| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Shaddowwolf Profil * |
#1 · Zasláno: 4. 12. 2007, 18:17:34
Dobrý večer,
představte si stránku, která obsahuje menu, krátký úvodní text a pak několik boxů, ve kterých se vypisuje část textů z odkazovaných podstránek dané sekce. Graficky znázorněno: PAGE A BOX 1 -> PAGE A1 PAGE A BOX 2 -> PAGE A2 PAGE A BOX 3 -> PAGE A3 ... a tak dále (jednotlivé boxy obsahují vždy název podstránky a prvních x znaků z ní). z pohledu vyhledávačů je lepší: <p>obsah boxu 1<a>more</a></p> nebo <a>obsah boxu 1</a> ... obsah PAGE Ax je samozřejmě podmnožinou obsahu PAGE A. A dotaz se týká výlučně optimalizace PAGE A jako takové. Jinak řečeno na optimalizaci PAGE Ax neberte ohled a jede jen o to jestli ve vztahu k odkazující nikoli odkazované stránce je nějaký rozdíl v hodnocení prostého textu a textu, který tvoří obsah odkazu. Prosím o zkušennosti vzhledem ke google.cz a seznam.cz |
||
| Tomáš Hanus Profil |
#2 · Zasláno: 4. 12. 2007, 18:22:17 · Upravil/a: Tomáš Hanus
Podle mě toto
<a>obsah boxu 1</a> |
||
| Str4wberry Profil |
#3 · Zasláno: 4. 12. 2007, 18:29:14
„<a>obsah boxu 1</a>“
Snad <p><a>obsah boxu 1</a>, ne? |
||
| Tomáš Hanus Profil |
#4 · Zasláno: 4. 12. 2007, 18:35:58
Str4wberry
? Shaddowwolf šlo nejspíše o to, zda odkazovat na podstránky pomocí nějakého popisku se slovem "více" nebo zvolit druhou variantu, a to odkazovat "celým" popiskem. |
||
| Marek Prokop Profil |
#5 · Zasláno: 5. 12. 2007, 01:09:49
Text odkazu by měl co nejvěrněji a nejkonkrétněji naznačovat obsah odkazované stránky -- to je jedna ze základních pouček webdesignu, která plně odpovídá i nárokům SEO. Na těch dalších značkách z pohledu SEO příliš nezáleží.
|
||
| Shaddowwolf Profil * |
#6 · Zasláno: 5. 12. 2007, 14:30:17
Ne, takhle jsem to nemyslel ... nejde o ten odkaz jako takový. Jde o váhu, kterou bude obecně vyhledávač přikládat textu.
když chci něco zdůraznit, dám to třeba jako nadpis <h1> a čistě teoreticky takovému textu bude vyhledávač přikládat větší váhu, než když ho dám jako <p>. Dotaz zněl: "V rámci ODKAZUJÍCÍ a nikoli ODKAZOVANÉ stránky, má nějakou specifickou váhu text ohraničený <a>?" ... tedy vůbec neřeším jak odkazovat na stránky!!! Jde o jedinou změnu, kterou jsem v kódu udělal a došlo k výrazné změně v jednom vyhledávači. |
||
| Marek Prokop Profil |
#7 · Zasláno: 5. 12. 2007, 20:38:45
Aha, už rozumím, jde vám o to, zda značka A funguje pro zdůraznění textu. Upřímně řečeno, nevím. Dost dlouho jsem si myslel že ano, pak zase že ne a tak dokola. Ona se váha všech zdůrazňujících značek asi často mění a hlavně bývá tak malá, že je v podstatě samostatně neměřitelná.
|
||
| Shaddowwolf Profil * |
#8 · Zasláno: 7. 12. 2007, 23:44:18
Marek Prokop: děkuji za odpověď, každopádně tato změna měla za následek propad na Seznamu o cca 70 míst a Google ji naopak zcela ignoroval. Mohlo samozřejmě dojít i k úbytku zpětných odkazů, ale stejně takový posun mi přijde dost drastický:-(((.
|
||
| Marek Prokop Profil |
#9 · Zasláno: 8. 12. 2007, 01:08:29
Shaddowwolfe, a kolikrát jste ten pokus se stejným výsledkem opakoval?
|
||
| Shaddowwolf Profil * |
#10 · Zasláno: 8. 12. 2007, 15:49:15
Marek Prokop: neříkám, že je to pravidlo a že to tak skutečně je. Příčinou mohlo být i cokoli jiného, proto jsem se ptal na názor ostatních. Taky se mi to moc nezdá jako důsledek výše popsaného ... Každopádně nemám chuť dělat podobný pokus ještě jednou:-)
|
||
|
Časová prodleva: 18 let
|
|||
0