Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Zdravim.
Maju na pagerank vplyv adresy[code]www.domena.sk
www.domena.sk/[code]?
Spocitava sa pagerank alebo sa to berie ako dve rozlicne adresy?
Dakujem.
Anonymní
Profil *
Oprava:

Zdravim.
Maju na pagerank vplyv adresy[code]
www.domena.sk
www.domena.sk/
[/code]?
Spocitava sa pagerank alebo sa to berie ako dve rozlicne adresy?
Dakujem.
Anonymní
Profil *
Ach jaj.. som ja ale vol.

Zdravim.
Maju na pagerank vplyv adresy
www.domena.sk 

www.domena.sk/[/pre]?
Spocitava sa pagerank alebo sa to berie ako dve rozlicne adresy?
Dakujem.
Anonymní
Profil *
Verim v teoriu ze ked si covek precita nieco 3 krat za sebou jeho mozog to lepsie pochopi :).
Aleš Janda
Profil
domena.sk a domena.sk/ jsou naprosto totožné adresy. V HTTP požadavku se vždy musí uvádět to lomítko, takže první adresa v podstatě ani neexistuje - nelze se na ni nijak dostat nebo ji odlišit od té s lomítkem ;-)

Tj. neřeš to :-)
DJ Miky
Profil
Ale pokud tam to lomítko uvedeš, ušetříš prohlížeči práci a možná i jeden požadavek.
Vladosik
Profil
Ja mam dotaz, prave jsem si v knizce SEO - optimalizace pro vyhledavace, ktera byla ke stazeni na teto strance: http://seo.jasminka.cz/ (nevim proc nyni ta stranka blbne...), precetl, ze

"Z toho důvodu je nutné důsledně dodržovat při odkazování na stránku jednu verzi, jinak dochází zbytečně k rozdělování PageRanku na duplicitní stránky. Stejně tak www.example.com/neco je jiná stránka než www.example.com/neco/. Vyhledávače vždy zobrazí pouze jednu verzi stránky, která je duplicitní. Měla by to být ta, na kterou se nejčastěji odkazuje. Ostatní jsou ve výsledcích vynechány."

To mi ale nekoresponduje s tim, co zde pisete ani co jsem si do ted o lomitku myslel.
Kde je tedy pravda?
Anonymní
Profil *
ty ale rozpravas o lomitku za dalsou polozkou, my o lomitku za generickou domenou. to su dost rozdielne veci. osobne toto vyuzivam v mode_rewrite. napr. by sa to dalo bud tak ze pre aa.bb.cc/neco podstrci napr. index.php?item=neco a aa.bb.cc/neco redirectne na aa.bb.cc/neco s tym ze vrati 301. samozrejme to vsetko za predpokladu ze neodkazujes na adresar "neco". potom by malo neco/ ist na adresar ale toto si nemyslim ze je dobre riesenie.. dalej mozes napr. zato davat dalsie hotdnoty pre $_GET. napr aa.bb.cc/sprava odkaze na stranku zo spravami aa.bb.cc/sprava/ na stranku zo spravami ale ma aj dalsu hodnotu - 0 teda index.php?item=sprava&id=0 a teda aa.bb.cc/sprava/5 je index.php?item=sprava&id=5. Podobne je to dobre riesit v redakcnych systemoch kde sa pridavaju clanky cez seo uri co su ich nazvy ale osobne ked robim nejaky staticky webik so snamym poctom sekcii si to radsej napisem pekne rucne a nemam tam ziadne veci typu (.*) a potom mam o problemy menej.
Da sa s tym pekne pohrat ked programujes nieco vecsie, problem je ze ked iny webdesignery co nevedia o seo pchaju to lomitko kde sa im paci a ked to neskontoluju tak to moze smerovat uplne inde ako to povodne malo.
Anonymní
Profil *
oprava:

podstrci napr. index.php?item=neco a aa.bb.cc/neco[b] redirectne na aa.bb.cc/neco
podstrci napr. index.php?item=neco a [b]aa.bb.cc/neco[u]/[/u]
redirectne na aa.bb.cc/neco
Anonymní
Profil *
OMG, LOL mna porazi :>D

podstrci napr. index.php?item=neco a aa.bb.cc/neco redirectne na aa.bb.cc/neco
podstrci napr. index.php?item=neco a aa.bb.cc/neco/ redirectne na aa.bb.cc/neco
Aleš Janda
Profil
> Ale pokud tam to lomítko uvedeš, ušetříš prohlížeči práci...

Ušetříš práci? Možná několik málo taktů. Když někde uděláš o mezeru méně, ušetříš mu asi podobně práce :-) Navíc dost záleží na prohlížeči, některému můžeš i lomítkem přitížit ;-)
Teď vážně, to je tak zanedbatelné, že opravdu vůbec nestojí za to se tím zabývat.


> ... a možná i jeden požadavek.

To je nesmysl. Jak už jsem psal výše, tvar http://www.example.com neexistuje a existovat nemůže! Když se totiž posílá požadavek na kořenový adresář webu (tedy hlavní stránku), vypadá to podobně:

GET / HTTP/1.1
HOST www.example.com

Všimněte si toho lomítka za GET. Může tam místo toho být třeba /adresar/soubor.html. Ale při kořenovým adresáři tam to lomítko (alespoň to) musí být vždy uvedeno, tam nemůže být "nic", jinak je to neplatný požadavek a server ho odmítne.
Je tedy jasné, že prohlížeč chtě nechtě musí brát obě adresy (s lomítkem i bez něj) úplně stejně - a to lomítko v požadavku vždy uvádět.

Takže i z hlediska SEO je jedno, jestli uvedete tvar s lomítkem nebo bez - tyto dva tvary prostě nelze nijak rozlišit, takže je nemůže rozlišovat ani žádný prohlížeč.

Osobně jsem pro psaní varianty bez lomítka, lépe se na to kouká. Ale to je jen subjetivní názor.

Tohle platí jen pro kořenový adresář, samozřejmě požadavek www.example.com/adresar je úplně jiný než www.example.com/adresar/ , byť v praxi většinou z toho prvního tvaru dochází k přesměrování na ten druhý tvar.
Sevrin
Profil
Tak ktorá varianta je lepšia?


www.domena.sk/mojweb

alebo

www.domena.sk/mojweb/

?

Ja používam bez lomítka na konci, ale myslím že to lomítko by tam skôr malo byť pretože vlastne celá adresa je www.domena.sk/mojweb/index.***
Aleš Janda
Profil
Pokud je celá doména www.domena.sk/mojweb/index.*** pak by tam to lomítko mělo být - docházelo by tam tak jako tak k přesměrování. Pokud ale k žádnému přesměrování nedochází (čili není to uděláno tímto způsobem - mimochodem dost nešikovným), osobně jsem pro variantu bez lomítka. Ale to je taky jen subjektivní názor.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.