Autor Zpráva
Izzi
Profil
Zdravim,

mam problem ohladom indexovanych stranok googlom. Jednoducho mam na podstrankach nejaky produkt, ktory ma vlastny title so svojim nazvom. Lenze ked google indexuje tuto stranku priradi mu title z hlavnej stranky. Preco? Moze byt problem aj v tom, ze title sa nenacita hned ale az ked dojde k vyberu dat z databaze (konkretne nazvu)? Ako to robite vy ak mate obsiahlu stranku a chcete vsade rozny title, ale pre jeho vygenerovanie potrebujete vyberat z databaze?

Ja som to takto urobil na mojich predchadzajucich stranka - a tam problem ziaden nebol... ale je pravda, ze ta stranka sa nacitaval rychlejsie s ohladom na kratsi obsah, ale je to rozdiel v milistotinach... :(
ninja
Profil
Izzi: dejte sem link, protze otazka je zmatena. Title kazde stranky je vzdy v jeji hlavicce, mel by se nacist jako jeden z prvnich elementu stranky. Pokud jej nacitate az javascriptem, je to chyba.
Izzi
Profil
http://www.google.sk/search?hl=sk&ie=ISO-8859-2&q=site%3Aonlinky.com&meta=&aq=f&oq=

chodte nizsie a mozte kliknut na hocijaky odkaz v tvare onlinky.com/film-xx.html, onlinky.com/hra-xx.html, atd.. porovnajte ih podla skutocnej a indexovanej stranky...
Bubák
Profil
Pokud jej nacitate az javascriptem, je to chyba.
V tomto případě je TITLE načítán pomocí PHP. Koukal jsem do kódu, stránky má jeden TITLE, ten se zobrazí v titulkovém pruhu prohlížeče (není ovlivněn Javascriptem), ale je v sekci BODY, ale s tím by se měly vyhledávače vypořádat.

porovnajte ih podla skutocnej a indexovanej stranky...
Někde jsem četl, (neověřoval jsem), že google má dva roboty, jeden indexuje, druhý archivuje (každý v jinou dobu), proto jsou rozdílné výsledky. Mohl by to někdo potvrdit, nebo vyvrátit?

Nezávazně bych si tipnul, že stránky měly ještě nedávno neměnný TITLE, ale google zatím změnu nezaindexoval.
Marek Prokop
Profil
je v sekci BODY, ale s tím by se měly vyhledávače vypořádat

Sice by se s tím mohly vypořádat, ale já bych na to rozhodně nespoléhal. Title patří do head, takže striktně vzato ty stránky žádný title nemají.
ninja
Profil
Izzi: Dekujeme za experimentalni overeni, ze Google title v casti body nebere v potaz.

A mimochodem, nektere stranky maji stejny title, napriklad stranka serialy.

Mejte tedy tag title vzdy v casti head a pro kazdou stranku unikatni. Google zmenu jiste rychle zaindexuje.
Bubák
Profil
Dekujeme za experimentalni overeni, ze Google title v casti body nebere v potaz
To mám chápat tak, že google si vymyslel vlastní TITLE?
Marek Prokop
Profil
[#7] Google si umí vymyslet vlastní title už dávno. Zda je to ale tento případ, nevím. Bohužel nevíme, jak vypadaly stránky v době, kdy je robot naposledy stáhl.
Izzi
Profil
Nezávazně bych si tipnul, že stránky měly ještě nedávno neměnný TITLE, ale google zatím změnu nezaindexoval.
Google stranky zaindexoval po prechode na novu domenu, predtym ani potom som nic nemenil.

Dekujeme za experimentalni overeni, ze Google title v casti body nebere v potaz.
Aj to viem vyvratit. Priklad: http://www.google.sk/search?hl=sk&ie=ISO-8859-2&q=site%3Ahoror.hustej.net&meta=&aq=f&oq= .. kde stranky indexovane s title napr.: HOROR - Votrelec vs. Predator (AVP: Alien vs. Predator) .. maju dane title v body stranky.

A mimochodem, nektere stranky maji stejny title, napriklad stranka serialy.
Ano v hlavicke mam nieco taketo:
<?php
 $celeurl=($_SERVER['REQUEST_URI']);
if (preg_match("/film-/i",$celeurl))  echo "";
elseif (preg_match("/filmy_/i",$celeurl))  echo "<title>Online filmy - onlinky.com</title>";
else echo "<title>Online filmy - hry - televízie - rádia - hudba - onlinky.com</title>";
  ?>


Cize ak je adresa v tvare /film-230.html .. Vypise sa title z body.
Ak je v tvare napriklad /filmy_serialy.html .. Vypise sa len Online filmy - onlinky.com


Kazdopadne by som chcel spravit aby to bolo v hlavicke, ale ako? Doteraz som pouzival tento priklad (nebol problem), kedze som nic ine ani nenasiel. Ale ako mam nieco dostat "hore" co vygenerujem niekde "dole"... ? (Neviem ako inak to povedat :-) )

Inac dakujem za rady.
ninja
Profil
Izzi: Hmm, mate pravdu. Tak Google title v body nekde vezme, nekdy ne. Kazdopadne to nemeni nic na faktu ze title ma byt v casti head a ne body.

Proste title generujte do head a ne body a nejlepe kdyz pro kazdou stranku bude unikatni. Vas PHP kod je dost prasecina, ale bude stacit kdyz jej presunete v html sablone tam kam patri (do casti head).

Jestli tuto upravu nedokazete, je tu sekce "Prace a zakazky".
Plaváček
Profil
ninja

Hmm, mate pravdu. Tak Google title v body nekde vezme, nekdy ne.

Tak nevím, ale na jmenované stránce se stejné slovní spojení vyskytuje i v obsahu (a také v popisech obrázků ALT), takže kde je řečeno, že Google použil právě TITLE?
ninja
Profil
Plaváček: Je tam presne stejny text jako v tagu title kteyr je body, takze automaticke vygenerovani titulku Googlem neni moc pravdepodobne.
Plaváček
Profil
ninja

vygenerovani titulku Googlem neni moc pravdepodobne

Ale tentýž text je v HTML kódu zmiňované stránky třeba zde:

<b class=menunazov> Votrelec vs. Predator (AVP: Alien vs. Predator)</b>


Ale samozřejmě možné je, že Google nebere v úvahu, kde se v kódu TITLE stránky nachází (nejspíš na tom z pohledu dodání relevantní odpovědi až tak moc nezáleží).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Zajímavé čtení:
Poptávání výměny odkazů je na této diskusi nežádoucí.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: