Autor Zpráva
fuoco
Profil
Zdravim,

mam takovej problem.. U jedne stranky - www.reklamex.cz nefunguje spravne vyhledavani..

Muzete si to aji sami zkusit..

Kdyz zadate do googlu reklamex tak najde a je videt celej obsahlej description... Ale kdyz zadate nejaky slovo z desription (treba plastove stojanky (bez diakritiky, tak jak to pisu... ;-))) tak nenajde vubec nic.. Muze to byt zavineno meta tagem "refresh" kterej sem tam dal??

Je to pro me hodne velkej problem.. Takze budu mooc rad za kazdou odpoved.. ;-)
Marty
Profil
Ve stránce: http://reklamex.cz/index_content.html jsem žádnej description nenašel, pokud to děláš že z indexu přesměruješ na: http://reklamex.cz/index_content.html navíc meta-refreshem, tak bych se ani moc nedivil, kdyby to zlobilo, použil bych něco šetrnějšího.

btw: mám ponětí, že pokud dáte do description nějaká slova, která se na stránce nevyskytují, vyhledávač je bude ignorovat, což je, obávám se, přesně tvůj případ. V popisku stránky by je pak normálně zobrazil.
fuoco
Profil
ok takze ja dam ten description a to vsechno aji do toho index_content.html

Je to tak spravne??

Jinak diky moc... ;-)
mat
Profil
možná by bylo nejlepší vytvořit nějakou neflashovou variantu, kterou by vyhledavače přečetly... pak nebudeš muset dělat brikule s description, který stejně vyhledávače neberou nijak zvlášť v potaz...
fuoco
Profil
Hmmm tak to je hodne drasticky.. :-D Flash tam urcite necham... ;-)

A aji kdyby, tak ten text stejne musi byt v description, nikde na strance napsanej byt nesmi...

Slo mi jenom o to, jestli to muzu vyresit tak jak sem to psal..

Ale stejne dik..
Marty
Profil
Díval jsem se na počet stránek, který má Google zaindexováno. U tvého webu je to pouze jedna stránka - a to ta s tím přesměrováním a description. Tu stránku s tím Flashem to zaindexovanou nemá, tze nemá cenu do ní přidávat navíc description.

Pokud by jsi na tu první stránku (s meta-refresh) umístil ještě nějaký text (aby to robot vzal v potaz, jak jsem už psal), považovalo by se to asi za dost slušný spam.

Nej řešením je opravdu udělat neflashovou verzi, která by byla přístupnější alespoň pro lidi bez možnosti Flash plug-inu či pro roboty vyhledávačů
fuoco
Profil
Bohuzel ta flash verze tam byt musi...

Spis by me zajimalo jak to resit v situaci jaka je.. ;-) De to vubec nejak vyresit??
Marty
Profil
Udělej neflahovou verzi a odkaz na ní přidej do stránky: index_content.html
Ta Flashová verze zůstane a roboti si vezmou co potřebují (odkaz ani nemusí být nějak extra viditelný).
fuoco
Profil
Takze jestli to spravne chapu tak mam udelat nakej web kde budou jenom ty texty co sou v tom description a na index_content.html dat normalne nakej neviditelnej odkaz ale aby tam jako bylo to <a href....

Jo??
Marty
Profil
Neviditelnej asi ne (mysli na lidi, co nemaj nainstalovanej flash přehrávač).
Jinak ano, stačí když do té stránky dostaneš ty informace co máš nastrkaný v tom Flashi (kontakt, atd...), správná sémantika taky neuškodí.
Acci
Profil
Já bych to asi řešil nějak jinak. Protože lidé, co přijdou z vyhledávačů (což je dost velké procento), se zobrazí pouze textová verze. To by pak Flashová verze ztratila smysl
fuoco
Profil
jo presne tak... a mel bys naky reseni, Acci ?? ;-)
Acci
Profil
Flashi vůbec nerozumím, ale na Filově blogu bylo něco v té souvislosti napsáno
Blbosť, to je něco jiného. Blbě čtu
fuoco
Profil
A nevite nikdo vubec jak to udelat prece ten description by mel stacit ne ??

Jeste driv to fungovalo.. Zda se mi ze se to podelalo kdyz sem tam dal ten refresh... ;-)
Marty
Profil
Tak zkus tohle:

Do tý stránky, kde máš to přesměrování přes meta-refresh, dej ten obsah, který by alespoň trochu popisoval tu flashovou verzi. Není to nejčistější řešení, ale vyhledávače dostanou obsah bez přesměrování a uživatelé se dostanou na tu flashovou verzi.
fuoco
Profil
Parada super napad dik...

Takze do toho cistyho indexu kde je premerovani napisu (jako normla text) ten description..

A mam potom ten description nechavat aji v tom meta tagu?? :-)
Marty
Profil
Ano, ale trochu si s tím pohraj (nadpisy, odstavce, atd....), prostě ať je to dobře čitelný a pochopitelný i pro člověka.

Description tam nech, jinak by se ti do popisku bral začátek stránky.
fuoco
Profil
ok udelam to tak...

Moc diky za radu... ;-)

Pak napisu jak to dopadlo hehe :-)
printf
Profil
Osobně bych byl pro stránky bez flashe. Odpovídám proto, že jsem právě byl na flashových stránkách jedné firmy.

