Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
peth Profil * |
#1 · Zasláno: 17. 12. 2008, 20:32:14
Závisí ranky, jejich vývoj a vůbec atraktivita webu pro vyhledavače na jeho velikosti? Neboli je třeba jedno- dvoustránkový web stejně vyhledatelný jako několikasetstránkový?
|
||
joe Profil |
#2 · Zasláno: 17. 12. 2008, 20:55:09
Především záleží na kvalitě obsahu daných stránek.
|
||
peth Profil * |
#3 · Zasláno: 17. 12. 2008, 22:44:07
O významu kvality se vedla diskuse o názvu "Domény a subdomény" - já si bohužel nemyslím, že kvalita obsahu je tak důležitý fenomén, jakým by být měla.
Nicméně mě teď jen zajímá, jestli vyhledvače zvýhodňují velké weby - v různých textech o optimalizacích se o tom nic nepíše (mám rozpracovaný web, který bude mít max. 10 stran). |
||
Dranel Profil |
#4 · Zasláno: 17. 12. 2008, 22:53:01
peth
Nevím, zda-li vyhledávače zvýhodňují větší weby (osobně si myslím, že ano), ale je známo, že zvýhodňují weby starší. Čím starší a bez problému, tím věrohodnější. |
||
Tomasds Profil |
#5 · Zasláno: 17. 12. 2008, 23:01:47
peth
Mám webík, kde jsou tři stránky obsahu a jedna triviální diskuse a když dané téma hledám seznamem nebo googlem, jsem na 1. až 5. pozici, záleží na tom, co se přesně hledá. Kromě obsahu jsem pro umístění ve vyhledávačích nehnul prstem. Pro upřesnění.. není to nijak exotické (=málo hledané) téma, mám tam cca 80UIP denně. |
||
Marek Prokop Profil |
#6 · Zasláno: 18. 12. 2008, 01:35:59 · Upravil/a: Marek Prokop
„Závisí ranky, jejich vývoj a vůbec atraktivita webu pro vyhledavače na jeho velikosti?“
Přímo ne. Nepřímo mohou -- na větším webu se dá lépe pracovat s interními zpětnými odkazy a více kvalitních/zjímavých/užitečných stránek asi získá více externích zpětných odkazů. „je třeba jedno- dvoustránkový web stejně vyhledatelný jako několikasetstránkový?“ Obvykle samozřejmě platí přímá úměra více stránek --> lepší nalezitelnost, protože více stránkami pokryjete více dotazů. „v různých textech o optimalizacích se o tom nic nepíše “ Píše se o tom skoro všude. Možná nečtete ty správné zdroje. Já jsem na toto téma napsal/přeložil například http://interval.cz/clanky/cesta-do-vyhledavacu-za-120-dni/ a velikostí webu se zabývá i můj článek http://vyhledavace.info/clanky/40/strategie-seo (oba jsou už v detailech zastaralé, ale to podstatné platí). V angličtině najdete k tematu ještě mnohem víc. |
||
Martin_H Profil |
#7 · Zasláno: 18. 12. 2008, 09:51:52
„peth“
„Nevím, zda-li vyhledávače zvýhodňují větší weby (osobně si myslím, že ano), ale je známo, že zvýhodňují weby starší. Čím starší a bez problému, tím věrohodnější.“ A nebude to spíše tím, že na starší web asi povede více zpětných linků než na nový ? Opravdu je to jen "stářím" ? |
||
ninja Profil |
#8 · Zasláno: 18. 12. 2008, 10:21:43
Martin_H: neni to jen starim, nicmene je to i starim.
|
||
Časová prodleva: 16 let
|
Toto vlákno je staré, již dlouho do něj nikdo nepřispíval.
Informace a odkazy zde uváděné už nemusejí být aktuální. Nechcete-li řešit zde uvedenou konkrétní otázku, založte si vlastní vlákno, nepište do tohoto. Vložíte-li sem nyní příspěvek, upoutáte pozornost mnoha lidí a někteří z nich si jen kvůli vám přečtou i všechny předcházející příspěvky. Předpokládáte-li, že váš text skutečně bude hodnotný, stiskněte následující tlačítko:
Běda vám, jestli to bude blábol.
0