Autor Zpráva
alda
Profil
Zdravím, windows už mě přestal bavit a tak se vás chci zeptat jestli má někdo z vás zkušenosti s OS linux.
Chtěl bych se zeptat kde se dá sehnat nejnovější verze a také jak se vám s linuxem pracuje předem Díky :)
Chamurappi
Profil
Nesouvisí s webdesignem. Navrhuji smazat.

Chtěl bych se zeptat kde se dá sehnat nejnovější verze
Tohle už je podruhé během krátké doby, co někdo zkouší tady hledat nejnovější verzi Linuxu. Vypadáme snad jako vyhledávač? Mě by v životě nenapadlo ptát se nějakého živého člověka, kde sehnat nejnovější verzi známého softwaru.
Keeehi
Profil
Začít můžeš tady: http://www.linux.cz/
Pracuje se s ním dobře. Je to jiné, než s windows, ale rychle si zvykneš.
Já mám nainstalované ubuntu.
alda
Profil
Keeehi:
Díky

Chamurappi:
Od kdy se práce s PC zahrnuje mezi webdesign ? ...

To by jsi měl smazat všechny příspěvky v této sekci protože ani jeden nesouvisí s webdesignem ....
Chamurappi
Profil
Reaguji na aldu:
Úmrtnost vláken v této kategorii je vysoká. O přežití rozhoduje konkrétnost a rozumnost dotazu (ptát se, kde sehnat nějaký program, rozumné není), časový i textový rozsah potenciálních odpovědí (u anket je velký) a předpokládaný vztah vyhledávačů k danému vláknu (aby nám sem neposílali víc zbloudilých duší nezajímajících se o webdesign). Dotazy typu „Jaký si mám koupit počítač?“ a „Jaký antivirus doporučujete?“ zpravidla nepřežívají. Existuje řada specializovaných diskusních fór na Linux, na hardware, na viry atd. — kde má tazatel šanci dostat fundovanější odpověď než tady.
Joker
Profil
Chamurappi:
Měli bychom vybrat jednu z variant:
1. Tolerovat v kategorii Práce s počítačem podobné dotazy
2. Nějakým způsobem tu kategorii přejmenovat

alda:
Chtěl bych se zeptat kde se dá sehnat nejnovější verze
Google nefunguje?

jak se vám s linuxem pracuje
Náročnější na instalaci a nastavení (i když dnes už jde spíš o to nebýt líný hledat řešení na webu), ale když už všechno funguje, pohodlnější na používání než Windows.
Bohužel, menší komunita a následkem toho i méně testování se může projevit i ve větší pravděpodobnosti, že různé aktualizace atp. něco rozbijí (stalo se mi, že až tak, že vůbec nenaběhl systém- nicméně povedlo se mi to spravit).
Každopádně oproti situaci třeba před 5 lety udělal Linux v uživatelské přívětivosti mílové kroky vpřed.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jokera:
3. Vymezit témata, která by se tu řešit neměla, a vyhánět potenciální tazatele na vhodnější místa.
Tolerovat podobné dotazy totiž umím čím dál méně a žádné vhodné přejmenování mě nenapadá. Viz Co patří do „Práce s počítačem“? (tam bychom se mohli přesunout).
panther
Profil
Chamurappi:
3. Vymezit témata, která by se tu řešit neměla, a vyhánět potenciální tazatele na vhodnější místa.
nebylo by kratší vymezit témata, která by se tu řešit měla? :-)

Ta kategorie tu je, přejmenování jí asi nepomůže. K drtivé většině dotazů ohledně „Práce s počítačem“ se dá najít nějaké odbornější fórum. Ale proč hledat, když jsem tu správnou kategorii našel tady? Jako náhodný kolemjdoucí vidím, že se tu podobné věci řešily, tak se zeptám taky.
Petr ZZZ
Profil
Rád bych se přimluvil za snížení úmrtnosti vláken v této kategorii, protože zde rád čtu a v rámci možností a schopností nasávám vědomosti. :) Navíc, kdo hlavně odpovídá a zřídka se ptá, ten si to třeba neuvědomí, ale pro tazatele může být důležité taky to, že už ví, s kým si povídá, zná protějšek z jiných témat a proto dovede odpověď zařadit (pravděpodobně kvalitní, nejistá, úplná, neúplná, seriózní, ironická atd…). Já třeba mimo DJPW jiné diskuse o čemkoli okolo počítačů (inkl. tvorby webu) téměř nesleduji a budu-li se chtít zeptat na práci s počítačem, doufám, že se budu moct zeptat právě tady. :)

A jako (veliká) třešeň na dortu, mezi všemi diskusemi na internetu, které znám, ať už česky nebo německy, o webu nebo o hmyzu, patří tato diskuse k tomu nepatrnému zlomku těch, které umožňují měnit v IE velikost písma. Mám na malé obrazovce nastavené vysoké rozlišení (teď jsem to změřil: 1000 px = 259 mm) a ze stránek, na kterých nelze zvětšit písmo, většinou prchám.
Chamurappi
Profil
Reaguji na panthera:
nebylo by kratší vymezit témata, která by se tu řešit měla? :-)
Nevím která (stále).

Ta kategorie tu je, přejmenování jí asi nepomůže.
Krom nízkého počtu dobrých odpovědí ji poškozují i moderátoři — tím, že řada lidí zvažuje, jestli má cenu odpovídat, nebo jestli dotaz nějaký moderátor vyhodí. Třeba zrovna tady už by — nebýt mě — nejspíš bylo víc odpovědí k věci. Co se mnou provedeme? :-)

Jako náhodný kolemjdoucí vidím, že se tu podobné věci řešily, tak se zeptám taky.
To je jeden z důvodů, proč by se tu neměly řešit ty podobné věci.


Reaguji na Petra ZZZ:
javascript:void(document.body.style.zoom = "1.5");
Tohle si napiš do adresního řádku stránky, která ti nejde zvětšit, a ona vyroste :-)
Můžeš si to přidat do oblíbených jako bookmarklet.
panther
Profil
Chamurappi:
To je jeden z důvodů, proč by se tu neměly řešit ty podobné věci.
tady je trochu problém. V této sekci je téměř 3000 témat, to bys je musel smazat, aby tu ty podobné věci nebyly k dohledání.

Zákaz indexování v této kategorii, pokud tu nechceme zbloudilé duše? Zúžil by se v ní počet tazatelů, kteří by byli převážně z řad diskuse, např. PetrZZZ.

Pořád si myslím, že je lépe tu tuhle kategorii nechat a čas od času do ní zasáhnout, bude-li se z ní stávat poradna pro oblasti, které mají konkrétněji zaměřená fóra.
Petr ZZZ
Profil
Chamurappi:
…a ona vyroste :-)

Tisíc díků, geniální! Nějak mi dosud unikalo, že bookmarklet je něco jiného než bookmark, ba že vůbec existuje! Tak jsem nelenil a už je mám nachystané v oblíbených na 100, 150, 200, 300, 400 a 500 %, na "bez CSS" a na změnu velikosti okna. :-)
habendorf
Profil
Petr ZZZ:

Pokud chceš, přidej si do sbírky

javascript:if(document.referrer)%20void(location.href=document.referrer)


Prostinký bookmarklet, který ale dost často používám. Otevřu si link do nového okna, staré pak někdy zavřu a po čase se chci do starého vrátit. A co teď? Teď kliknout na tenhle bookmarklet :o)
Petr ZZZ
Profil
habendorf:
Díky moc, to zní zajímavě, vyzkouším. :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0