| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Radim Profil * |
#1 · Zasláno: 28. 5. 2006, 16:44:58
Mám pár dotazů k SEO.
Zajímá mě jestli vyhledávač rozlišuje mezi tím, když svou doménu pojmenuji například bohemia_glass , bohemia.glass či bohemia-glass . tuto formu vybírám kvůli SEO. Dále bych chtěl vědět, jestli vyhledávače dokáží rozlišit skrytý tag např: H1 class=invisible Já totiž na svých stránkách nepoužívám klasické nadpisy, ale obrázky místo nich. A tak tam chci dát H1 navíc, ale to musím skrýt, jinak by to nevypadalo dobře. Co na to vyhledávač, když použiju display:none? Díky za odpověď |
||
| Radim Profil * |
#2 · Zasláno: 28. 5. 2006, 16:46:42
jde o stránky pro český web...
|
||
| tiso Profil |
#3 · Zasláno: 28. 5. 2006, 16:59:57
1. doména - rozlišuje... totiž bohemia_glass berie ako jedno slovo "bohemiaglass", bohemia-glass ako dve slová - "bohemia glass", bohemia.glass berie ako doménu ďalšej úrovne (neviem či to náhodou nemá menšiu váhu)
2. neviem presne odpovedať, ale Tvoj spôsob nie je prístupný - pri vypnutých obrázkoch sa nezobrazí nič... Robí sa to tak že nadpis sa zobrazí, ale obrázkom sa prekryje... Nájdi si niečo o nahradzovaní nadpisov obrázkom.. |
||
| Petra Profil |
#4 · Zasláno: 28. 5. 2006, 17:12:52
1. Některé vyhledávače už umí podtržítko chápat jako oddělovač slov, pomlčku tak chápou ale všechny.
2. Vyhledávač sám to nepozná, tohle kontrolují lidé. Pokud text obrázku odpovídá tomu skrytému textu, ten člověk to tak pochopí, k penalizaci důvod není. Nicméně je lepší rovnou použít "image replacement", ten text pak bude vidět při nefunkčních obrázcích. |
||
| Radim Profil * |
#5 · Zasláno: 29. 5. 2006, 18:11:12
Díky za odpověď. Takže mám to řešit klasickým H1 nadpisem, a pak to překrýt IMG. Máte nějaký nápad jak to zrealizovat. Já vlastně něvím, ve kterém místě se přesně ten nadpis zobrazí; automaticky se to centruje na střed - CENTER.
|
||
| Radim Profil * |
#6 · Zasláno: 29. 5. 2006, 18:19:23
Ještě pár dotazů.
Dneska jsem četl v knize Radima Smyčky o interních odkazech. Radil tam, dát větší důležitost hlavním stránkám tím, že poskytne zpětný odkaz ze ostatních stránek na tu hl. stránku. Já mám web, kde jsou články, a na hlavní straně není nic tak zvláštního či důležitého, je tam jen menu a úvodní stránka. pak je sekce se článkama a ta mi taky nepříjde tak důležitá (i když více než ta hlavní). Takže si říkám, co kdybych to udělal tak, že bych u každého článku dal dolů - nebo asi spíš na začátek - seznam odkaů článků s podobným tématem - tím bych zvýšil pagerank jednotlivých stránek. Myslíte, že je to dobré řešení? Nebo klást větší důraz na hl. str. ač tam není nic zvláštního? Jak je to dnes s URL parametry? mají ještě vyhledávače problém s tím, když tam mám 3 url parametry? mám to dát do mode_rewrite? Já tomu mode_rewrite neporozuměl, jak to Smyčka popisoval. Může mi to někdo ještě vysvětlit? Díky |
||
| Radim Profil * |
#7 · Zasláno: 29. 5. 2006, 18:20:49
Jo a existují nějaké pomůcky pro české vyhledávače, které vám změří pagerank nebo slovní hustotu?
|
||
| Radim Profil * |
#8 · Zasláno: 29. 5. 2006, 18:49:45
Radim Smyčka uváděl ve své knize, že čím máte větší počet odkazů na stránce tím vám klesá pagerank. Snad to říkám správně. Teď jsem ale dělal takový test na
http://www.ranks.nl/cgi-bin/ranksnl/spider/spider.cgi?lang= a otestoval jsem si, že platí (počet_odkazů*100)/počet_slov_v_odkazech .... výjde vám hustota odkazů na stránce .... vyplývá tedy z toho, že pokdu mátedy odkazy, kde je jen jedno slovo máte tím větší hustou, čím je více odkazů na stránce... jen pro zajimavost |
||
| Radim Profil * |
#9 · Zasláno: 29. 5. 2006, 19:24:08
Existuje nějaký nástroj jako je ggogle toolbar, který měří pagerank, ale pro české vyhledávače jako seynam a centrum?
|
||
| Radim Profil * |
#10 · Zasláno: 29. 5. 2006, 19:40:57
Já vím, asi těch dotazů je moc. Poslední. Jak mám říci serveru, která stránka se má zobrazovat při error 404 page not found a 303(?) redirected? To mám napsat něco do .htaccess?
Díky za odpověď |
||
| Yuhů Profil |
#11 · Zasláno: 30. 5. 2006, 14:43:59
Ano, Radime, těch dotazů je moc. Založ na každý svůj dotaz vlastní téma a nebudeš mít nouzi o odpovědi.
|
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0