Upřímně, když potřebuju služby nějaké firmy (ať už sluneční kolektory nebo jako v tomto případě reklamu) tak mě zajímá nabídka, ceník a kontakt. Čím rychleji se tyhle věci dozvím, tím považuji stránky za profesionálnější. Uživatelé jako já obvykle vybírají mezi desítkami firem, takže nečekejte že si sednou před monitor a budou se několik minut kochat flashovou presentací.

Když už někdo chce mermomocí flash, tak ať se prostě smíří že to není pastva pro internetové vyhledávače. Možná bych viděl kompromis, že by stránka měla ve Flashi jen některé okrasné části, takže "efekt" by zůstal zachován a stránka by se stala použitelnější.
Leo
Profil
Jsou ovsem lidi (vetsinou z reklamek), kteri si mysli, ze lidi na stranky chodi aby mohli ucuravat blahem nad flashovym intrem :-) Leo
diamondsm
Profil
No, jak vidím, řeší se tu problém SEO optimalizace. Heleď, stáhni si Mozzillu firefox a do ní extension s názvem SEOpen (vše najdeš na http://www.czilla.cz). Pomocí tohoto rozšíření si můžeš hlídat SEO informace (pravým na stránku, položka SEOpen). Jinak Google potřebuje těchto několik věcí:
1) má moc rád velké weby
2) stránka svojí velikostí nesmí přesáhnout 101 KB
3) pokud používáš klíčová slova (META name="keywords"), musíš je mít i na stránkách.

Nějaká obecná pravidla:
1) některé vyhledávače kladou velký důraz na H1
2) někdy je hodně důležitý titulek
3) je dobré mít na stránkách ikonu pro uveřejnění do jiných stránek – google tě bude milovat.
4) někdy je důraz i na prvních pár slov na stránkách
5) důraz je i na menu a rychlou navigaci.
fuoco
Profil
Diky moc presne neco takovy sem potreboval... ;-)

A napadlo me jeste neco... Mozna je to blbost ale chci se vas zeptat..

Protoze si flash dela ten refresh sam, (je tam vlastne ta detekce, ten mataë tag je tam nanic) tak sem premyslel ze bych udelal index.html kde by byly jenom klicovy slova, description a tak, jak ste mi radili..

A pak by se to presmerovalo (tim meta tagem) na tu detekci flash pluginu kde by byla jenom ta detekce... ;-)

A ta uz by to pak presmerovala konecne na index_content.html nebo popridape na index_alternate.html...

Myslite ze by to tak slo ?? Dik...
mat
Profil
Jinak Google potřebuje těchto několik věcí:
1) má moc rád velké weby
2) stránka svojí velikostí nesmí přesáhnout 101 KB
3) pokud používáš klíčová slova (META name="keywords"), musíš je mít i na stránkách.

Nějaká obecná pravidla:
1) některé vyhledávače kladou velký důraz na H1
2) někdy je hodně důležitý titulek
3) je dobré mít na stránkách ikonu pro uveřejnění do jiných stránek – google tě bude milovat.
4) někdy je důraz i na prvních pár slov na stránkách
5) důraz je i na menu a rychlou navigaci.


tohle jsi vyčetl kde? Hlavně věty typu "některé vyhledávače kladou velký důraz na H1" jsou nicneříkající, to bych mohl napsat já, že "některé zase kaldou důraz na H2...

- fuocův problém je prostě v tom, že web má ve flashi a ten prostě vyhledávače nepřelouskají... - pokud chce, aby mu web vylezl vysoko i na jiná klíčová slova než "reklamex" (kdo ale tohle slovo vyhledává?), musí prostě vytvořit k flashové verzi ještě verzi bez flashe - web se pak bude skládat z webů dvou - verze s flashem a verze bez flashe... - vyhledávač se nakrmí a ještě získáte zákazníky, kteří flash nemají nebo to neumí jejich prohlížeč nebo jsou na pomalé lince...
fuoco
Profil
No jo ale ja to chci vyresit s tou flash verzi co mam ... Chtel sem jenom vedet jestli to muzu udelat tak jak sem psal..

A navic by to nejak melo fungovat... Videl sem hodne flashwebu kde je to ciste flash a vyhledavac (google) je najde... ;-) A to tam maji jenom description a keywords...
fuoco
Profil
Ted sem to udelal uplne jinak ... Smazal sem tu detekci a ty meta tagy napsal primo na to co byval index_content.html, tedka to mam jako normalni index.... ;-)

Vsak muzete mrknout.. Myslite ze to tak pojede?? Dik
fuoco
Profil
Muze to tak byt??
Zatim mi to nejde.. :-(

Please poradte... ;-)
Marty
Profil
Počkej pár dní, až to google zaindexuje, pak uvidíš.
fuoco
Profil
jo a myslis ze to tak pojede??

Na tebe dam... ;-)
Marty
Profil
fuoco vypadá to dobře, ale mohl jsi třeba některé důležité věci uzavřít do nadpisů, strong, atd...

Je to řešení, který bych použil i já, ale jenom nevím, zda to nebude Google považovat za spam (doorway page), na to už bohužel odpověď neznám. Zároveň je to ale IMHO jedinná možnost, jak ponechat na webu pouze Flashovou verzi.
fuoco
Profil
ty v tom mas prehled jak prase!! to neni ani mozny!! ses fakt profik :-)

Diky zkusim to.. Jo ty nadpisy a tak tam dodelam... ;-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.