Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Marek D. Profil * |
#1 · Zasláno: 10. 7. 2009, 15:13:48
Pekný deň prajem.
Chcel by som sa vás opýtať na pár vecí s robots.txt a sitemap.xml, čo všetko má mať zahrnutý sitemap? Je dôležité nastaviť priority? Sitemap mám generované pomocou xml-sitemaps.com a neviem či mať s priority, alebo bez. Ďalšia vec je, čo všetko mať v robots.txt? Je lepšie ak zakážem nejaké scripty v zložkách, ktoré sú pre vyhľadávače zbytočne? Zatiaľ mám robots.txt toto User-Agent: * Allow: / Sitemap: sitemap.xml Stač len tak, alebo pridať ešte niečo, porpípade zakázať tie zbytočné scripty a administráciu ? Ďakujem za každú skúsenú radu |
||
Časová prodleva: 6 měsíců
|
|||
Marek D. Profil * |
#2 · Zasláno: 11. 1. 2010, 17:25:51
Ospravedlňujem sa za double príspevok, ale momentálne by som to potreboval a stále som nič nenašiel.
Chcel by som aby mali roboti prístup všade okrem zložiek admin a scripts Je to teda správe takto? User-Agent: * Allow: / Disallow: /admin Disallow: /scripts Sitemap: sitemap.xml Pridať tam prístup pre google, alebo už netreba? Ďalšou otázkou sú stále tie priority v sitemap.xml, tomu už vôbec nerozumiem. Ak sa nájde ochotný človek, ktorý by mi pomohol budem veľmi rád, Ďakujem |
||
Marek Prokop Profil |
#3 · Zasláno: 11. 1. 2010, 17:41:35
[#2]
To Allow tam být nemá, resp. je zbytečné. Pokud jde o složky, pak by asi za /admin a /scripts mělo být lomítko, ale pokud jsou ty složky veřejně nepřístupné (což admin asi je), tak tam jsou taky zbytečně. V podstatě by Vám mělo stačit: User-Agent: * Disallow: Více zde: http://www.jakpsatweb.cz/robots-txt.html Pokud v sitemaps.xml nemáte priority a frekvence aktualizace, a pokud jste si ji vygeneroval nějakým robotem, nejspíš ji máte taky zbytečně. Klidně ji zrušte a vůbec nic se nestane. |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0