Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
peter_r Profil |
chcem si kúpiť knihu programovanie php a mysql, niečo novšie, na martinus.sk som našiel toto
www.martinus.sk/?uItem=292480 Mistrovství - PHP a MySQL od Laura Thomson Luke Welling chcel som v SK ale takú asi nenájdem, nečítal ju niekto alebo mi poradíte niečo podobné? Ďakujem. |
||
lionel messi Profil |
#2 · Zasláno: 3. 3. 2020, 20:47:32
peter_r:
Odkázanú knihu vôbec nepoznám. Doma mám triky od Jakuba Vránu a napriek dátumu vydania môžem odporučiť. Nie je to však systematická učebnica od základov, ale skôr zbierka užitočných programátorských tipov, časť z nich osloví aj začiatočníkov či mierne pokročilých. V češtine i slovenčine je však podľa mňa dobrých knižných zdrojov o PHP pomerne málo a množstvo z nich je zastaralých. Na nete je výborné pehpako.cz, takmer vôbec sa však nevenuje pokročilejším témam a nezohľadňuje PHP 7. Minimálne časom by som odporúčal presedlať na zdroje v angličtine, otvoria sa ti tým možnosti a nemusíš spíkovať ako rodený Angličan nato, aby si materiálu rozumel. Na databázy mám rád knihu SQL The Complete Reference. Plus programovanie podľa mňa nie je len o syntaxi a logike jazyka (nájdeš v každej knihe), ale aj o uvažovaní (musíš trénovať a učiť sa z dobrých zdrojov). <mimo témy> </mimo témy> |
||
Kcko Profil |
#3 · Zasláno: 4. 3. 2020, 10:08:01
peter_r:
www.databazeknih.cz/knihy/php-5-a-mysql-5-pruvodce-weboveho-programatora-318607 Tahle mi dala hodně. |
||
Časová prodleva: 5 let
|
0