Autor Zpráva
avaranger
Profil
Nevim, čím to je, ale Google odmita indexovat me stranky.

http://tomasfejfar.wz.cz

Pouzil jsem dokonce uz i google site map, naces sem zjistil, ze "Googlebot last successfully accessed your home page on Apr 28 .".

Sitemap je tady: http://tomasfejfar.wz.cz/sitemap.php

Nevim jak je mozne, ze nepocita backlinks na me stranky, kdyz PROKAZATELNE min. 1 backlink na me stranky v databazi ma (http://www.google.com/search?num=100&hl=en&lr=&q=%22tomasfejfar.wz.cz /%22).

Uz si opravdu nevim rady :'(
Petra
Profil
Nemůže to být tím, že Google nemá rád, když někdo nabízí služby, o kterých nemá ani páru? ;-)

Ne, tak vážně. Co myslíš tím "odmítá indexovat"? Nechodí na ten web robot? Nechodí tam dost často? Google indexuje z domény 2 funkční stránky, to mi nepřijde zas tak špatný, vypadá to jakože ten web je nový. Jestli je ten web opravdu nový, tak sbírej odkazy a čekej.

A co myslíš tím "nepočítá backlinks"? Jestli je počítá nebo nepočítá zjistit nemůžeš. Jestli mluvíě o parametru link:, tak ten v Googlu zobrazuje jen vybrané zpětné odkazy, ne všechny. To ale neznamená, že ten odkaz nepočítá.
avaranger
Profil
Petra
"odmítá indexovat" = ty dve funkcni stranky (sem myslel, ze kdyz poskytnu SiteMap, tak, ze zaindexuje vsechno co tam je. Ale asi ne, no. Tak dik za vysvetleni. Pravda, ze web je novy.
zobrazuje jen vybrané zpětné odkazyAha.... to sem taky nevedel. Jsem si myslel, ze zobrazi vsechny co ma v databazi. Tak dik moc. Nejaka rada jak sbirat odkazy by nebyla? Nebo nejaka vyhrada ke strankam? (At ke strukture, kodu, nebo SEO (optimalizuji na "tvorba internetových stránek"))

Diky predem za pripadne odpovedi ;)
Marty
Profil
K těm Sitemaps: občas mám takový myšlenkový pochody, jestli to vůbec nějak ovlivňuje Google index stránek. O sto procent lepší je mapa webu odkazovaná z každé stránky. Sitemaps se opravdu nějak minuly účinkem.
mm2075
Profil
Avaranger:
1. Soubor nazvete "sitemap.xml", ne "sitemap.php"
2. Prihodil bych tam parament "<priority>0.8</priority>" a hodnotu zmenil ... treba u poloviny stranek "1.0", u nepodstatnych stranek "0.8" (ale u maleho vebu je to vcelku jedno).

Jinak nechapu ten kod ve zdrojaku pro Google Ad-Sence a pritom na strance zadna reklama neni.
pompator
Profil *
mm2075
treba proto, ze ma google_alternate_color nastavenou na stejnou hodnotu jako barvu pozadi, takze to proste neni jenom videt
mm2075
Profil
pompator:
zas tak sem se v tom nevrtal, i kdyz jsem obrysy videl pri ctrl+a, ale v tom pripade nechapu, proc to tam vubec davat :)
avaranger
Profil
mm2075:
1. Soubor nazvete "sitemap.xml", ne "sitemap.php" > Provedeno.

nechapu ten kod ve zdrojaku pro Google Ad-Sence a pritom na strance zadna reklama neni > Je to lepsi, nez kdyz je tam "Proc je nebe modre? Odpoved najdete na google.com."

pompator:
Presne.

