Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
cervi Profil * |
#1 · Zasláno: 25. 10. 2007, 19:13:21
Zdravím,
dostal se mi do rukou už nějakou dobu fungující web, ale bohužel veškeré odkazy uvnitře webu jsou řešeny klasickým způsobem soubor.php?parametr=neco&id=neco.... (jen příklad). Chtěl bych nějak dosáhnout toho, aby místo téhle nepěkné adresy byla adresa hezká - /soubor/parametr/id. To by samo o sobě nebylo tak obtížné udělat, stačí několik dlouhých dní kouzlit v .htacces s mod_rewrite. Ale je tu pár háčků, samozřejmě všechny odkazy jsou psané právě ve tvaru soubor.php?parametr=neco&id=neco.... a předělávat je by byla neskutečná práce (a to to radši nechám tak, jak to je a budu na to pomýšlet za pár let, až se bude dělat nová verze). A proto bych se chtěl zeptat, je nějaká možnost jak kosmeticky upravit zobrazovanou adresu v prohlížeči, nebo je to bez zásahu do struktury webu prohraná bitva? S .htacces nijak zvlášť kouzlit neumím, něco sice zvládnu, ale teprve se učím. |
||
Nox Profil |
#2 · Zasláno: 25. 10. 2007, 19:18:49
PSPad má funkcí hromadného nahrazování (Hledat>Hledání v souborech)
|
||
cervi Profil * |
#3 · Zasláno: 25. 10. 2007, 19:41:30
Nox Díky za info, ale tohle jsem zjistil už před x lety... Nicméně na PSPad jsem se tu neptal, ale jestli to jde obejít BEZ ZÁSAHU do samotnýho webu. Zase až tak nutně měnit url nepotřebuju... Abych strávil hodiny nad přepisováním odkazů...
|
||
Nox Profil |
#4 · Zasláno: 25. 10. 2007, 20:25:02
"ale tohle jsem zjistil už před x lety... ... Abych strávil hodiny nad přepisováním odkazů"
Když tuto funkci znáš už od prapradávna, tak taky jistě víš, že by ti to s ní trvalo pár minut... |
||
Tomáš Hlaváček Profil |
#5 · Zasláno: 25. 10. 2007, 22:07:15
kouzlit nemusíš, potřebný .htaccess by měl jen tři řádky, v tom problém nevidím, ale bez toho, že bys každému souboru přiřadil nějaké jedinečné URL jméno to podle mě nejde. Jestli články taháš z databáze, pak bych nahradil ID každé stránky za hezké URL jméno a tím by se to vyřešilo. Stejně by s tím ale bylo práce, podle zmiňovaného rozsahu webu, hodně.
|
||
xy125 Profil |
#6 · Zasláno: 25. 10. 2007, 22:11:08
Vždyť můžeš web předělat přes mod_rewrite a budeš mít krásné adresy, ty staré, na stránkách, ti budou samozřejmě fungovat dál a měnit je můžeš postupně.
|
||
Časová prodleva: 10 dní
|
|||
Leinad Profil |
#7 · Zasláno: 4. 11. 2007, 20:36:56
xy125 - Rozumím správně na staré URL 301 na novou + nová podstrčí starou. Lama přeje hodně štěstí s .htaccess. (Bezvýznamné - smazat)
|
||
Časová prodleva: 17 let
|
0