Autor Zpráva
zetko
Profil
Zdravim,

chcem na webe oznackovat odkazy, ktore maju duplictu na jednej stranke. Napr. na stranke mam odkaz v menu a ten isty aj v obsahu a chcem ich sledovat, ktory ma vyssiu uspesnost.

za odkaz vlozime zapis ?id=banner

chcem sa opytat ci tento zapis v odkaze bude google indexovat teda ci zaindexuje stranka.asp alebo stranka.asp?id=banner

a ci je pre tento krok potrebne nejako upravit kod GA alebo postacuje zakladny, myslim, ze postacuje zakladny

Dakujem
Marek Prokop
Profil
Popsaným postupem byste vytvořil tzv. duplicitní obsah, a to by nebylo dobře. Na správné řešení se podívejte zde: http://www.google.com/support/googleanalytics/bin/answer.py?hl=en&answer=55527
zetko
Profil
dakujem, ale neviem ci sme sa spravne pochopili. Na webe ma odkaz s nazvom ODKAZ dokpy 3x a to v menu, obsahu a dajme tomu, ze v bannery. A cchem sledovat, ktory je klikatelnejsi

takze ODKAZ v menu tomu dam ID - ?id=odkaz_menu

v obsahu ?id=odkaz_obsah

a v bannery ?id=odkaz_banner

takze tymto duplicita nevznikne.

Ak sa mylim opravte ma prosim
nightfish
Profil
takze tymto duplicita nevznikne.
Ak sa mylim opravte ma prosim

tímhle duplicita vznikne, neboť stejný obsah bude dostupný přes 3 různé adresy
použij řešení odkázané v #2 - tzn. u každého takto sledovaného odkazu je potřeba přes onclick navěsit trackování (a samozřejmě pro každý odkaz použít jiné "URL", abyste je mohl rozlišit)
konkrétně by to mohlo být třeba:
onclick="javascript: pageTracker._trackPageview('/nav/obsah-frommenu');"
onclick="javascript: pageTracker._trackPageview('/nav/obsah-fromobsah');"
onclick="javascript: pageTracker._trackPageview('/nav/obsah-frombanner');"

počty kliknutí potom zjistíte v přehledu Content / Top Content

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Zajímavé čtení:
Poptávání výměny odkazů je na této diskusi nežádoucí.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0