Marty:
JJ... jak sis jiste vsimnul, tak tam mapa dole je, jen sem zrusil ten odkaz, protoze pri predelavani na mod_rewrite se mi nejak pomrvili odkazy a musim to predelat.
avaranger
Profil
Petra:
Nemůže to být tím, že Google nemá rád, když někdo nabízí služby, o kterých nemá ani páru? ;-) > Nikde tam nepisu, ze sem SEO expert. Ale o SEO a optimalizaci vim vic nez spousta "profi" tvurcu stranek, jak sem se presvedcil. A porad se ucim. (To je taky duvod proc pisu sem)

Muj milny predpoklad byl asi v tom, ze jsem pocital, ze kdyz uz se mi Bot na webu objevi tak, ze (kdyz ma navic sitemap k dispozici) indexne celej web.
Walter
Profil *
Nikde tam nepisu, ze sem SEO expert. Ale o SEO a optimalizaci vim vic nez spousta "profi" tvurcu stranek, jak sem se presvedcil.
Tak kdyby jsi o SEO neco vedel, tak se neptas na takovou blbinu jako proc me google neindexuje. Protoze nevi ze vznikl nejaky maly web, dej o sobe vedet. Zaregistruj se do katalogu, obcas zaspamuj do nejakeho tuctoveho fora a nakonec pridej odkaz do googlu - http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl
avaranger
Profil
Walter:
Zaregistruj se do katalogu > Stalo se (Seznam, Atlas, MODP, em-links, webdesigneri.cz).
zaspamuj do nejakeho tuctoveho fora > spamuju tady, a jeste na dalsich diskuzich a forech (stahuj.cz, zive.cz)
pridej odkaz do googlu > Stalo se.
Prave, ze o me vi. A docela dost. Jen je nejaky spozdeny ;) Napr. Jyxo mi z 3 odkazu od te doby, co se tim intenzivne zabyvam udelalo odkazu 97 (aspon tak mi to hlasi em-links). Na vetsine vyhledavacu mam oklo 100 odkazu, ale na googlu nic.

kdyby jsi o SEO neco vedel, tak se neptas na takovou blbinu > to co si mi odpovedel jsem udelal jiz davno. Cekal sem, ze mi nekdo vysvetli proc ten google neindexuje (dozvedel jsem se, ze je to tim, ze je web novy, ok jsem spokojen). Lina huba, hole nestesti. Lepsi se zeptat, nez se prohlasovat za SEO profesionala a lhat lidem. Ja se rad necham poucit. Jestli si myslis, ze ti, kteri dnes sou opravdovymi SEO experty vymysleli vsechno sami, tak ses idealista. Jestli mas neco podnetneho, tak prosim. Budu rad, kdyz mi poradis a pomuzes. Dik ;)
VitaZ
Profil
avaranger
<ironie>Milý Tome, také nejsem žádný SEO expert (i když na první místo v Googlu i Seznamu jsem se občas na nějaké slušné slovo dostal) a tak bych potřeboval vědět, jak se registruje do vyhledavače, konkrétně do Google a nebo pokud si mohu vybrat, tak do Yahoo?</ironie>
Pokud nabízíš tvorbu webů s důrazem na SEO, uvádíš své potencionální zákazníky v omyl, oni tě budou považovat za SEO experta!
Jen těch několika větách si mě přesvědčil, že máš v povědomí o SEO značmé mezery, ve vší vážnosti a bez jakékoli další ironie Ti doporučuji studium nějakých zdrojů (webů) o SEO.
Mohu Ti poslat pár dobrých linků ;-)
avaranger
Profil
VitaZ:
Mohu Ti poslat pár dobrých linků ;-)
Sem s nimi.
btw: Durazem na SEO rozumim predevsim spravnou semantickou strukturu webu, oddelelni obsahu a formy a psani textu s ohledem na klicova slova. I kdyz vyrazem vic nez spousta "profi" tvurcu stranek jsem mozna nevhodne zobecnoval na zaklade dvou webu, ktere jsem vuidel v posledni dobe. (web, ktery ma v nadpisu "Optimalizujeme na vrchní pozice ve vyhledávačích" a ma JS menu delane obrazky, ktere zmizi pri vypnutych stylech). Ale uznavam. Mezery mam.
avaranger
Profil
VitaZ:
Mimochodem, mas nejake vyhrady k webu? Co se tyce SEO?
Walter
Profil *
Tve zaindexovane stranky http://www.google.com/search?q=site%3Atomasfejfar.wz.cz
tak co resis.
To ze mas zaregistrovane pouze 2 stranky je normalni. Google te zacne brat poradne az budou vest poradne odkazy na tebe a neustale aktualizace. Zatim kdyz se k tobe vrati tak zjisti ze obsah je nadale stejny. Navic obsahove je to velmi chude - maly obsah slov.

