Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
AW Profil * |
#1 · Zasláno: 9. 5. 2005, 13:58:15
sháním nejakou fakt dobrou knihu o html ...
kniha od jiřího koseka se někde koupit nedá ? "tvorba dokonalých www stránek" |
||
Martin Kuželka Profil |
#2 · Zasláno: 9. 5. 2005, 14:18:42
Tvorba dokonalých www stránek se dá koupit třeba na Vltavě. Kvalitu této knihy nemůžu posoudit.
|
||
Petra Profil |
#3 · Zasláno: 9. 5. 2005, 14:29:51
Mám pocit, že je ještě poměrně normálně k dostání, ale nekupovala bych jí. Přecijen už je staršího data (1998 myslím) a velká část věcí tam uvedených se dnes doporučuje dělat úplně jinak.
Možná bych na HTML ale nekupovala knížku žádnou, těch tagů je pár a jak je používat je na Internetu popsáno tisíckrát. Spíš bych doporučila pořídit si knížku o CSS, třeba od Petra Staníčka nebo Marka Prokopa. |
||
ronnie Profil |
#4 · Zasláno: 9. 5. 2005, 14:42:10
Vřele ti mohu doporučit serial o (x)html na www.interval.cz + knihu od Pixyho, je to dokonala kombinace.
|
||
AW Profil * |
#5 · Zasláno: 9. 5. 2005, 15:42:40
tak nevim css nebo html knihu ..?
mě zajíma webdesign můžete se podívat na moje weby O:) vím neni to žadnej zázrak ale chci se učit :-) Thalia-tuyyo.Net Anastasie.Net Mariah-c.tk Jsem vám moc vděčná za všechny vaše rady :) |
||
ronnie Profil |
#6 · Zasláno: 9. 5. 2005, 15:50:15
No umíš html a trochu i css, pak bych ti určitě doporučil knihu Webdesign s webovými standardy od Dana Cederholma, počíta s tím, že uživatel má určité základy. K tomu bych přidal css tady na JPW a přečtení xhtml seriálu od M. Snížka na zmiňovaném intervalu.
|
||
Časová prodleva: 2 měsíce
|
|||
Nyunyu Profil * |
#7 · Zasláno: 27. 6. 2005, 20:33:21
Já bych ti nedoporučoval žádnou knihu, ale www.jakpsatweb.cz. Je to lepší než všechny knihy dohromady, protože Yuhů ví o čem mluví a všechno hned vidíš na názorném příkladě. Mám doma dost knížek o webdesignu, ale spíše knihy jako Nenuťte uživatele přemýšlet (dobrá kniha) nebo Tvoříme přístupné webové stránky (výborná knížka). Kupovat knížky o html je podle mě zbytečné, protože na jakpsatweb najdeš fakt všechno.
|
||
Yuhů Profil |
#8 · Zasláno: 27. 6. 2005, 23:45:29
Já si myslím, že kniha
HTML - tvorba dokonalých webových stránek zase tak zastaralá není. Je velmi srozumitelná. Je v ní notně zastaralá kapitola o češtině, trochu zmatená kapitola o CGI a cookies a je tam hodně divný skript na změny odkazů. Před sebou ji nemám, ale jinak je to de facto stále popis aktuálních technologií. Nic lepšího na téma HTML nikdy v češtině nevyšlo. |
||
Leo Profil |
#9 · Zasláno: 28. 6. 2005, 09:49:22
Obvykle a obecne doporucuju knihy od O'Reilly (bile, barevny pruh a cenobile zvre na obalce), rada jich vysla v ceskym prekladu, existuje i HTML, ale nemam ji po ruce tak nevim do jake miry je kvalitni. Leo
|
||
Časová prodleva: 1 měsíc
|
|||
Thomas Profil |
#10 · Zasláno: 30. 7. 2005, 14:38:28
Od O'Reilly mám knihu <b>html a xhtml kompletní průvodce</b>a je docela dobrá!
|
||
Leo Profil |
#11 · Zasláno: 30. 7. 2005, 15:03:27
Problem prakticky vsech knih o HTML a XHTML je v tom, ze se tam objevuji i hodne zastarale veci a konstrukce, a pokud autori narazi na nejaky JavaScript, je to vetsinou uplny des. Leo
|
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0