Autor Zpráva
gaudino
Profil *
dobry den,
chtel jsem se zeptat, jestli by mi mohl nekdo poradit, jak mam udelat nejlepsi reklamu sveho webu na internetu?
Mam uplne novy informacni portal a potrebuji ho co nejvice zviditelnit. Snazil jsem se cely web co nejvice optimalizovat podle SEO a vse mam 100procent validni.....to bych rekl, ze je takovy dobry vychozi zaklad.....ale ted bych potrebovat nejakou reklamu!

Dekuji za radu!
Railbot
Snazil jsem se cely web co nejvice optimalizovat podle SEO a vse mam 100procent validni
Můžu mít dotaz? Cá má validita společného se SEO?
tiso
otázka pre začiatok: koľko máš peňazí?
gaudino
Profil *
To Railbot: Nic takoveho jsem nepsal! Precti si tu vetu jeste jednou, kdyz jsi to dokonce citoval :-)

Mimochodem, ptal jsem se na neco jineho....
gaudino
Profil *
To Tiso: jeste jsem se prave moc webovou reklamou nezabyval, takze bych spise potreboval poradit...jake jsou moznosti s jakou efektivitou a za jake penize....dik
Railbot
gaudino
Tak jo no, uznávám, že při druhém přečtení jsem možná narazil na ten význam, jaký to asi mělo mít :) Sorry.

Jinak čím více peněz, tím větší reklama, to jsou selské počty :)
MichalekII
Profil *
tiso ono to jde také spočítat nopak, hrubě se dá i odhadnout kolik tě bude stát jeden návštěvník, máš alespoň představu kolik lidí chceš tou reklamou přilákat/oslovit?
tiso
MichalekII - ja? Žiadnu... Len ma zaujímalo ako to myslí s tou reklamou...
MichalekII
Profil *
Chyba se vloudila, smozřejmě, že se jsem to chtěl směřovat na gaudino
KimSeo
Profil *
To jsou odpovědi!!! Nechápu proč se ve všech diskuzích hned všichni chytají za slovo. Z dotazu je zcela zřejmé oč jde. Samozřejmě záleží na ochotě investovat.

1) Navrhoval bych provést ruční kvalitní zařazení stránek do katalogů a dbát na správný "anchor" text. Na cz internetu je cca 100 více či méně kvalitních katalogů kam lze zdarma přidat odkaz.

2) Nevím jakého oboru jsou tvé stránky a jaké máš finanční možnosti, ale je možné využít reklamní systém AdWords, Sklik, Etarget

3) Pokud jde o regionální informační portál, snažil bych se o výměnu odkazu se všemi možnými spolky a organizacemi v regionu

4) Udělal bych stránku "výměna odkazů" a nabízel ikonku ke stažení výměnou za zpětný link

5) Kvalitní a často obměňovaný obsah spolu s kvalitními odkazy a optimalizovanými stránkami je reklama sama o sobě
gaudino
Profil *
To KimSeo: no konecne se nasel po skoto 5ti hodinach nekdo, kdo je schopny mi odpovedet na moji otazku!

Diky KimSeo :-)

PS: Pokud mozno bych se jeste rad zeptal, jaky nazor mas na ten billborad.cz....ten ceskej reklamni system!! Vyplati se to? Je to ucelne? dekuji
gaudino
Profil *
teda billboard.cz ....jsem se prepsal
Radek Novák
Profil *
Billboard.cz - já osobně raději preferuji přímou výměnnou reklamu s portály. Máte tak výměnny poměr 1:1 či pokud jste šikovnej a máte trochu kliku, uděláte třeba i 1:1,25. Máte nad tím kontrolu, můžete si tak vybrat stránky podobného zaměření, které mají banner ve stejné pozici jako Vy.

Shrnu Vám to na příkladu, byl jsem u Billboardu, mám zhruba 300.000 zobrazení denně. Když jsem měl dobrý den, povedl se mi clickrate i 0,2%.

Nyní se postupně snažím zrušit billboard a nahradit jej standartní výměnnou reklamou (přímo se domluvit s portály). Clickrate vzrostl na neuvěřitelných 0,85%, což je více jak čtyřnásobek a to Vás billboard ještě o 1/4 vydělaných kreditů okrádá. Na billboardu jsem tedy denně získal zhruba 600 kliků/den, takto získám zhruba 3000 kliků/den, což je sakra rozdíl.

Pokud by Vás zajímalo, proč je v tom tak veliký rozdíl, napíši Vám zde pár faktů:

- Pokud dá někdo na stránky billboard, dá ho nejčastěji do málo viditelné pozice, kam zavítá minimum návštěvníků.
- Spousta lidí také podvádí, různými způsoby vytváří falešná zobrazení a generují si tak více kreditů a BillBoard na to ve většině případů prostě nepřijde.
- Billboard si bere 1/4 kreditů, tím pádem ztrácíte každé Vaše 4. zobrazení
- a v neposlední řadě pokud máte větší portál, může se stát, že denně vyděláte např. 1.500.000 kreditů, ale utratíte jen 600.000 - BillBoard je totiž zahlcen a není schopen pohltit všechny Vaše vydělané kredity. Vaše kredity se tak budou do nekonečna střádat a pak se klidně může stát, že na účtě budete mít více a více kreditů a poté začnete uvažovat nad tím, jestli má ten všude oslavovaný BillBoard vůbec smysl.

Pokud jste férový, dal by jste si reklamy do viditelných pozic a podvod je pro Vás cizím slovem, domluvte si individuální výměnnou reklamu. Pokud byste měl zájem si dát reklamu do málo viditelné pozice, generovat neplatná kliknutí a vydělávat spoustu kreditů, běžte do BillBoardu, u kterého je minimální šance, že by na Vaše podvodné aktivity přišel.
gaudino
Profil *
To Radek Novak:

Dekuji za moc pekne vysvetleni ohledne me otazky v podobe maleho slohoveho cviceni :-)!

Urcite dam na vasi radu a zkusim formu te prime vymenne reklamy s portaly a weby, ktere budou zamereny na nejakou "bratrskou" tematiku.

Takze jeste jednou moc dekuji!
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0