Autor Zpráva
Andy
Profil *
Připojil jsem druhý harddisk s Windows 3.11, na prvním mám Windows 2000. Vše funguje, jen když chci nabootovat z jiného, než to bootovalo posledně, musím vlézt do setupu a změnit bootovací pořadí, což je nešikovné. Zkoušel jsem přidat řádek do boot.ini na disku s Win 2000 a nabootovat z něj. Při startu se sice zobrazí výběr z operačních systémů, ale stejně spuštění Win 3.11, podle očekávání, nefunguje. Co napsat do boot.ini, aby spuštění Windows 3.11 fungovalo z toho výběru OS? Děkuji.
Miloš
Windows 3.11 není operační systém. Windows 3.11 stojí na DOSu a DOS, pokud se nepletu, musí bootovat z aktivní primární partition (navíc typu FAT 16), z ničeho jiného bootovat neumí. Asi by to spravil nějaký historický bootmanager, který aktivuje a deaktivuje jednotlivé diskové oblasti.
Možná by fungovalo, kdybys nastavil ten DOSový disk jako první a reinstaloval Windows 2000 tak, aby byl DOSový disk jako první (se spouštěcím záznamem), ale dvoulitry byly přitom na déčku.

Doplňuji:
Pokud bys měl novější BIOS, mohl bys na klávesovou zkratku (tuším to bývá F8, nebo možná jen u některých BIOSů) vyvolat menu pro výběr bootovacího zařízení, kde by sis podle potřeby vybral druhý disk. To by bylo asi nejjednodušší řešení – na bázi BIOSu, aniž bys musel do něj chodit a ukládat změny.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Zvažte, zda se neobrátit na specializované fórum, toto se zabývá především webovou problematikou.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0