Autor Zpráva
RAY
Profil
Před časem jsem tady díky mnoha radám úspěšně vyřešil několik problému s tvorbou SEO URL, díky!

Teď mám však nový problém :o)

Dělám SEO plugin pro fórum v CMS systému a problém je v tom, že pokud nejsou povoleny cookies používá toto fórum sessions v URL.
Potřeboval bych vědět, zda-li nevadí, že session bude v URL takto /forums/centrum-podpory/instalace-systemu/item/file/viewforum/f/1/sid/ 8d67e0c71990589f80b6645c1c1568f8

Originálně je sid umístěno ZA otazníkem v URL. Jde mi o to, aby vyhledávače nezačali indexovat URL i se sid.

Navrhuji následující (podobně jako v neSEO URL):
/forums/centrum-podpory/instalace-systemu/item/file/viewforum/f/1/?sid =8d67e0c71990589f80b6645c1c1568f8

Dělám si zbytečné starosti, nebo to má ještě více úskálí než si myslim?
Martin Kuželka
Profil
Jestli to dobře chápu, tak potom budeš mít problém s tím, že pokud budou roboti dostávat verzi se session v url, tak ti ty stránky prostě indexovat nebudou.
RAY
Profil
..tak potom... ...indexovat nebudou

Tzn. s tim "?" v URL nebudou idexovat? Jde totiž o to, že to fórum (phpBB) tu sesion tam přidává jen někdy a faktem je, že se mi nepovedlo zjistit podle kterého klíče tam to sid přidává nebo ne (na změnu cookies i tabulky se sessions nereaguje).
Martin Kuželka
Profil
Vyhledavače prostě neindexují stránky, které mají v url session nebo něco, co se session podobá.
RAY
Profil
Jasně, ok. Takže nyní, protože s chováním phpBB nic moc nenadělám (věřím tomu, že vyhledávačům to sid nepředhazuje - doteď mě indexoval google dobře), tak se ten problém omezí jen na to jak by ta URL měla vypadat pro uživatele (pakliže tam to sid bude).
Tzn. napadá mě, že zatímco když uživatelé někde nechávají na něco link, určité procento ví, že sid=__hash__ mají z URL odstranit. Nejsem si však jist, zda-li je to napadne i v URL, kde to sid bude uloženo /sid/__hash__.

A nebo je to docela jedno?
Martin Kuželka
Profil
Pro uživatele bych volil
/forums/centrum-podpory/instalace-systemu/item/file/viewforum/f/1/?sid  =8d67e0c71990589f80b6645c1c1568f8 

.
RAY
Profil
Díky, jsem stejného názoru :)
Kajman
Profil *
Nejlepší je prostě session pro roboty nepouštět. Pokud to phpBB nekontroluje samo, tak to může vypadat takhle nějak:

//nespoustet session pro google apod.
if (
!stristr($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'],'Googlebot')
&& !stristr($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'],'Jyxobot')
&& !stristr($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'],'holmes')
&& !stristr($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'],'msnbot')
&& !stristr($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'],'SeznamBot')
&& !stristr($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'],'Gigabot')
&& !stristr($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'],'http://help.yahoo.com/help/us/ys earch')
&& !stristr($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'],'ZyBorg')
&& !stristr($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'],'ia_archiver')
)
session_start();
Radek Karban
Profil *
Session pro roboty zase tak problematicke neni, robot projde, ale je to brano jako duplicitni stranka, napr. index.php?session... je potom treba jenom jedna, je stim problem. Takze nepouzivejte to.

Poznámka moderátora: podpis pod příspěvkem porušoval pravidla diskuse a byl odstraněn.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.