Autor Zpráva
Shaddowwolf
Profil *
Dobrý večer,

představte si stránku, která obsahuje menu, krátký úvodní text a pak několik boxů, ve kterých se vypisuje část textů z odkazovaných podstránek dané sekce.

Graficky znázorněno:
PAGE A BOX 1 -> PAGE A1
PAGE A BOX 2 -> PAGE A2
PAGE A BOX 3 -> PAGE A3
... a tak dále (jednotlivé boxy obsahují vždy název podstránky a prvních x znaků z ní).

z pohledu vyhledávačů je lepší:
<p>obsah boxu 1<a>more</a></p> nebo <a>obsah boxu 1</a>

... obsah PAGE Ax je samozřejmě podmnožinou obsahu PAGE A. A dotaz se týká výlučně optimalizace PAGE A jako takové. Jinak řečeno na optimalizaci PAGE Ax neberte ohled a jede jen o to jestli ve vztahu k odkazující nikoli odkazované stránce je nějaký rozdíl v hodnocení prostého textu a textu, který tvoří obsah odkazu.

Prosím o zkušennosti vzhledem ke google.cz a seznam.cz
Tomáš Hanus
Podle mě toto
<a>obsah boxu 1</a>
neboť takto můžeš dát do odkazu klíčová slova.
Str4wberry
„<a>obsah boxu 1</a>“
Snad <p><a>obsah boxu 1</a>, ne?
Tomáš Hanus
Str4wberry
? Shaddowwolf šlo nejspíše o to, zda odkazovat na podstránky pomocí nějakého popisku se slovem "více" nebo zvolit druhou variantu, a to odkazovat "celým" popiskem.
Marek Prokop
Text odkazu by měl co nejvěrněji a nejkonkrétněji naznačovat obsah odkazované stránky -- to je jedna ze základních pouček webdesignu, která plně odpovídá i nárokům SEO. Na těch dalších značkách z pohledu SEO příliš nezáleží.
Shaddowwolf
Profil *
Ne, takhle jsem to nemyslel ... nejde o ten odkaz jako takový. Jde o váhu, kterou bude obecně vyhledávač přikládat textu.

když chci něco zdůraznit, dám to třeba jako nadpis <h1> a čistě teoreticky takovému textu bude vyhledávač přikládat větší váhu, než když ho dám jako <p>.

Dotaz zněl: "V rámci ODKAZUJÍCÍ a nikoli ODKAZOVANÉ stránky, má nějakou specifickou váhu text ohraničený <a>?" ... tedy vůbec neřeším jak odkazovat na stránky!!!

Jde o jedinou změnu, kterou jsem v kódu udělal a došlo k výrazné změně v jednom vyhledávači.
Marek Prokop
Aha, už rozumím, jde vám o to, zda značka A funguje pro zdůraznění textu. Upřímně řečeno, nevím. Dost dlouho jsem si myslel že ano, pak zase že ne a tak dokola. Ona se váha všech zdůrazňujících značek asi často mění a hlavně bývá tak malá, že je v podstatě samostatně neměřitelná.
Shaddowwolf
Profil *
Marek Prokop: děkuji za odpověď, každopádně tato změna měla za následek propad na Seznamu o cca 70 míst a Google ji naopak zcela ignoroval. Mohlo samozřejmě dojít i k úbytku zpětných odkazů, ale stejně takový posun mi přijde dost drastický:-(((.
Marek Prokop
Shaddowwolfe, a kolikrát jste ten pokus se stejným výsledkem opakoval?
Shaddowwolf
Profil *
Marek Prokop: neříkám, že je to pravidlo a že to tak skutečně je. Příčinou mohlo být i cokoli jiného, proto jsem se ptal na názor ostatních. Taky se mi to moc nezdá jako důsledek výše popsaného ... Každopádně nemám chuť dělat podobný pokus ještě jednou:-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Zajímavé čtení:
Poptávání výměny odkazů je na této diskusi nežádoucí.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0