Autor Zpráva
Meldo
Ake su minimalne systemove požiadavky na linux Mandrake 10.1?

skusal som instalovat na P II - 233, 128 mb ram, 6,4 gb hdd. Nainštaloval som to ale nepodarilo sa mi to rozbehnut. Pritom Win XP mi tam išlo vpohode.

p.s. v linuxe som začiatočník.
radimh
Grafické rozhraní potřebuje minimálně 1 Ghz. Na tvém počítači s 233 mhz rozběháš maximálně tak starší SuSE Linux 6. 4.
thingwath
S tímhle se už něco provozovat dá, až zase tak nepoužitelná šunka to není. I když bude lepší spokojit se s něčím lehčím (v otázce desktopových prostředí).

Nejspíš si ztroskotal na něčem jiném než požadavcích, jasnovidec ale nejsem :-)

radimh

Nesmysl.
szucs
V manuali sa pise ze uz od 750 Mhz mat nebudete problem s vykonom,samozrejme zavisi to od desktopoveho manazera, urcite nedoporucujem GNOME ani KDE sa slabsi stroj, ale napriklad XFCE
halogan
Presne jak pisi thingwath a szucs (chlapci, bezva nicky na vyslovnost :D), Gnome a KDE nejsou ani pro stredne rychle stroje (neberte me za slovo prosim) :) XFCE pouzivam na mem stroji (2GHz, 256 RAM), protoze na Gnome se ucpavala RAMka a KDE se mi nelibi. Pro takovy stroj bych doporucil spis Fluxbox nebo fvwm.
thingwath
Neříkej, že mě nedokážeš vyslovit.
halogan
thingwath - jej, blbe sem se vyjadril, vysloveni jde v pohode, ale zapamatovani pismenosledu je horsi.
Kajman
Profil *
Na P233MMX s 80MB paměti s podobným hdd mám debiana sarge, ale naštěstí se moc nezapíná... přeci jenom té paměti není zrovna moc. Na práci to není, ale firefox či psi to zvládne :-) Tuším, že tam je teď icewm.
radimh
S tímhle se už něco provozovat dá, až zase tak nepoužitelná šunka to není. I když bude lepší spokojit se s něčím lehčím (v otázce desktopových prostředí).

To bych chtěl vědět jak. Já to na podobném počítači nerozchodil.
thingwath
To bych chtěl vědět jak. Já to na podobném počítači nerozchodil.

Provozoval jsem na podobném počítači (trochu lepší CPU ale jenom 64MB paměti a poloviční disk) KDE, Phoenix (tehdy ještě ;-)) a fungovalo to docela i hezky. Dokonce i OpenOffice.org jsem na tom jakž takž dokázal použít!

halogan
Tak to nevím, já s tím nemám problém :-)
Meldo
Tak co by ste mi odporucili? Aku akonkretnu verziu?
Hovorim ale este raz - som zaciatocnik.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0