Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Tonca-cz Profil * |
#1 · Zasláno: 15. 12. 2006, 12:42:16
Zdravim,
pocatkem roku jsem optimalizoval web www.e-skaut.cz podle principu SEO a zacal pouzivat veskere dostupne praktiky: robots.txt, sluzba sitemap od Google, Google Analytisc ... hodne casto jsem si kontroloval pocet zaindexovanych stranek pomoci site:www.e-skaut.cz . Pocet zaindexovanych stranek rychle rostl a byl po dlouhou dobu velmi vysoky - pres 20tisic zaindexovanych stranek Ted ale nastal rychly propad na pouhych 250 stranek :( na dotaz site: mi ukaze opravdu jen mizerne procento, z nichz nektere byly indexovane treba vcera, jine pred pul rokem. Navic mi klesl GTPR z 5 na 4 :( To same se mi stalo i s dalsim webem, existujicim pres 3mesice (http://trojka.e-skaut.cz) - opet pouzivam vsechny dostupne technologie (robots, sitemap, mapa webu). I zde doslo k rychle indexaci - dokonce i sluzba sitemap od google nehlasi zadne zmeny - porad indexuje stejne. Ale drive mi google nasel na site:trojka.e-skaut.cz mnohem vice stranek. Kde je chyba ? Penalizaci bych vyloucil, pac kod i tematicky obsah nebyl na http://www.e-skaut.cz od jara zmenen. Na http://trojka.e-skaut.cz je tomu podobne. Uvitam jakoukoliv radu! |
||
Marek Prokop Profil |
#2 · Zasláno: 15. 12. 2006, 15:49:22
Duplicitní nebo podobný obsah?
|
||
neon Profil * |
#3 · Zasláno: 15. 12. 2006, 17:19:28
Mě to přijde jak kdyby probíhaly změny v algoritmu, taky mi vypadlo hodně webů.
|
||
Tonca-cz Profil * |
#4 · Zasláno: 15. 12. 2006, 19:57:46
duplicitní ani o podobný obsah se jednat nemůže. každá stránka ma vlastní identickou CoolURL's adresu
drive jsem sice pouzival ?art=zpovednice ... apod .. ale pri teto kombinaci momentalne posilam 404ku, takze duplicita je vyloucena. Na obou webech zakazuji robotum pouze administrativni rozhrani a na tom preci neni nic spatneho .. Jak rikam - googlebot me navstevuje stejne casto jako drive (jen za prosinec to bylo uz 18tis navstev !!!!) |
||
Retal Profil |
#5 · Zasláno: 15. 12. 2006, 21:07:50
Po zběžném prohlédnutí to odhaduju na:
1. Duplicitní a podobný obsah - řadit podle skautranku/názvu sestupně/vzestupně - e-skaut.cz/registrace/ je totéž co e-skaut.cz/?art=registrace - editovat/smazat/info 2. Meta redirect téměř u všech odchozích odkazů (podezřelé) 3. Účast v linkfarmách TvujRank.cz a PageRank.cz (spam flag) |
||
Časová prodleva: 20 dní
|
|||
Tonca-cz Profil * |
#6 · Zasláno: 5. 1. 2007, 00:13:54
Tak jsem pred 20 dny provedl uvedene rady ->
www.e-skaut.cz - zajistil si unikatnost, pomoci robots.txt zakazal navstevovat /editovat /smazat - tak i pomoci rel="nofollow" trojka.e-skaut.cz - unikatnost byla jiz drive, pomoci robots.txt zakazal /fotogalerie Vysledek je stale stejny - na site:www.e-skaut.cz me to vyplivne opet jen Supplemental Results (Dodatečný výsledek), přičemž mi Sitemap Crawluje stále stejně - jako dříve. Dokonce i indexace stránek je stále stejná (viz dotaz Panoženky - stránka v Google k nalezení, v databázi registrována 25.12.2006 ) Takže nevím, co se Google nelíbí tentokráte. |
||
Darth Nihilius Profil |
#7 · Zasláno: 5. 1. 2007, 11:23:54
stránky mají stejný nebo dost podobný meta title
|
||
Tonca-cz Profil * |
#8 · Zasláno: 5. 1. 2007, 11:45:58
mas na mysli ?
<meta name="description" <meta name="keywords" nebo pouze <title> ? Nebo myslis ze Trojka a E-skaut jsou si tolik podobne ? diky za nazory .. |
||
Darth Nihilius Profil |
#9 · Zasláno: 5. 1. 2007, 13:55:54
každý <title> obsahuje "e-skaut.cz - nejen skautské odkazy na oddíly" jsou si tak velmi podobné.
Navíc <meta name="description" je všude stejný. A ještě k tomu obsahuje jen výčet keywords, což taky není dobré. |
||
pe Profil * |
#10 · Zasláno: 5. 1. 2007, 18:29:01
ja myslím, že sa bude jednať o google update (pagerank export, backlinks export). Vždy keď zaregistrujem výpadny v zobrazovaní google page ranku (väčšínou sa zobrazuje hodnota z predchádzajúceho apdejtu) a v indexovaní stránok, tak začína prebiehať update. Môj typ je google update.
|
||
Časová prodleva: 1 měsíc
|
|||
Tonca-cz Profil * |
#11 · Zasláno: 4. 2. 2007, 22:57:37
Tak asi se opravdu jednalo o update - protoze nyni mi na site:cokoliv najde vice odkazu nez drive .. stacilo jen upravit robots.txt - zamezit tak indexaci duplexnich stranek a upravit kod - aby to ?art=cokoliv nebylo stejne jako /cokoliv/
Takze to berte jako dobre rady pro ostatni, kterym se stane to same. |
||
Časová prodleva: 16 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0