Autor Zpráva
Kliktorial
Profil
Zdravím,

pracujem na koncoročnej práci do školy a ide o tutorial pre začiatočnikov v HTML a CSS. Tak ak by ste mali záujem na

www.youtube.com/channel/UCJfPuCGrD3p7nf-JfutsbiA

Nájdete stránku kde budem postupne pridávať návody :)
Chamurappi
Profil
Doplním klikatelný odkaz na to, co je ukazováno ve videu: www.kliktorial.6f.sk (upozorňuji, že bez zapnutého JS tam funguje prakticky jen odkaz na pochybný W3Schools)

Reaguji na Kliktoriala:
Videa jsou příliš rychlá na to, aby z nich někdo něco vyčetl, často není zřejmé, co a proč vlastně děláš. Kdybych byl začátečník, asi by mi to moc nedalo.
Neukazuješ, jak věci naklikat, proč se to jmenuje zrovna kliktorial? Zní to víc jako clitorial než jako tutorial.

1. Editor + Prvá HTML stránka:
Začneme prvým tagom a to <!DOCTYPE HTML>. Slúži najmä ako informácia pre programy ktoré budú súbor čitať aby vedeli čo je zač.
Ne, slouží k přepnutí vykreslovacího režimu. Programy ví, co je soubor zač, podle přípony (na disku) nebo podle MIME typu v hlavičce Content-Type (na HTTP).

Následuje <html> </html>. Kedže ide o párový tag musí mať začiatok a koniec.
Počáteční i ukončovací značka elementu <html> jsou nepovinné. Nemusí být v kódu vůbec. Není tedy ani pravda, že „všetko čo bude web stránka obsahovat musí byt medzi týmito dvomi tagmi“. Značky elementů <head> a <body> jsou také nepovinné. (Třeba tato stránka, kterou právě čteš, je nemá.)

Dôležitý nepárový tag, ktory musí hlavička obsahovať je <meta charset="UTF-8"> ktorý hovorí web stránke že v akom jazyku budú písané všetky texty.
UTF-8 je znaková sada, ne jazyk. V případě UTF-8 může značku plnohodnotně nahradit BOM, povinná není.

Už vieme aky je rozdiel medzi párovými a nepárovými tagmi a načo slúžia.
Kde jsme se to dozvěděli? Na té stránce to moc vysvětlené není.

2. Hypertextový odkaz (menu):
Ve videu „CSS Pohyb 8 div elementov“ děláš menu úplně jiným kódem, než jaký doporučuješ v této kapitole.

Taktiež ide o párový tag, čiže musí obsahovat </li>.
Nemusí, ukončovací značka je nepovinná.

3. Tabuľky:
Ak si chcete umiestniť tabuľku niekde pod odkaz, ktorý už máme vytvorený alebo kdekoľvek inde tak použite pred tým nepárový tag <br>.
Před tabulkou se přeci zalomí samo, je bloková.

Použijeme <th> </th> a do každej z nich si napíseme Meno a Vek.
Nevysvětlil jsi, že <th> je záhlaví.

Nebolo by odveci zvačšiť bunky tabuľky a na to tam máme tag cellpadding="10".
Říkáš úplně všemu tag. Tag je značka. Značka je úvodní či koncová část elementu, která ohraničuje jeho obsah. Ty parametry, co se do úvodní značky píšou, nejsou ani příkazy, ani tagy, ale atributy.
Tomáš123
Profil
Kliktorial:
Okrem chybných informácii, na ktoré poukázal Chamurappi, ponúkaš ešte množstvo nespisovného, neodborného a gramaticky nesprávneho textu.
Kubo2
Profil
Kliktorial:
Pozrel som si jedno 31 sekundové video, z ktorého som ani nepostrehol začiatok, pretože už skončilo. Podľa mňa je to úplne k ničomu, neviem si niekoho predstaviť, že by to takýmto spôsobom (plus bez akéhokoľvek komentára) bol niekedy pochopil.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

 

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0