Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
pexxxik Profil |
#1 · Zasláno: 15. 2. 2010, 19:10:56
Dobrý den,
mám notebook (Lenovo - ThinkPad SL 500) a k němu modemové připojení a potřeboval bych vytvořit z tohoto notebooku wifi síť, tak abych k němu mohl připojit jakékoli zařízení s wifi jako to je v kavarnách atp... Neexistuje nějaký program který dokáže AP vytvořit?... Za operační systém mám Windows XP.:-) |
||
Beavis Profil |
#2 · Zasláno: 15. 2. 2010, 19:15:14
pexxxik:
Myslím, že špatně chápeš pojem "Acces Point". AP je přístupový bod, a to z notebooku (pokud se nemýlím) nevytvoříš. |
||
imploder Profil |
#3 · Zasláno: 15. 2. 2010, 19:29:40
Beavis:
„AP je přístupový bod, a to z notebooku (pokud se nemýlím) nevytvoříš.“ Myslím, že se mýlíš. NetworkManager nabízí v menu Vyvtořit novou bezdrátovou síť - tam se pak nastaví SSID a šifrování nové sítě. Ve WindowsXP nevím, asi na to bude potřeba zvláštní program. http://blogs.techrepublic.com.com/networking/?p=2591 „Blogger Paul Mah checks out Connectify, a free application for Windows 7 that allows you to take any Internet connection and share it via Wi-Fi.“ - to je to co asi potřebuješ, akorát je tenhle program jen pro Windows 7 |
||
pexxxik Profil |
#4 · Zasláno: 15. 2. 2010, 20:35:31
Jj, toto jsem také našel:-), proto si dávám naděje, že by to nějak mohlo jít, ale zatím se mi nepodařilo nic najít, tak doufám, že s tím má někdo nějaké zkušenosti:-)
|
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
ybznek Profil |
#5 · Zasláno: 18. 2. 2010, 15:19:05
Ad-hoc síť jde obvykle.
Třeba pro mou usb kartu edimax 7318usg s ovladačema výrobce, jde AP jednoduše zapnout, takže je docela možné, že to půjde nějak i u tebe. |
||
Časová prodleva: 2 měsíce
|
|||
peeetr Profil * |
#6 · Zasláno: 14. 4. 2010, 09:35:15
Dobrý den,
chtěl bych navázat a zeptat se na opak -> tzn., že na notebooku přijmu signál z wi-fi a ten pak pošlu dál pomocí kabelu, jde něco takového? (OS XP, Vista) nebo je zasuvka v notebooku jen pro příjem? Díky za odpověď |
||
Joker Profil |
#7 · Zasláno: 14. 4. 2010, 09:41:57
peeetr:
K tomu by mělo stačit v ovládacích panelech v Síťová připojení nastavit sdílení připojení. |
||
peeetr Profil * |
#8 · Zasláno: 14. 4. 2010, 09:56:20
Joker:
Díky, to by mělo fungovat... Nějak mi to poslední dobou přestává logicky myslet... |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0