Autor Zpráva
mantisa
Profil
ahoj

http://seo-servis.cz/source-zdrojovy-kod/3796

v jedné z chyb je:
Na stránce je použíté nesémantické zvýraznění textu. Používejte značky <strong> a <em>.
Použité nesémantické tagy: b

proč je <b> nesémantický? spíš bych to tipoval na chybu autora těchto stránek...?
děkuji

a udělat to s <h5> jinak asi nejde, co? když <h3> mam na jiné stránce určen pro jiný nadpis, do <p> se mi to moc dávat nechce :-)
Mastodont
Profil
Skutečně je lepší používat STRONG. Důvody? Google.
Petr Tichý
Profil
Tag <b> sloužé jen k ztučnění písma, má jen dekorativný účel tudíž je nesémantický.
mantisa
Profil
Mastodont
já si to ale nemyslím, že by na tom googlu záleželo, ale nevím
každopádně díky za odpověď, přesto jsem stále mírně skeptický
habendorf
Profil
já si to ale nemyslím, že by na tom googlu záleželo,

Tak to si nemyslíš správně, googlu je to buřt.
Petr Tichý
Profil
Já si spíš myslím, že Mastodont napsal Google jakože tam najdeš odpověd, když budeš hledat nebo ne? :o)
DJ Miky
Profil
Funguje to úplně stejně. Zobrazuje se to úplně stejně. Vyhledávačům to je jedno (teda aspoň myslím). Zápis <b> je o deset znaků kratší. Tak proč používat strong?
Školník
Profil
DJ Miky Slyšel jsem nějaký fámy o hlasových čtečkách. Že text ve <strong> na Tebe bude křičet, zatímco s textem v <b> dělat nic nebude...
mantisa
Profil
DJ Miky

je rozdíl mezi strong a b, b je jen ztučnění textu, třeba když chci zapisovat vektory, strong je potom zvyrazneni duleziteho textu

ale když mám některá slova pomocí <b> tučně, proč je to z hlediska SEO blbě? podle mě autor toho webu v tomto má chybu
Mastodont
Profil
DJ Miky

Ano, většinou se to zobrazuje stejně, ale NENÍ to stejné. B je tučný text, STRONG je zvýrazněný text. Je věcí prohlížeče, jak text zvýrazní. Ale tučný text je vždy jen tučný.
loyza
Profil
Hypotetická situace, nevím jestli takový prohlížeč existuje, ale já si představuji prohlížeč v textovém režimu. Takový prohlížeč nedokáže zobrazit tučné písmo. Pokud je něco označeno tagem b tak to zobrazí normálně. Pokud je něco označeno tagem strong tak tento prohlížeč má možnosti jak daný prvek zdůraznit.
YoSarin
Profil
Já si myslím, že i <b> je sémantický tag - pokud je použitý ke správnému účelu.
IMHO by se <b> mělo použít např. když chci graficky odlišit jednu věc od druhé, přičemž obě mají stejnou důležitost.
<strong> použiji ve chvíli, kdy chciv textu vyzdvihnout jednu věc na úkor druhé (je důležitější apod.)

P.s.:
Každopádně bych počkal co na to Timy.
Railbot
Profil
Nač čekat, že...

http://www.semantika.name/zvyrazneni-textu.html

Jinak tohle se tady už taky probíralo nejméně stokrát. Zbytečné vlákno.
Timy
Profil
YoSarin
Já už mám ty teoretické bitvy za sebou :-).

<b> je prezentační element, který nemá konsorciem definovaný žádný význam. Ale pokud se opřeme o několikaletou praxi, můžeme říct, že se stejně ve většině případů <b> používá na zdůraznění, tudíž za sémantickým účelem.

<strong> je element pro zdůraznění.

Každopádně ten nástroj je trochu podivný, jediný důležitý bod, který to vyplivlo je asi tenhle: Stránka obsahuje velice málo slov.
DJ Miky
Profil
Ve výsledku to vyjde nastejno. Co budu dělat špatně, když zdůrazněný text umístím do <b>, místo <strong>? Co to udělá? Proč nemůže <b> být sémantický? Proč se nemůže <b> použít ke zdůraznění textu?
Petr Tichý
Profil
"Proč nemůže <b> být sémantický? Proč se nemůže <b> použít ke zdůraznění textu?"
Je to jednou dané, ne? Já osobně si vlastní významy pro tagy tvořit nebudu...
Karel Dytrych
Profil
Debatovat o tom zda je tag <b> sémantický či nikoliv jsou ztrátou času...
Tagy b, i jsou prostě tagy, které ovlivňují pouze font, je to jen krůček od tagu <font>.
Proč nepoužít třeba <em> na místě <b>? Pro hlasové čtečky nebo textové prohlížeče to význam určitě má. Navíc <b> trochu popírá "oddělení obsahu od formy".

http://www.w3schools.com/tags/tag_font_style.asp -- Renders as bold text
http://www.w3schools.com/tags/tag_phrase_elements.asp -- Renders as strong emphasized text

Já v tom prostě rozdíl vidím...

Timy ... V čem ti připadá nástroj podivný?
Timy
Profil
Karel Dytrych
Aha, možná jsem ho jen špatně pochopil, ten nástroj asi nespadá pod SEO nástroje, ale prostě je to jen analyzátor zdrojového kódu. Pak je to v pohodě, myslel jsem, že se jedná o další SEO analyzátor... Pardon za křivdu :-)
Sevrin
Profil
Ja vždy používam iba <strong> a <em>
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.