Kamen urazu asi bude, ze stranka - http://tomasfejfar.wz.cz/cs-main.htm
je totozna se strankou - http://tomasfejfar.wz.cz/cs.htm
Nebude to brat google jako duplicitni obsah?
avaranger
Profil
Walter:
Nebude to brat google jako duplicitni obsah? > jj...asi (urcite) bude. Diky za upozorneni. Hned zitra to nejak opravim.

Jakekoli dalsi poznamky, postrehy a upozorneni uvitam.

//edit
Nakonec mi doslo, ze to neni tak velka uprava a zemnil sem to hned ;) co kdyby google prisel ;)
VitaZ
Profil
Mimochodem, mas nejake vyhrady k webu? Co se tyce SEO?
OK už je pozdě, takže stručně.
Výhrady:
1) doména - absence vlastní domény považuji za velké mínus. Pokud třeba krachne WZ a ty nebudeš moci přesměrovat na nový web, budou Ti všechny dosud získané zpětné odkazy a veškerá optimalizace na ... V názvu domény není ani jedno klíčové slovo, dokonce i pro "Tomáš Fejfar" je úplně k ničemu.
2) Titulní (vstupní) stránka - proč tam vůbec je? Proč místo ní není cs.htm? Nevzhledná, vzhledově nezajímavá spíš odpudí:-( nevhodně zvolený titulek a textový obsah
3) Pagerank.cz - myslím, že celkem risk, když ne teď, možná v blízké budoucnosti. Doporučuji v konferenci seo.nawebu.cz vyhledat něco o Pagerank.cz
4) nic neříkajíci tvary odkazů atd... odkaz na em-design.cz.... proč tam vlastně je? Zvýhodňuje Vás nebo je?

Celkově málo zajímavého obsahu, málo stránek, nic co by lákalo uživatele na Vás odkazovat, žádné reference, žádné ukázky tvorby... žádné postřehy, články, blog... nic.
avaranger
Profil
VitaZ:
1) Na domenu nemam. Ale vim, ze je to velke minus.
2) Kvuli reklame WZ. Ale uz ji kritizovalo tolik lidi, ze uvazuji o zruseni.
3) Hmm... no... nevim uplne jak odlisit "spravne" od "spatnych" katalogu.
4a) nic neříkajíci tvary odkazů > tohle uplne nechapu
4b) Diky ikonce me zvyhodnuji v pozici v katalogu a oznacuji me znackou "Doporucujeme".

nic co by lákalo uživatele na Vás odkazovat > jj nad tim uz sem premyslel a zvazuji, co navstevnikum poskytnout. Na referencich pracuju (to byla jen lenost, ze sem je tam nedal hned). Clanky k tematu jsou dobry napad. Uvidum jak se s ti poperu.
VitaZ
Profil
1) Na domenu nemam. Ale vim, ze je to velke minus.
To nemůžeš napsat... Doména + hosting Tě vyjde na cca 2000,-/rok. Pokud to myslíš s tím tvořením stránek alespoň trochu vážně, tak to prostě musíš dát. Absence vlastní domény je první důvod proč bych zbystřil, být zákazníkem.

3) Hmm... no... nevim uplne jak odlisit "spravne" od "spatnych" katalogu.
Katalog, který vám slibuje nějaké zvýhodnění vašeho odkazu, za to že na něj odkážete z homepage a sám Vás odkazuje z nějaké zastrčené stránky ve mně tedy moc důvěry nebudí. Trochu je to i o zkušenostech...

