Autor Zpráva
Darker
Máme v síti router a já mu vypnul DNS server, aby se nehádal s jíným. Následně ten „jiný“ síť opustil a já původní IP routeru zapoměl. Tuší někdo, jak se k němu teď dostat?
Davex
Můžeš
1) proskenovat lokální síť programem fping nebo nmap.
2) vyzkoušet tovární IP adresu, která na těch krabičkách bývá na samolepce nebo v uživatelské přiručce.
3) vyresetovat router do továrního nastavení
Darker
Davex:
1) proskenovat lokální síť programem fping nebo nmap.
Ani jeden nemám, možná jsou součástí něčeho novějšího než windows XP.

2) vyzkoušet tovární IP adresu, která na těch krabičkách bývá na samolepce nebo v uživatelské přiručce.
Musel jsem jí změnit, aby si rozuměl s druhým routerem. Musela začínat 10.0.0.X.

3) vyresetovat router do továrního nastavení
To leda, ale to bych moc nerad. Nastavoval jsem to hrozně dlouho.
johnl
Darker:
Ani jeden nemám, možná jsou součástí něčeho novějšího než windows XP.
Když nemáš, zkus stáhnout..
Keeehi
Darker:
Musela začínat 10.0.0.X.
Tím ti zbývá jenom 256 možností ne? V nejhorším případě by to šlo otestovat i ručně ne?
ShiraNai7
Keeehi:
Musela začínat 10.0.0.X

10.0.0.0, 10.0.0.138 bývají běžné IP adresy
mafos
Osobně používám free prográmek advanced ip scanner a nemůžu si na něj stěžovat. Ale pokud nevíš IP jsi si jistý, že víš heslo?

oprava: chtěl jsem dát odkaz přímo na stahuj, ale nějak to nešlape, tak jsem to vymazal
Darker
Heslo vím, sám jsem ten router nastavoval. A heslo na připojení k LAN není, jen k wifi.
Nakonec jsem IP našel Keehiho metodou s tím, že mi pomohlo historie programu spustit.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Zvažte, zda se neobrátit na specializované fórum, toto se zabývá především webovou problematikou.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0