Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
buck1 Profil * |
#1 · Zasláno: 18. 5. 2011, 13:21:17
Nejakou dobu resim, jestli psat email v rezimu plain text ci html. Nejsem v tom zas nejaky expert, spis naopak. Ale co jsem tak slysel tak html maily nemusi vzdy k adresatu dorazit (pres spamovou ochranu), za to plain text by mel dorazit 100%.
O co me tedy jde? Potrebuji rozeslat par cover letteru, u cehoz nemusim zvyroznovat dulezitost. aby email vubec dorazil. ALE! Email by mel obsahovat i nejake propagacni znaky na mou osobu, v tomto pripade by mel byt zakonecen podpisem aspon s linkem na me stranky, coz je nanejvys dulezite, jenze ouha, to uz musi byt mail v html rezimu. Jak z toho ven, co by jste mi doporucili? dikas |
||
ShiraNai7 Profil |
#2 · Zasláno: 18. 5. 2011, 13:25:24
buck1:
„co jsem tak slysel tak html maily nemusi vzdy k adresatu dorazit (pres spamovou ochranu), za to plain text by mel dorazit 100%“ Nesmysl. Všechny druhy e-mailu spadají pod spam filter (pokud jej správce serveru používá). To by jinak asi chodil všechen spam vesele dál jako text/plain, že? „Jak z toho ven, co by jste mi doporucili?“ „v tomto pripade by mel byt zakonecen podpisem aspon s linkem na me stranky“ Snad kazdy e-mailovy klient zvyraznuje odkazy i v obycejnem textu. Pokud potrebujes formatovani, pouzij text/html. Pokud ti staci obyc text, pouzij text/plain. |
||
buck1 Profil * |
#3 · Zasláno: 18. 5. 2011, 13:33:58
ne v obyc plain textu se prave linky nezvyraznuji, kdyby jo tak neni co resit. Napsal bych to v plain textu s odkazama.
Puvodne jsem to mel reseny pres html sablonu vcetne obrazku s linkem, coz je pry to sami co html mail, kterej je vice "nachylnej" pro prejiti pres spam filtr. Rikam nevim do jake miry to je pravda ale pry o dost vetsi sanci na to ze mail dorazi, je kdyz je psan v plain textu... a ja v tomto pripade nechci pokouset sebemensi procento, ze by mail nemusel dorazit, ale zase chci aby mail mel urcitou davku propagace... |
||
ninja Profil |
#4 · Zasláno: 18. 5. 2011, 13:55:01
buck1: Zvyraznení odkazu v textovém email je zcela v režii emailového klienta příjemce. Velká část jich ale opravdu URL zvýraňuje.
Můžete email zaslat jako plain text i html verzi, kterou si klient zobrazí pak záleží na něm. |
||
buck1 Profil * |
#5 · Zasláno: 18. 5. 2011, 14:06:38
ninja:
„žete email zaslat jako plain text i html verzi, kterou si klient zobrazí pak záleží“ to me zajima... je na toto nejaka specialni funkce, nebo je to mysleno odeslat tentyz email ve dvou verzich dvakrat? |
||
DoubleThink Profil * |
#6 · Zasláno: 18. 5. 2011, 16:56:30
Mail je většinou multipart/related dokument. Může obsahovat libovolné množství různých datových obsahů, na tomto principu ostatně fungují přílohy mailů. Každý schopnější mailový objekt nebo třída takový dokument umí lehce zkompletovat - v php například phpmailer.
|
||
buck1 Profil * |
#7 · Zasláno: 18. 5. 2011, 17:00:43
a ted pro ty mene it zdatne... lze tedy nejakou cestou priradit jednomu mailu dve podoby, jak jiz zminil ninja? Laicky receno by me to vyresilo muj problem. Mail by dosel a kdo by chtel zapnul by si ho v podobe html s obrazky a linky. Kdo ne nechal by plain text formu, ale hlavni by bylo ze by mail dorazil...
PS Ale netusim jak to ninja presne myslel... |
||
ninja Profil |
#8 · Zasláno: 19. 5. 2011, 10:35:40
buck1: Ano, přesně tak. Netuším jakého klienta používáte, ale většina to umí (myslím že i Outlook). Jen je potřeba nastavit, aby se email odesílal jako plain text i html.
|
||
buck1 Profil * |
#9 · Zasláno: 19. 5. 2011, 13:10:27
pouzivam windows live. To je ale super, to by me pomohlo vyresit sve dilema :-) nejaky navod jak na to by bodnul, predem diky.
|
||
Časová prodleva: 14 let
|
0