| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| jůra Profil * |
#1 · Zasláno: 11. 5. 2008, 13:58:35
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jak je bráno vyhledávači, když na svých stránkách zobrazuji RSS obsah z jiných stránek. Nejedná se o duplicitní obsah? Nebude má stránka nějak penalizována? Je možné, že budou brát vyhledávače text na mých stránkách jako originální? Prostě mě všeobecně zajímá jak to vyhledávače posuzují. Děkuji za odpovědi. |
||
| Railbot Profil |
#2 · Zasláno: 11. 5. 2008, 14:00:38
jůra
Určitě záleží na tom kolik % obsahu na tvém webu je tím obsahem z RSS. |
||
| vertigo4 Profil |
#3 · Zasláno: 11. 5. 2008, 14:38:29
jůra
Tak boti vyhledávačů nerozeznají na stránce, jestli se jedná o rss či je to zkopírovaný obsah... pokud ale zobrazuješ pouze nadpis a nějaký perex, tak to snad nevadí, ale jestliže pomocí čtečky si zobrazuješ celé články, tak to IMHO může být bráno jako duplicidní obsah... |
||
| jůra Profil * |
#4 · Zasláno: 11. 5. 2008, 15:24:15
může být bráno jako duplicidní obsah...
No a kdybych měl web postavený pouze na tom, že zobrazuje RSS (dejme tomu, že jen nadpisy a perexy) z jiných stránek a někdo by hledal např.: Kréta ... Myslíte, že by vyhledávače odkazovali i na mou stránku (pokud by tam byl článek o Krétě např. od Dušana kreta.rovnou.cz) nebo by mou stránku ignoroval? Osobně si myslím, že vyhledávače mají nějaký algoritmus, který to kontroluje a určuje zda indexovat stránku nebo ne. Nevíte to někdo 100% jestli to tak je nebo není? Napadlo mě to vyzkoušet, ale nejsem dobrý programátor a ručně se mi to kopírovat nechce. |
||
| Richi Profil |
#5 · Zasláno: 12. 5. 2008, 09:01:42
Je spousta webů co jenom zobrazují RSS z jiných a jsou ve vyhledávačích :-)
|
||
| Rafiki270 Profil * |
#6 · Zasláno: 12. 5. 2008, 22:40:28
otázka je proč to dělat když to bude akorát tříštit internet na víc částí ... každopádně já by jsem se svým directory měl mlčet :-) ... ale pořád se bráním že je to alespoň použitelné ... každopádně se těmhle věcem snažím co nejvíce vyhnout ...
něco podobného jsem použil třebas na jeden web jako součást personalizace pro uživatele (načítání např zpravodajských rss kanalů ... tam si myslím že použitelnost je a velká ... viz igoogle |
||
|
Časová prodleva: 17 let
|
|||
0