Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Mustafa Ibrahim Profil * |
#1 · Zasláno: 18. 4. 2007, 14:14:56
Trošku jsem čekal, že tohle vlákno někdo dříve nebo později zamkne, ale mám ještě potřebu zareagovat - za což se velmi omlouvám.
Marek Prokop I pro mě jste váženou kapacitou v oboru, ale dovolím si Vám malinko oponovat. 1) Z toho, že někdo nějakou techniku použije se zjevným úmyslem "ošidit" vyhledavač, nejde vyvozovat, že taková technika má na vyhledavače nějaký vliv. Ve skutečnosti ho mnohem častěji nemá, než má. Dle mého názoru tato technika (alespoň v případě oresi) na vyhledávače vliv má: http://www.google.com/search?hl=cs&client=opera&rls=cz&hs=9hS&q=kuchyn %C4%9B&btnG=Hledat&lr= Pokud by dali do pryč ta slova z h1, věřím, že zaznamenají propad. 2) Ze změny pozice ve vyhledavači je velmi těžké až nemožné vyvodit, čím byla způsobena. Obvykle to nejde ani u vlastní stránky a u cizí už vůbec ne. S bodem 2 lze souhlasit, ale při troše znalostí a monitorování situace, je možné nějaký závěr vyvodit. 3) Chybné použití HTML prvku H1 je velmi časté a velmi často přitom není motivováno snahou získat výhodu ve vyhledavačích... V případě "techniky" použité u oresi, není myslím ani na moment možné připouštět variantu o použití této praktiky omylem či z neznalosti, ale jedná se zcela určitě o úmyslné vylepšení pozic ve vyhledávání - tedy o snahu vyhledávačům podvrhnout cosi, nač reagují. Nehledě na souvislosti, které již naťukl Plaváček, tj. sémantika či přístupnost. Již rozumím poznámce od smajliho - SEO marketing bude mít problémy Na druhou stranu - ať si dělá každý co chce, ale mám pocit, že tady bude v brzké době "přehájedničkováno". |
||
Marek Prokop Profil |
#2 · Zasláno: 18. 4. 2007, 14:31:49
OK, na body 1 a 2 zřejmě máme různý názor. Kvůli tomu se svět nezboří :-)
Pokud jde o bod třetí: Chybné použití HTML prvku H1 je velmi časté a velmi často přitom není motivováno snahou získat výhodu ve vyhledavačích... Chtěl jsem tím naznačit, že vyhledavač, který je aspoň trochu při smyslech, nemůže na H1 moc brát zřetel. Těžko můžete řadit podle něčeho, co na drtivé většině stránek vůbec není a na mnoha ze zbývající menšiny je použito zcela nevhodně. Vyhledavače tu nejsou od toho, aby odměňovaly webmastery za kvalitní kód, ale od toho, aby sloužily uživatelům. |
||
#3 · Zasláno: 18. 4. 2007, 15:03:18
Souhlasím, elementů pro řazení je jistě mnoho a se změnou algoritmů se mění samozřejmě i jejich váha.
Chápu, že slova umístěná do h1 nejsou spásou a ani nejdůležitějším faktorem. Proto se snažím svůj web "budovat koncepčně", tzn. nezakládat svou strategii pouze na jednom elementu, nýbrž zapojovat mozek a v rámci svých sil do něj zahrnout co nejvíce elementů vč. kvalitního obsahu, aby možný propad, při změně algoritmu vyhledávače, nebyl tak citelný. Samozřejmě rozumím i tomu, že se jedná o lukrativní obor a nahlédnout zdarma pod svou pokličku, vás nechá jen málokdo. :) V každém případě Vám děkuji za Váš čas a reakci. |
||
Marek Prokop Profil |
#4 · Zasláno: 18. 4. 2007, 15:10:34
rozumím i tomu, že se jedná o lukrativní obor a nahlédnout zdarma pod svou pokličku, vás nechá jen málokdo.
Já žádné pokličky nevedu. V SEO není důležité něco vědět. Důležité (a také mnohem těžší) je ty znalosti používat. |
||
#5 · Zasláno: 18. 4. 2007, 15:23:20
V SEO není důležité něco vědět. Důležité (a také mnohem těžší) je ty znalosti používat.
Tady bych si dovolil použít malou hříčku :) Abych mohl něco úspěšně používat - musím o tom nejdříve něco vědět. Ale jinak Vaší řeči plně rozumím. |
||
Darth Nihilius Profil |
#6 · Zasláno: 18. 4. 2007, 15:38:00
Vyhledavace berou hx v kontextu zbytku stranky tzn pokud budete mit 80procent textu v hx, budou mu pripisovat jeste mensi dulezitost nez kdyby se jednalo o nadpis "normalni". Dulezitost hx klesa s objemem az na uroven bezneho textu. Balik keywords v h1 neni zadna "nekala technika" nybrz hloupost. Nijak to strance nepomuze, a navic majitel stranky vypada pred zakazniky jako idiot protoze ma na strance nejaky nesmyslny text. Je zajimave, ze to, co tady spousa lidi kritizuje jako "nekale praseo" skutecni SEO spammeri uz davno nepouzivaji, protoze to zkratka nefunguje.
|
||
#7 · Zasláno: 18. 4. 2007, 15:54:00
Darth Nihilius
Balik keywords v h1 neni zadna "nekala technika" nybrz hloupost. I tak by se to dalo říct - pokud o tom člověk trošku přemýšlí. :) Jestli to pomůže či nepomůže, bude spíš "kus od kusu". |
||
Shadowwolf Profil |
#8 · Zasláno: 19. 4. 2007, 00:19:15
<h1 class="keywords">U nás najdete: kuchyně, kuchyňské linky, kuchyně katalog, kuchyňské studio, kuchyně na míru, levné kuchyně, kuchyne, kuchynske studio, kuchynska dvirka, kuchyňské dřezy, kuchyňské spotřebiče AEG, Ardo, Asko, Blum, Calex, Elektrolux, Franke, Zanussi, Gorenje. Příznivější ceny než např. kuchyně hanák, kuchyně koryna, kuchyně sykora.</h1>
... nechce se mi to cpát do vyhledávačů a testovat umístění. Být ale konkurencí tak to asi obratem BONZNU neb i class říká svoje. Takže v tomhle případě je to hodně velká pitomost webmastera. |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0