Autor Zpráva
Velda
Dneska jsme psali test z Informatiky a byla tam úloha, aby jsme zkopírovali soubor pokus.txt z disku C na disk R do složky Test.
Odpověděl jsem "copy C:\pokus.txt R:\test\pokus.txt", došel za mnou učitel a suveréně oznámil, že je to špatně. Tak jsem zapl cmd a ověřil si to, samozřejmě to fungovalo, přesně jak sem očekával. Když sem to oznámil učiteli, tak mi pak řekl, že to sice funguje, ale že je to ze stránky syntaxe blbě, že si můžu klidně k tomuto příkazu vypsat příkaz help... což jsem udělal a našel jsem rozdíl, mezi syntaxí co má ve své příručce a mezi tím co vyplivla cmd (cmd: copy [zdroj] [cil];příručka: copy [cesta] soubor [cesta]) - zjednodušeně... tak jsem mu ukázal odkaz na technet, kde je zrovna příkaz copy s touto syntaxí, učitel na mě hodil bobek a dál si valil své...
Já si teda pod zdrojem představím buďto zdrojový soubor nebo adresář (v tomto případě, ale jen ten zdrojový soubor/y, je to u syntaxe helpu toho příkazu...) a taktéž pod cílem cílový soubor nebo adresář...
Ještě jsem mu měl možná ukázat help k příkazu mkdir, kde de vidět, jak to vypadá, když je myšlena pouze šložka, a to: [jednotka:]cesta
Joker
Velda:
Fajn příběh, jen to spíš patřilo jako zápisek někam na weblog.

Co my s tím?
Velda
Joker:
kdo má pravdu? přehlédl jsem něco?
Chamurappi
Reaguji na Veldu:
Dej nám adresu pana učitele a půjdeme ho všichni společně zlynčovat.

kdo má pravdu?
Funguje ti to a sám sis našel neprůstřelně přesvědčivé zdroje potvrzující tvoji verzi. To, že ti to navíc odkývneme my, něco změní?
Bubák
Velda:
Odpověděl jsem "copy C:\pokus.txt R:\test\pokus.txt"

Já bych dal "copy C:\pokus.txt R:\test\", protože podle zadání jméno souboru netřeba měnit.

<ot>
Zavzpomínal jsem na věci, jako aktuální adresář, zástupné znaky a zamáčkl jsem slzu,
</ot>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Zvažte, zda se neobrátit na specializované fórum, toto se zabývá především webovou problematikou.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0