4a) nic neříkajíci tvary odkazů > tohle uplne nechapu
např. místo cs.htm např webdesign.htm nebo treba tvorba-webu.htm a pod... To se v SEO taky počíta...

4b) Diky ikonce me zvyhodnuji v pozici v katalogu a oznacuji me znackou "Doporucujem
OK. Přináší Vám to nějaké hmatatelné zvýhodnění? Např. přísun (alespoň občasný) nějakých zákazníků?

Nechci Tě nijak zhazovat, spíš Tě posunout ve směru, o kterém si myslím**, že je dobrý

----
** můj děda říkal, že myslet znamená hov.. vědět.
avaranger
Profil
VitaZ:
1) Za sou "karieru" (lol) jsem udelal vlastne jen dva weby, ktere byli zaplacene. Zbytek sem delal budto za opravdu "symbolickou" cenu. Nebo uplne zadarmo. Protoze to bylo zadarmo nebo to vlastne ani nepotrebujem. Jednou jsem to udelal tak, ze sem rek, ze zadarmo proste nedelam a oni si udelali stranky sami a nevic byli fuj. (Ted nemluvim o firmach, ty plati vzdycky, ale o lidech, kteri chteji stranku sveho baseta, web pro chovatele andulek, atp.) Nevim, treba mam jen smulu na "klienty". Ale 2k/rok se mi nevrati ani nahodou.

3) Postupoval jsem v duchu "maly odkaz, taky odkaz". Takze sem se regnul vsude, kde to nabizeli. Ale ok, asi to zrusim.

4a) ok... opravim.

4b) No, zatim je to jen pozice v jejich katalogu. Ale myslim, ze je potreba abych se dostal na 1. stranku, aby to melo smysl. Protoze ted jsem 1. odshora na 2. strance, kam zabrousi tak max. 35% lidi, si myslim a z tech ke me prijde tak 1 / 100.

**) deda byl chyyyyytrej :P

ad) Nedari se mi donutit katalogy, kam jsem se registroval uz driv (kdyz sem delal hlavne grafiku), aby me presunuly do webdesignu :'(
krindypindy
Profil *
spamuju tady spamovat tady je ztráta času protože odkazy v tomto foru mají atribut nofollow
avaranger
Profil
krindypindy:
odkazy v tomto foru mají atribut nofollow > LOL... no tak to neva... aj odkazy nespamuju do fora. Mam ho v profilu, ktery je ggoglem indexovany. Ale je to skoda ;) Jo a BTW: byl bych tu pro nejakou registraci, bez ktere nepujde posilat. Ten spam je na ****
avaranger
Profil
Tak sem predelal ty odkazy, tak aby byly SEOizovane :P
Ale s tou hlavni strankou nevim, no. Moc se mi nechce mit ten hnusnej WZ banner na hlavni strance. nejak si s tim nevim rady. A na to abych si poridil hosting nemam :'(
krindypindy
Profil *
A na to abych si poridil hosting nemam :'(
Kdyz chceš dělat byznys, musis investovat. com domenu koupíš i za $2,95/rok
krindypindy
Profil *
A hosting je za babku. Ja platím okolo 8 centů za GB.
avaranger
Profil
A hosting je za babku. Ja platím okolo 8 centů za GB.
Za GB ceho? Trafficu? Nebo dat?
A prosim napis kde. (oboje, jak domena, tak hosting)
Acci
Profil
Možná to může být způsobeno http://kryl.info/clanek/438-prichazi-krize-firmy-google
krindypindy
Profil *
Za GB trafficu.
hosting https://www.hostforweb.com/packages.html
a nebo tady: http://www.dreamhost.com/shared/comparison.html meně než 1 cent za GB
domeny https://secure.ipowerweb.com/cgi-bin/domainreg/order.cgi
avaranger
Profil
krindypindy:
Dik ;)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0