Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Vojta1234 Profil * |
#1 · Zasláno: 27. 11. 2013, 10:40:37
Ahoj všichni!
Nedávno jsem rozjel kampaň na webu, kde mám umístěný reklamní kód Adsense. Návštěvnost desetinásobně vzrostla. Kdežto Adsense naměří sotva polovinu zobrazených stránek. Z 95 % je traffic složený z reálných uživatelů, kteří klikli na upoutávku – žádní roboti. Abych zjistil, kde je chyba, zkusil jsem přidat Toplist počítadlo – odchylky mezi Analytics a Toplist počítáním jsou minimální. S nižším trafficem všechno fungovalo v pohodě, čísla seděla. Jenom ve zkratce, nějaké důležité změny: - 301 redirect z www. na non-www (dnes jsem to změnil z non-www na www.) - přidána hlavička "Cache-Control: max-age=3600, public" - 80 % trafficu nese GET parametr XYZ, který se překládá (pomocí JS) na UTM parametry (v Analytics v pohodě mapuji zdroje) Budu rád za každý názor. Díky! |
||
ninja Profil |
#2 · Zasláno: 27. 11. 2013, 10:48:21
A co vám tedy nesedí - počet impresí reklam přes Adsense? Možná Adsense zatím neví jakou reklamu na vašich stránkách zobrazit. Jestli opakovaně měníte přesměrování, tak se ani nedivím...
|
||
Jan Tvrdík Profil |
#3 · Zasláno: 27. 11. 2013, 11:18:43
Není to jen tím, že 50 % uživatelů reklamu blokuje?
|
||
Vojta1234 Profil * |
#4 · Zasláno: 27. 11. 2013, 11:28:15
Ohledně blokace reklamy jsem přemýšlel, zda-li je to možné, ale 50 % blokací mi připadá příliš. Odchylka většinou byla kolem 5 procent z celkového počtu zobrazení. Proto mě takový extrémní pokles zobrazených adsense reklam zaráží..
|
||
maks Profil |
Vojta1234:
50 % mi přijde na blokaci hodně, 5 % zase málo. Osobně bych to tipoval (globálně) někde kolem 20 % blokovaných reklam. Ale ono to bude také per obor. Ve státní správě nebo mimibazaru bude blokovaných reklam minimum, v IT a dalších podobných odvětví bych si tu polovinu dokázal představit. Klidně i nad ní. |
||
Vojta1234 Profil * |
#6 · Zasláno: 27. 11. 2013, 11:45:47
Cílová skupina jsou právě mladí lidé, 12-28 let. Proto si myslím, že 50 % blokací je nereálné, v této cílovce. Spíš bych to dával za vinu nezobrazení reklamy nebo něčemu podobnému. Nevím čemu, proto jsem se tu chtěl zeptat. :-)
|
||
Časová prodleva: 11 let
|
0