| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Radim Profil * |
#1 · Zasláno: 5. 6. 2006, 15:22:34
Chci se zeptat jestli hraje v seo nějakou roli jak je dlouhý text na stránce. Zkoušel jsem dát na začátek stránky asi osm odkazů + hledané slovo v title, keyword a desc. Hodilo to vysokou hodnotu kolem 15 procent nebo víc. Ale když jsem přidal text asi tak 400-600 tak to kleslo pod 1.5. Pak jsem zkoušel stránku s textem asi 800 znaků, odkazy jsem rozložil dovnitř a přidal tam ještě pár hledaných slov a hodnota stoupla něco kolem 4-5 procent. Zdá se, že když mám na stránce dlouhý text, že je to spíš nevýhoda a číslo se snižuje. Aby se zvýšilo, musím tam do textu ježtě něco vložit. Co vy na to?
|
||
| mata Profil |
#2 · Zasláno: 5. 6. 2006, 16:04:58
Nevím co přesně počítáte za procenta, ale předpokládám, že je to hustota klíčových slov. Je logické, že se s délkou textu snižuje, protože je to poměr klíčových slov / všech slov (velmi zjednodušeně). Uvádíte hustotu až 15%, což je až nezdravé a roboti by mohly takovou stránku penalizovat - optímální se udává někde mezi 2 - 7%.
Klíčová slova je výhodné umístit výše na stránce - tj. na začátek delšího textu. A navíc také až tak úplně nezávisí na délce textu jako na jeho informační hodnotě :) |
||
| Radim Profil * |
#3 · Zasláno: 6. 6. 2006, 09:47:00
Ano, hustota slov. Dobře. Takže hlavně mít dobře optimalizovaqný začátek-. protože já si říkal, že je divné, že když ta stránka má třeba 3 str. tak by to mělo minimální score.
|
||
| tiso Profil |
#4 · Zasláno: 6. 6. 2006, 10:19:20
Ale zas musíš dodržať tú hustotu... Nie že napíšeš text na 3 strany a budeš tam mať 0,2%... Správne napísať text na web (copywriting) nie je až také ľahké...
|
||
| Radim Profil * |
#5 · Zasláno: 6. 6. 2006, 12:56:39
tak to bude těžké. Já píšu články na svůj web, to si budu muset hlídat tvary slov.
|
||
|
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
| Radim Profil * |
#6 · Zasláno: 9. 6. 2006, 15:50:55
Zvýší se nějak pagerank, když dám H1 do STRONG nebo naopak? Bylo by možné závést na každou stránku H1 s CSS třídou invisible, a že bych tam uvedl klíčová slova (nadpis bych pak udělal zvlášť). Co by to udělalo? Myslíte, že by to penalizovali?
|
||
| tiso Profil |
#7 · Zasláno: 9. 6. 2006, 16:31:44
Vyskúšaj a uvidíš... Prečo sa pýtaš na black-SEO techniky? Rob prirodzenú optimalizáciu a bude Ti to stačiť.. Ak nie, tak potrebuješ viac ako pár rád z fóra...
|
||
| Radim Profil * |
#8 · Zasláno: 10. 6. 2006, 10:44:57
Jo, jenže čekat několik měsíců a pak znovu všechny články předělávat, to za to nestojí. Radší, pokud máte někdo zkušenost, tak je lepší se zeptat.
|
||
| Petra Profil |
#9 · Zasláno: 10. 6. 2006, 10:58:13
Zvýší se nějak pagerank, když dám H1 do STRONG nebo naopak?
Ne, na velikost pageranku mají vliv jen zpětné odkazy. Bylo by možné závést na každou stránku H1 s CSS třídou invisible, a že bych tam uvedl klíčová slova (nadpis bych pak udělal zvlášť). Co by to udělalo? Udělat to můžeš, ale nejspíš to moc nepomůže. Myslíte, že by to penalizovali? To by určitě mohli, kdyby to objevili. Přirozený text na dané téma bývá většinou sám o sobě dobře optimalizovaný. |
||
| Radim Profil * |
#10 · Zasláno: 10. 6. 2006, 11:57:36
díky za odpověď
|
||
|
Časová prodleva: 15 dní
|
|||
| Radim Profil * |
#11 · Zasláno: 25. 6. 2006, 13:04:49
Už jsem tu psal o možnosti (spíš pokusu) udělat H1 invisible s klíčovými slovy, a potom normální nadpis, který už klíčová slova obsahovat nemusí... Ale dostal jsem lepší nápad.
Vezměme příklad: Chci udělat vodáckou stránku s popisy jezů. Mezi ně patří stránka z jezu Vyšší Brod-Herberov neboli Horní mlýn. Napadlo mě toto: udělat několik samostatných nadpisů H2: <H2 clasś=invisible> Vyšší Brod</H2> text nemusí být uveden, ale když tak bych uvedl text do spamu invisible "jez, jezy, voda, apod." Následují ale další nadpisy: <H2 clasś=invisible>Herberov</H2> a <H2 clasś=invisible>Horní mlýn</H2> Ani jedna z těch položek nebude vidět, ale vyhledávač ji zaregistuje jako důležitou - je zde vyšší hodnocení, než kdyby našel toto: <H2 clasś=mystyle>Vyšší Brod - Herberov, Horní mlýn</H2> To by pak dělil hustotu slov zhruba na 33 procent. Myslím. No a zbylo by mi napsat normální nadpis, který nemusí obsahovat klíčová slova: <spam class=mystyle>Herberovský jez</spam> a následuje text... Co si o tom myslíte, bylo by toto řešení dostatečně efektivní? Jde o to, že Běžné nadpisy, keré používáme většinou neobsahují klíčová slova, ale pokud je obsahují dělí se to procentuálně podle výskytu. Radim |
||
| Martin Kuželka Profil |
#12 · Zasláno: 25. 6. 2006, 13:07:57
bylo by toto řešení dostatečně efektivní?
K penalizaci od vyhledavačů by to stačit mohlo... |
||
| Petra Profil |
#13 · Zasláno: 25. 6. 2006, 18:26:29
Jde o to, že Běžné nadpisy, keré používáme většinou neobsahují klíčová slova
Naopak, většina běžných nadpisů sama od sebe obsahuje klíčová slova. I ten "Herberovský jez" mi z kontextu přijde jako vhodná klíčová fráze. To co píšeš je samozřejmě naprostý nesmysl. Nejenže je to penalizovatelná technika, ale navíc si hustotu klíčových slov dělíš i v tomhle případě. H2 také nemá tak významnou váhu. |
||
|
Časová prodleva: 6 dní
|
|||
| Radim Profil * |
#14 · Zasláno: 1. 7. 2006, 14:43:56
Jo, ale někdy jsou nadpisy skloněné, např. Popis Herberského jezu, už by některé vyhledávače nenašli - zvlášť yahoo nebo google. Ale, jak myslíte, beru to.
|
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0