Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
zeroorez Profil |
#1 · Zasláno: 18. 3. 2007, 23:04:28
Co je lepsi pro vyhledavace
domena.cz/neco nebo domena.cz/neco.html nebo domena.cz/neco.htm vyhlavace maj radsi minus takze delat nazev_nejaky_tehle je saptne nazev-nejaky-tehle lepe? ze |
||
Marek Prokop Profil |
#2 · Zasláno: 19. 3. 2007, 01:32:01
Čím kratší URL, tím lépe, takže domena.cz/neco je lepší než domena.cz/neco.html.
Bezpečné oddělovače slov v URL jsou tečka, lomítko a mínus ( . / - ). |
||
Nox_lbc Profil |
#3 · Zasláno: 19. 3. 2007, 08:31:10
vyhlavace maj radsi minus
Já se přikláním k podtržítku ... |
||
Richi Profil |
#4 · Zasláno: 19. 3. 2007, 09:08:34
vyhlavace maj radsi minus
Já se přikláním k podtržítku ... no a to je právě špatně ... |
||
souki Profil |
#5 · Zasláno: 19. 3. 2007, 09:15:35
Já se přikláním k podtržítku ...
Kdesi jsem se dočetl, že seznam žere jenom minus. Podrtržítka jsou možná špatně i podle specifikace |
||
Martin Kuželka Profil |
#6 · Zasláno: 19. 3. 2007, 10:26:51
Ne, pokud se nepletu, tak právě Seznam jako jeden z mála žere i podtržítka.
|
||
souki Profil |
#7 · Zasláno: 19. 3. 2007, 10:31:34
Martin Kuželka
Tuším, že jsem to vyčetl tady http://www.osklivy-sup.cz/seo-skoleni.php nebo v nějaké podobné recenzi na školení Seznamu |
||
Timy Profil |
#8 · Zasláno: 19. 3. 2007, 10:32:08
Nemohl by už Google umět rozpoznat slovo i bez těch pomlček, i když URL tvoří více slov? Nebo jak si mám vysvětlit třeba tohle? http://www.google.com/search?q=top
|
||
DoubleThink Profil * |
#9 · Zasláno: 19. 3. 2007, 10:48:11 · Upravil/a: DoubleThink
Podrtržítka jsou možná špatně i podle specifikace
Které? Podle RFC 1630 určitě ne. Celý problém bych neviděl tak černě - Nevýhoda podtržítek v názvech souborů je jenom ta, že ji Google nevnímá/nevmímal jako oddělovač slov. Výraz tedy byl nalezen, ale s menší důležitostí (jen jako část slova). Hádal bych, že dnes už může být situace úplně jiná. |
||
Marek Prokop Profil |
#10 · Zasláno: 19. 3. 2007, 11:49:41
Nejsou-li slova oddělena některým oddělovačem, který vyhledavač zná, nemůže je nalézt, protože si je neuloží do indexu. Přitom je jedno, zda se jedná o slova v URL nebo kdekoli jinde. Teoreticky by samozřejmě šlo, aby vyhledavač při indexování do indexu uložil i veškeré existující podřetězce indexovaného textu, ale to by přineslo jen smrtící nároky na výkon a užitek by z toho nebyl prakticky žádný.
|
||
DoubleThink Profil * |
#11 · Zasláno: 19. 3. 2007, 13:00:14 · Upravil/a: DoubleThink
Nejsou-li slova oddělena některým oddělovačem, který vyhledavač zná, nemůže je nalézt, protože si je neuloží do indexu
Tvrdíš, že crawler ukládá jen známé slova? Nesmysl. Ukládají se samozřejmě celé stránky (Google Archive je toho naprosto jasným důkazem). Ve vyhledávání jsou pak slova shodná s hledaným výrazem samozřejmě zvýhodněna. Naopak slova, vyhovující jen z části (což může být případ adresy s podrtžítky, které engine, imho chybně, nepovažuje za hranici slov), mají potom menší význam. |
||
zeroorez Profil |
#12 · Zasláno: 19. 3. 2007, 15:40:17
A je lepsi
neco.html nebo neco/ google ma radsi statiske stranky takze neco.php/dalsi=?nic je nanic ze ale pouzit .html aby si ymsle zetoje sobor? |
||
gwh Profil |
#13 · Zasláno: 19. 3. 2007, 16:18:09
zeroorez
Cituji Marka Prokopa: Čím kratší URL, tím lépe, takže domena.cz/neco je lepší než domena.cz/neco.html. |
||
DJ Miky Profil |
#14 · Zasláno: 19. 3. 2007, 17:28:02
google ma radsi statiske stranky takze neco.php/dalsi=?nic je nanic ze
Ne, to jen Google nenáviděl stránky s parametrem id, ale to už se tuším změnilo. |
||
Marek Prokop Profil |
#15 · Zasláno: 19. 3. 2007, 18:45:01
DobleThinku, netvrdím, že crawler ukládá jen známá slova? Psal jsem o indexu a indexování, což není totéž jako archiv vyhledávače a crawlování. Než příště použiješ slovo "nesmysl", prostuduj si aspoň základy fungování fulltextového vyhledavače :-)
|
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0