Autor Zpráva
Casero
Profil
Dobrý den
chtěl bych se zeptat na několik věcí ke stránce www.lepidoptera.wz.cz
1, už sem přededl stránky na sttické, ale občas se ukáže za nazvem stránky PHPSESSID=csdkvdfsvbfd1v5fd1b1gfb54g jak se toho dá zbavit??.. napadlo mě dat mod_rewrite bez [QSA] ale nejsem si jistý jestli to pomůže
2. celá stránka je o checklist of lepidoptera, ale vlastně tam není žadnej h1 jako text, jen obrázek v logu, je to moc chyba??...da se nějak strčit text pod ten obrázek?
3. velikost je 50 kb, je to docela asi dost...chtěl bych se zeptta, dají se nějka ty obrázky zmenšit, ale docela zachovat kvalitu pač sem to zkoušel, ale to logo se změnilo z 50kb na 35 kb ale kvalitou hrozně sklesko, až je to nepěkné
Nox_lbc
Profil
1) rozhodně bych zkusil QSA dát pryč ...
2) a proč tam není H1 ? http://www.wellstyled.com/singlelang.php?lang=cs&page=css-replace-text -by-image.html
3) 50kB je dost ... zkoušel si PNG?
stribny
Profil
2) Chyba to není, ale určitě by to mohlo pomoct. H1 jde pod obrázek schovat, stačí pohledat tady na JPW nebo na Wellstyled.com.

Ad. stránky vůbec:
- doporučil bych vytvoření dvou verzí podle jazyka - tato dvojjazyčná "patlanina" je jaksi špatná
- u odkazu na to pdf výstižně napište přímo do textu odkazu, že se jedná o PDF
djlj
Profil
PHPSESSID=csdkvdfsvbfd1v5fd1b1gfb54g jak se toho dá zbavit??
oddělat session_start();
Casero
Profil
stribny
moc děkuji, takhel se si to představoval..no..právě to mě taky zajímá když sou stránky ve 2 jazycích, nebude to něco jako duplicitní stránka??
djlj
ale co když to tam potřebuju, nejde to nějka obejít, nebo jak se to řeší když tam je potřeb a session??
zax
Profil *
shovávání H1čky za obrázek - není to praseo?
Plaváček
Profil
zax

Není
stribny
Profil
Casero: jako duplicita ne, akorát vyhledávače nebudou vědět, jaký jazyk tam je - tzn. třeba české vyhledávače vás odmítnou a zahraniční taky a nejste nikde :)

Jazyk daného bloku (třeba odstavce, spanu) jde určit i atributem, ale já bych raději udělal normálně oddělené stránky.
Casero
Profil
stribny
jj..už sou tam 2 verze..snad to budou brat prohlížeče normálně jako 2 stránke..ještě by mě zajímalo u té ang verze mám nastavit jen do hlavyčky cs..nebo i to nějka překodovat??
stribny
Profil
Casero: ano, myslím, že by nebylo na škodu tenhle řádek změnit:

<meta http-equiv="Content-Language" content="cs" />
Casero
Profil
stribny
Ok..dík..hotovo
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0