Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
kethrin Profil * |
#1 · Zasláno: 22. 3. 2011, 16:05:30
Zdravím vás, už nevim kam se obrátit, nikdo mi zatím neporadil a já to nemohu najít. Asi jsem slepá nebo hloupá. Prosím vás, jak, nebo spíš kde mám nastavit, aby se mi ve Wordu (2003) nepsaly předložky a spojky (obzvláště a,s,z,v,k) na samý konec řádku, ale na řádek nový ? Pokud to vůbec jde, ale slyšela jsem, že ano. Snad jsem to napsala srozumitelně...
Děkuji mockrát. |
||
Anonymní Profil * |
#2 · Zasláno: 22. 3. 2011, 16:22:26
Je to v Nástrojích, Možnostech automatických oprav na záložce Automatické úpravy formátu při psaní.
|
||
Časová prodleva: 7 dní
|
|||
MilanC Profil * |
#3 · Zasláno: 29. 3. 2011, 11:59:42
Ahoj, toto řeší pevná mezera, kterou napíšeš CTRL+SHIFT+MEZERA. Pokud už máš dokument vytvořený a leckde předložky/spojky na konci řádků, dá se to vyřešit.
CTRL+H (nahradit), najít např. předložku k " k " (1 mezera z obou stran), nahradit čím. " k^s" (^s zástupný znak pro pevnou mezeru), Nahradit vše. A takto dále pro všechny další spojky a předložky. :-) MilanC |
||
Časová prodleva: 5 let
|
|||
CibulaS Profil * |
#4 · Zasláno: 10. 7. 2016, 12:53:40
Kdy by se to někomu hodilo. Vytvořil jsem si řešení, které se aplikuje na celý dokument jedním kliknutím. Ve Wordu se vytvoří makro a tomu se potom přiřadí ikona v horní liště - stačí do textu makra vložit:
(ta poslední část je tam proto, aby se zrušilo zaškrtnutí volby "používat zástupné znaky" pro další vyhledávání - možná to jde udělat i snadněji...) Každopádně výseldek je takový, že mám ve Wordu tlačítko, které mi zneškodní jednoslovná slova na konci řádků - a to bez vedlejších účinků: Sub KonceRadku() ' ' KonceRadku Makro ' ' Selection.Find.ClearFormatting Selection.Find.Replacement.ClearFormatting With Selection.Find .Text = " a " .Replacement.Text = " a^s" .Forward = True .Wrap = wdFindContinue .Format = False .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchAllWordForms = False .MatchSoundsLike = False .MatchWildcards = True End With Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll With Selection.Find .Text = " A " .Replacement.Text = " A^s" .Forward = True .Wrap = wdFindContinue .Format = False .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchAllWordForms = False .MatchSoundsLike = False .MatchWildcards = True End With Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll With Selection.Find .Text = " i " .Replacement.Text = " i^s" .Forward = True .Wrap = wdFindContinue .Format = False .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchAllWordForms = False .MatchSoundsLike = False .MatchWildcards = True End With Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll With Selection.Find .Text = " I " .Replacement.Text = " I^s" .Forward = True .Wrap = wdFindContinue .Format = False .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchAllWordForms = False .MatchSoundsLike = False .MatchWildcards = True End With Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll With Selection.Find .Text = " u " .Replacement.Text = " u^s" .Forward = True .Wrap = wdFindContinue .Format = False .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchAllWordForms = False .MatchSoundsLike = False .MatchWildcards = True End With Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll With Selection.Find .Text = " U " .Replacement.Text = " U^s" .Forward = True .Wrap = wdFindContinue .Format = False .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchAllWordForms = False .MatchSoundsLike = False .MatchWildcards = True End With Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll With Selection.Find .Text = " v " .Replacement.Text = " v^s" .Forward = True .Wrap = wdFindContinue .Format = False .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchAllWordForms = False .MatchSoundsLike = False .MatchWildcards = True End With Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll With Selection.Find .Text = " V " .Replacement.Text = " V^s" .Forward = True .Wrap = wdFindContinue .Format = False .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchAllWordForms = False .MatchSoundsLike = False .MatchWildcards = True End With Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll With Selection.Find .Text = " k " .Replacement.Text = " k^s" .Forward = True .Wrap = wdFindContinue .Format = False .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchAllWordForms = False .MatchSoundsLike = False .MatchWildcards = True End With Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll With Selection.Find .Text = " K " .Replacement.Text = " K^s" .Forward = True .Wrap = wdFindContinue .Format = False .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchAllWordForms = False .MatchSoundsLike = False .MatchWildcards = True End With Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll With Selection.Find .Text = " s " .Replacement.Text = " s^s" .Forward = True .Wrap = wdFindContinue .Format = False .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchAllWordForms = False .MatchSoundsLike = False .MatchWildcards = True End With Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll With Selection.Find .Text = " S " .Replacement.Text = " S^s" .Forward = True .Wrap = wdFindContinue .Format = False .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchAllWordForms = False .MatchSoundsLike = False .MatchWildcards = True End With Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll With Selection.Find .Text = " z " .Replacement.Text = " z^s" .Forward = True .Wrap = wdFindContinue .Format = False .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchAllWordForms = False .MatchSoundsLike = False .MatchWildcards = True End With Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll With Selection.Find .Text = " Z " .Replacement.Text = " Z^s" .Forward = True .Wrap = wdFindContinue .Format = False .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchAllWordForms = False .MatchSoundsLike = False .MatchWildcards = True End With Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll With Selection.Find .Text = " o " .Replacement.Text = " o^s" .Forward = True .Wrap = wdFindContinue .Format = False .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchAllWordForms = False .MatchSoundsLike = False .MatchWildcards = True End With Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll With Selection.Find .Text = " O " .Replacement.Text = " O^s" .Forward = True .Wrap = wdFindContinue .Format = False .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchAllWordForms = False .MatchSoundsLike = False .MatchWildcards = True End With Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll With Selection.Find .Text = "" .Replacement.Text = "" .Forward = True .Wrap = wdFindContinue .Format = False .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchAllWordForms = False .MatchSoundsLike = False .MatchWildcards = False End With Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll End Sub |
||
CibulaS Profil * |
#5 · Zasláno: 10. 7. 2016, 18:12:13
Samozřejmě jsem myslel: "jednopísmenná slova"... předložky a spojky.
|
||
Časová prodleva: 9 let
|
0