Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Martin007 Profil |
#1 · Zasláno: 28. 7. 2005, 12:24:29
Zdravím Vás. Potřeboval bych poradit v následujících otázkách. Zkoušel jsem sice googlit, ale příliš relevantního jsem nenašel. Pokud jsem jen špatně hledal, omlouvám se (s pohlavkem prosím zalsat link:).
Základní fakta: - mám web www.domena.cz (cca 5,000 čtenářů denně, svého oboru nejnavštěvovanější na českém internetu, docela dost linků na něj vede, ve vyhledávačích se umisťuje relativně vysoko) - mám český obchod na obchod.domena.cz (SEO se snažím, ale stále má pagerank (a S-rank) výrazně nižší než hlavní web www.domena.cz, i tak je na většinu klíčových slov na prvních místech) - chci udělat slovenskou verzi obchodu, tzn. jeden bude pro Čechy a druhý pro Slovensko Měl bych otázky: - není lepší český obchod provozovat na hlavní doméně www.domena.cz, když má lepší pagerank? (A když na ní lidé odkazují rádi a často?) - související dotaz, má-li stránka www.domena.cz rank X, má stejný rank každá stránka www.domena.cz/jina.htm a nebo je to pro každou podstránku jiné? - jak mám řešit slovenský obchod vzhledem k SEO, abych vytěžil z ranků současných webů maximum? Udělat novou obchod.domena.sk a nebo jet na některé ze současných? Třetí zmíněná otázka je pro mě v současnosti stežejní, nerad bych totiž začínal na zelené louce od začátku... Děkuji Vám. |
||
Martin007 Profil |
#2 · Zasláno: 28. 7. 2005, 12:25:43
Omlouvám se, že jsem nenapsal doménu konkrétně, konkurence je čilá a slovenská verze obchodu ji nepotěší, překvapí, zaskočí... :)
|
||
Yuhů Profil |
#3 · Zasláno: 28. 7. 2005, 14:24:14
> - není lepší český obchod provozovat na hlavní doméně www.domena.cz, když má lepší pagerank?
ne, důvod níže > (A když na ní lidé odkazují rádi a často?) lidé na ni odkazují rádi a často asi kvůli obsahu. Kdyby se tam změnil obsah a nastěhoval by se tam obchod, pravděpodobně odkazovat přestanou. > - související dotaz, má-li stránka www.domena.cz rank X, má stejný rank každá stránka > www.domena.cz/jina.htm ne. Pouze dostává část přeposlaný, pokud to na sebe odkazuje. > a nebo je to pro každou podstránku jiné? ano, PageRank a podobné ranky jsou funkcí URL, nikoli hostname > - jak mám řešit slovenský obchod vzhledem k SEO, abych vytěžil z ranků současných webů > maximum? stačí na něj odkazovat > Udělat novou obchod.domena.sk a nebo jet na některé ze současných? to je příliš obecný dotaz, muselo by se to analyzovat, ale doporučuju pro slovenské stránky doménu sk (kvůli vyhledávačům) |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0