Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
denCo Profil |
#1 · Zasláno: 3. 8. 2010, 20:37:06
Zdravím. Chcel by som si kúpiť nejakú knihu o MySQL. Rozmýšľal som o Mistrovství v MySQL, len neviem, či sa mi ju oplatí kupovať. Je táto kniha dobrá? Alebo mi doporučte nejakú inú, ale musí byť od vydavateľstva Cpress (kvôli ich peknej akcií 1+1).
|
||
Dranel Profil |
#2 · Zasláno: 3. 8. 2010, 21:54:49 · Upravil/a: Dranel
Já osobně mám PHP & MySQL od Williams a Lane. Zatím jsem ji však nečetl, takže nemůžu poradit. Budeš se muset rozhodnout sám.
|
||
Alphard Profil |
#3 · Zasláno: 3. 8. 2010, 22:23:02
denCo:
O kvalitu bych se nebál, to, co jsem stihl přečíst, bylo ok. Jde hlavně o to, co od té knihy očekáváte. Projděte si hlavně obsah. Je zde velmi široký záběr, instalace, práce s databází, administace, použití v různých programovacích jazycích a referenční příručka. Nějaké příklady tam byly (myslím, že nějaká jednoduchá knihovna, fórum, …), normalizační normy jsou samozřejmě zmíněny, ale obecně o analýze, návrhu a struktuře dat se moc nemluví. Srovnejte např. Mistrovství – Databáze (konkrétně tuto neznám, jde mi o styl). Kde se autoři zabývají hlavně analýzou, návrhem a implementaci. Dál tu anotaci opisovat nebudu :-) |
||
denCo Profil |
#4 · Zasláno: 4. 8. 2010, 10:17:58
Dranel:
Ide mi skôr čisto len o MySQL. Alphard: Vyzerá dobre, ale zdá sa mi, že Mistrovství – Databáze je skôr pre správcov serverov, pretože čo som pozeral obsah a aj ukážkovú kapitolu, tak tam nebola veľká zmienka o použití v programovacích jazykoch. Čo by som asi viac využil v programovaní? |
||
Alphard Profil |
#5 · Zasláno: 4. 8. 2010, 10:43:04
denCo:
Mistroství - Databáze neznám, psal jsem to. Vysypalo mi to hledání. „pretože čo som pozeral obsah a aj ukážkovú kapitolu, tak tam nebola veľká zmienka o použití v programovacích jazykoch“ Proto jsem to odkazoval jako ukázku něčeho jiného. Předpokládám, že se tam nerozebírá funkčnost jediné databáze, ale obecně a podrobně se zabývají prací s databázemi obecně na vysoké úrovni. Opravdu záleží, čím se chcete zabývat. Jestli vás nezajímá administrace a jiné pokročilé aktivity s MySQL, tak z Mistroství MySQL také přečtete jenom část. Z pohledu člověka, který chce pracovat s MySQL prostřednictvím PHP a nic jiného ho nezajímá by mohlo být třeba lepší nevybírat z těch "top knih pro odborníky", ale najít nějaku třeba jen 300stránkovou, která se zabývá tím, co ho zajímá :-) |
||
denCo Profil |
#6 · Zasláno: 4. 8. 2010, 11:21:49 · Upravil/a: denCo
Niečo na tom bude. Ďakujem za rady, porozmýšľam o tom a uvidí sa, či vyberiem niečo na tento spôsob alebo niečo iné.
|
||
Časová prodleva: 15 let
|
0