Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
maarlin Profil |
#1 · Zasláno: 25. 2. 2008, 18:56:08
Zdravím,
dnes jsem se pustil do řeči s kolegyní, se kterou spolupracuji ohledně jednoho webového projektu a jednalo se to, že navrhovala, aby se nadpis v h1 přesunul co nejvýše v kódu - kvůli SEO, osobně se mi prostě úvaha, že by měla H1čka jinou váhu dole v dokumentu a jinou nahoře, nezdá. Spíše jsem se s takovouto úvahou nikde nesetkal. Chtěl bych tedy poprosit zde přítomné účastníky diskuze, aby k tomu řekli své... ;) Děkuji za každý názor, tím spíše něčím podložený. |
||
Leinad Profil |
#2 · Zasláno: 25. 2. 2008, 19:12:05
Nemyslím si, že nějaký vyhledávač zveřejní vše přesně, myslím si že bych neměl machrovat, takže není nutno číst dál. Podívej se na stránku z konzolového prohlížeče, s vypnutými styly a možná si všimneš špatného pořadí. h1 by měl mít platnost pro část stránky od něj až po další h1(všude platí <title>). Platí daný h1 pro poslední odstavec nebo pro celou stránku? V jakém kódu kam posunout H1?
|
||
maarlin Profil |
#3 · Zasláno: 25. 2. 2008, 19:14:02
2Leinad: Jedná se o H1čku pro celou stránku
|
||
maarlin Profil |
#4 · Zasláno: 25. 2. 2008, 19:16:11 · Upravil/a: maarlin
Když tak procházím výsledky Googlu, asi budu muset uznat, že kolegyně měla z části pravdu - nikde se nepíše nic o tom, že by H1čka měla sice vliv na SEO jako takové, ale z hlediska sémantiky je dobré mít h1čku nejvýše v dokumentu (tedy v případě že h1čka platí pro celý dokument, což by asi správně měla).
http://stribny.name/zapisnik/?clanky/seo-h1-semanticky |
||
Shadowwolf Profil |
#5 · Zasláno: 26. 2. 2008, 10:52:48
Osobně si myslím, že trávit čas s kolegyní diskuzí nad umístění H1 v kódu je ztráta času:-). Viděl jsem i test jak umístění H1 ovlivňuje pozici na googlu a stránka s H1 uprostřed textu se umístila lépe než stránka s H1 na začátku nebo na konci ... za jinak stejných podmínek. Nicméně kvůli tomu nebudu H1 přesouvat doprostřed textu. Moc si nedokážu představit, že bych četl knihu a nadpis kapitoly bych našel na 8. stránce z 16. Venku je hezky, pracovní telefon mě vzbudil v 6:54, takže nechám H1 tam kde je a půjdu se projít ... i když bez kolegyně:-))).
|
||
maarlin Profil |
#6 · Zasláno: 28. 2. 2008, 12:16:02
Shadowwolf: Heh, díky za komentář s patřičným nadhledem... :) asi jsem se do toho příliš zabral... ale taky mě to popostrčilo k tomu, přečíst si něco o SEO... včera jsem si dotiskl tuto knihu: http://seo.jasminka.cz/ zatím dle prvních 20 stránek, které jsem stačil přečíst ve vlaku vypadá dost dobře a hlavně jednoduše, přesto se z ní dozvím, to co potřebuji.
|
||
Shadowwolf Profil |
#7 · Zasláno: 28. 2. 2008, 17:11:57
maarlin: někdy se člověk zabere do věcí, které nemají velký smysl ... pokud je na to čas, tak proč to nezkusit. Pokud ne je lépe to nechat být a věnovat se něčemu užitečnému:-))). Btw. ta kniha není špatná, ale chybí jí trocha "woodoo"
|
||
rammsteinmv Profil * |
#8 · Zasláno: 29. 2. 2008, 08:44:31
Jakého "woodoo"?
|
||
Časová prodleva: 15 let
|
0