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=35156&to pic=8474

Posledni fraze na te strance hovori za sve:
"Where possible, use absolute rather than relative links. (For instance, when linking to another page in your site, link to www.example.com/mypage.html rather than simply mypage.html). "
samuraj
Profil
Podle mě to google doporučuje, protože to tak pro něj je lepší... když ten link dostane rovnou absolutně, nemusí tu adresu zjišťovat z relativních cest.. hold se snaží šetřit.. :D
Martin Kuželka
Profil
Google samozřejmě zvládá relativní adresy, nevím, kde jste k tomu přišli, že tomu tak není...
Relativní adresy používám vždy a nikdy jsem neměl žádný problém. Nějaká tvrzení typu "po relativni neprevede hodnotu linky, coz je podstatne z hlediska SEO." jsou samozřejmě nesmyslné.
pompator
Profil *
To ze vyhledavac stranku s relativnim linkem zaindexuje, neznamena ze se jedna o SEO, to posledni pismenko totiz znamena "optimalizace" a pokud google sam tvrdi ze si absolutni cesty ceni vic neni duvod o tom vest diskuze

reakce Timy prosim zverejni odkaz kde weby, ktere zminujes pouzivaji relativni adresu, moc bys tim sve chytrolinstvi podlozil
Timy
Profil
pompator
"prosim zverejni odkaz kde weby, ktere zminujes pouzivaji relativni adresu, moc bys tim sve chytrolinstvi podlozil"
dobryweb.cz:
<p>Přečtěte si <a href="/firma-online-archiv/casto-hledana-slova.html" title="Jak často jsou hledaná nejčastěji hledaná slova">další díl</a> našeho newsletteru Firma online

h1.cz:
<a href="/skoleni-adwords">Školení Google AdWords</a>, které se koná 3. května, je již obsazeno.

Přijde mi to dost relativní. Nebo jsem jen nepochopil oč jde?
mm2075
Profil
Timy:
Pochopil si spravne o co jde, ale nemuzes prece pouzivat jako priklad weby, ktere nemaji s SEO temer nic spolecne (tim myslim optimizaci vlastniho kodu) a samotne na zadne "tezsi" terminy nerankuji. Pokud je beres jako priklad, tak se nedivim, ze nevidis rozdil mezi relativnimi a absolutnimi linkami z hlediska SEO.
Timy
Profil
mm2075
Tak musel jsem tě trochu popíchnout, jinak by ta debata skončila u toho, že by si každý tvrdil to svoje a bylo by to handrkování jako na trhu. Odkaz na google, myslím, vše vyřešil a já už jen mlčky sedím a naslouchám :-).

Jen by mě zajímalo, jak jsi to myslel s tím "nepředáním hodotou linku". Znamená to snad, že po relativních cestách se nepředává pagerank či jak tomu mám rozumět?
mata
Profil
Tak mi to nedalo a hodil jsem dotaz na relativní a absolutní adresy do konference seo.nawebu.cz. Tu jsou odpovědi od fundovaných odborníků:

http://seo.nawebu.cz/200605/0002.html
http://seo.nawebu.cz/200605/0003.html
http://seo.nawebu.cz/200605/0004.html

Tudíž podle mě má pravdu Timy.
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0