Autor Zpráva
mad-max
Profil *
Ahojte, mám "statický" web (je tam jen trochu JS). No a z pohledu SEO bych chtěl vědět toto:
jak mám nejlépe pojmenovat soubory - dejme tomu že mám web třeba o autech (jen pro příklad) a mám např auta galerie 1, mám to pojmenovat auta_galerie_1.html, nebo auta-galerie_1.html, pak třeba auta-novinky.html, auta-kontakt.html ...
nebo jak nejlépe pojmenovávat a má to vůbec nějaký vliv a jak dlouhý může být ten název souboru ?
Taky bych rád věděl jestli je lepší mít soubory přímo v rootu, nebo nevadí adresář "html" ?
Díky
Railbot
Profil
Ano, má to vliv. Čím kratší a výstižnější, tím lepší. Adresáře nevadí.

Soubory měj pojmenované nejlépe ve formátu neco-neco.html (pro Google dvě slova, jinak to bere vždy jako jedno). I pro uživatele je lepší zřejmá pomlčka než neviditelné podtržítko.
mad-max
Profil *
OK. díky, někdo mně radil, ať si všechny .html soubory nahraju do rootu a ať to pojmenuju např.: auta-galerie-sportaku_1.html
takže podle tebe né víc než 2 názvy takě v tom případě takto auta-galerie_1.html nebo raději auta-sportaky_1.html ?
Railbot
Profil
mad-max
Ale jo, klidně pět těch slov, aby to bylo výstižné.
Pokud budeš mít galerii vozidel, kde budou sporťáky, tak například galerie-auta-sportaky-1.html
mad-max
Profil *
OKI, díky moc, měl jsem to ještě po staru, galerie1.html ... atd. a teď se to chystám předělat, tak už vím jak na to.
Díiky.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Zajímavé čtení:
Poptávání výměny odkazů je na této diskusi nežádoucí.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: