Autor Zpráva
H13
Profil
Ahoj, nevíte někdo jak vyřešit následující problém. Dělám prezentaci v OO.Impressu. Prezentace je OK a vše se zobrazuje jak má. Problém nastane, když prezentaci převedu na ppt a spustím ji v powerpoint viewer. České znaky s diakritikou (ěčřž) nejsou zobrazeny ve stejném písmu jako ostatní text (Např. pokud je prezentace v Times New Roman, pak č je tuším v arialu). Tipuju, že by to nemělo souviset s OO ani s převodem, protože kdysi na škole jsem takovej problém zažil s prezentacema vyrobenejma přímo v MS Powerpoint.

Pokud někdo ví jak to vyřešit, předem moc díky. ("tohle je fórum o webdesignu ..." větu slyšet resp. vidět nepotřebuji)

Díky moc.
warman
Profil
Ze by to byl chybejici odpovidajici font? Asi jediny vychodisko je zmenit v powerpoint cely text na jiny font,s cimz si urcite poradis :)
H13
Profil
O font zřejmě nejde - Times New Roman je všude. Co jsem tak pochopil z různých zdrojů informací, tak tohle byl zřejmě bug PowerPointu do nějaké určité verze (možná do 2007 ???). S tím, že v 2007 by to mělo být bez tohoto bugu. Bohužel OpenOffice převádí prezentaci do ppt asi nějakým starým způsobem (jakoby jsi ukládal prezentaci ve starší verzi PowerPointu) a proto se tento bug stále vyskytuje. Pro prezentaci jsem potřeboval patkové písmo a všechny patková písma nezobrazovala tyto znaky. Jediná možnost by byla použití Arialu :-(

Každopádně jsem byl nucen to vyřešit jinak :-) Potřeboval jsem spustit prezentaci, která by na PC běžela jakoby v pozadí. Pro toto jsem chtěl využít PowerPoint Viewer. Tedy vytvářet prezentace v OpenOffice a ukládat ji do PPT. Pak na pozadí spustit PowerPoint Viewer s touto prezentací. Proč PowerPoint Viewer? Protože OpenOffice zatím žádný Viewer nemá (kromě nějakých nepovedených a nepoužitelných java nedodělků) a PowerPoint Viewer zabere v paměti mnohem méně zdrojů. Jenže prezentaci jsem chtěl mít spuštěnou na externím monitoru (televizi) a PowerPoint Viewer mi nedovolil spustit prezentaci "na druhém monitoru", takže jsem nakonec zůstal u Impressu (OpenOffice). Je to jeden klik a nějaký ten zdroj paměti navíc, ale je to OK.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Zvažte, zda se neobrátit na specializované fórum, toto se zabývá především webovou problematikou.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: