Autor Zpráva
santo
Profil
Muj webhoster to ma nastavene tak, ze kdyz do adresoveho radku prohlizece zadam najakou svoji domenu bez "www", tak se tak i zobrazi: http://domena.cz. Kdyz ji zadam s "www", tak se zobrazi: http://www.domena.cz.
Zajimalo by me, jestli je to vyhoda, nebo nevyhoda. Proc u nektereho webhostingu se "www" u zadanych adres automaticky doplni a u nekterych (jako u toho myho) ne?
joe
Profil
Na tom nezáleží, záleží spíš na odkazech, který vedou na tvou stránku, aby vždy měly správný tvar - buď s www nebo bez, ale ne míchat to dohromady. Pokud chceš po zadání example.com doplnit www nebo naopak, můžeš použít .htaccess
Timy
Profil
Není správně, že existují obě varianty, jedna by se měla přesměrovat na druhou (jedno kterou variantu si vybereš). Takhle ti vzniká duplicitní obsah.
santo
Profil
Ja to myslim kdysi v .htaccess zkousel menit, uz nevim, co to bylo za prikaz. Ale nic se nestalo. Zrejme to muj webhoster nepovoluje - co jsem koukal, tak i ostatni stranky, co u nej hostujou, to maj stejne, jako ja. Myslite, ze kdyz jim reknu, ze mi to zmeni?
Timy
Profil
santo
„Myslite, ze kdyz jim reknu, ze mi to zmeni?“
Jak to máme vědět? Zeptej se jich ;-).
santo
Profil
Jasne :-)) No ja se jen ptal, jestli to nahodou neni nejaky netradicni pozadavek, kdyz to takhle globalne nepovoluje :)

Btw, jakej je ten prikaz do .htacces pro doplneni www? Ze bych to jeste sam zkusil...
Str4wberry
Profil
JPW: Soubor .htaccess — Příklad nastavení .htaccess – Redirect na verzi domény s www
santo
Profil
Jeste bych se pro jistotu zeptal, jakym zpusobem mam pouzit to pravidlo. Ja uz totitz v htaccess nejaky rewrite pravidlo mam (kvuli cistym URL).

Zajimalo by me, jestli mam nasledujici pravidlo pouzit cely, nebo jen posledni dva radky a kam presne ho mam umistit (jsem v tomhle naprosty laik):

RewriteEngine On
#RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^example.com$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.example.com/$1 [R=301,L]

Tahle rewrite pravidla mam v htaccess (mezitim mam jeste spoustu jinych radku, ale ty jsou zakomentovany, takze asi nema smysl je tu uvadet, ze?):

# Various rewrite rules.
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on

# If your site is running in a VirtualDocumentRoot at http://example.com/,
# uncomment the following line:
RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ index.php?q=$1 [L,QSA]
</IfModule>

Dik za odpoved.
urso
Profil *
Vidím to jako zcela zbytečnou věc. Prostě web se dá udělat tak aby žádné 404 nebyly!!! Zde je třeba směrovat své úsilí, ne na to, že mi to místo error 404 zahlásí něco jako "stránka neexistuje, promiňte, omlouváme se, napište na..." prostě blbosti. Navíc takové zaindexování chybovky GOOGLEM se velice těžko reindexuje, tedy pro vyhledávací robot neexistující stránka je zaindexována právě ta chybovka. Pak máte přikazem site:domena.cz vypis třeba 5 stejných chybovek, které by jinak google nezaindexoval ale takhle to udělá!!!
vertigo4
Profil
urso
Většina hostingů má nastavenou vlastní "404ky", takže je vcelku jedno, jestli se zobrazí ta moje, či hostingová...
Marek Prokop
Profil
Je tu prosím někdo, kdo pochopil Ursův příspěvek? Pokud ne, smažu ho.
Dero
Profil
Marek Prokop: Já to pochopil. Ale ten příspěvek je stejně fakticky špatně (a off-topic), neb předpokládá, že vlastní chybová stránka vrací kód 200 OK a tedy ji bude robot indexovat.

urso: Naopak vhodné využití vlastních chybových stránek velmi zvyšuje použitelnost webu. Pokud autor zajistí, aby taková stránka vracela skutečně chybový kód 404 Not Found, potom není třeba se bát, že by ji vyhledávače indexovaly.

Nicméně v tomto tématu se řeší poněkud odlišný problém.
Dranel
Profil
Dero
A jak prosím docílit, aby se mi má chybovka zobrazila s 404 Not Found? Mám to dělané podstrkáváním, takže URL zůstane, jen se zobrazí chybovka.
souki
Profil
Dranel
v php odešleš header s tímto kódem
Dranel
Profil
souki
Danke, nebo chceš-li dle pravidel této diskuse, tak: Děkuji.
Měsíček
Profil
Jinak Draneli přibližně takhle:

<?php 

  header("HTTP/1.0 404 Not Found"); 
  
    include("/404.php"); // Tvoje ERROR stránka

?> 

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Zajímavé čtení:
Poptávání výměny odkazů je na této diskusi nežádoucí.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0