Autor Zpráva
fruiter
Profil *
Už pár let Sklik pro některé klienty používám, to co se děje s nabídkovou cenou za klik a pozicí reklamy jsem ale nezažil. Založil jsem nový účet a naházel do něj nějaké sestavy na nepříliš konkurenční klíčová slova, průměrná cena za klik vše pod 5Kč. Nastavil jsem 6kč a čekal a nic... Reklamy se nezobrazují, zdvojnásobím cenu a nic. Zobrazují se, ale na druhé straně výsledků. Zkouším nástroj na odhad pozice. Podle Seznamu bych pro 4-7. pozici musel nabídnout za klik přes dvacet korun, pro 1-3. pozici přes sedumdesát! Všechny ostatní kampaně, které v Awdords a Skliku spravuji jsou na prémiových pozicích, mají skvělé CTR a jsou přijatelnou cenu. Nikdy se mi nestalo, že bych musel nabízet za klik takovou totálně nesmyslnou částku. Máte někdo zkušenost s něčím podobným?
ninja
Zkuste nabídnout vyšší částku. Je dost možné, že alogrytmus Skliku pro odhad ceny nefunguje dobře a reálné ceny budou nižší, zejména po krátké době, kdy získáte nějaká data.

V současné době ale probíhá masivní marketingová akce na podporu Skliku (velké bonusy pro zápis na Firmy.cz), takže je možné že v daném segmentu je aktuálně mnoho nových inzerentů, kteří nemají velkou zkušenost a tka nasadili ceny vysoko.

Také se blíží vánoce, což je vždy doba vyšších cen.

Jaké konkrétní slova nebo segment to je?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0