| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| ReVolt Profil |
#1 · Zasláno: 5. 6. 2011, 19:57:42
Ahoj doporučili by jste mi prosím nějaký program, který dokáže ukládat zvuky vycházející ze zvukovky do třeba souboru mp3. Myslím tím aby se uložil výstup aniž by musel projít reproduktory a zpět mikrofonem.
Snad jsem to správně popsal, díky za všechny příspěvky. |
||
| Miloš Profil |
#2 · Zasláno: 5. 6. 2011, 20:14:18
Zkusil bych free program Audacity. Tam můžeš zvuk před uložením ještě sestříhat, vyčistit a vůbec vhodně poupravit.
|
||
| ReVolt Profil |
#3 · Zasláno: 6. 6. 2011, 11:35:50
Asi s Audacity neumím pracovat, umí to vůbec to co potřebuju? Zkoušel jsem AIMP tools, ale z toho jsem tak nějak nedokázal onu funkci spustit.
Asi jsem problém špatně popsal tak to zkusím znovu: potřebuju nahrát výstup zvukové karty při absenci mikrofonu |
||
| Miloš Profil |
#4 · Zasláno: 6. 6. 2011, 13:26:30
Nerozumím jednomu – výstup je to, co má jít do zesilovače nebo do beden, zatímco mikrofon má na zvukové kartě vstup.
Chceš tedy zaznamenat co? Signál, který jde do PC z externího zdroje, nebo to, co už v PC přehráváš? Každopádně je potřeba nastavit ve vlastnostech zvuku (Windows) zdroj, ze kterého má probíhat záznam. Máš-li XP, pak dvojklikem na ikonku repráčku (vedle hodin) otevřeš „Play Control“.
Přes Možnosti / Vlastnosti přepni Přehrávání na Záznam, otevře se ti mixák a na něm zaškrtni patřičný zdroj, ze kterého chceš nahrávat. |
||
| okolojdouci Profil * |
#5 · Zasláno: 6. 6. 2011, 13:32:04
ReVolt:
„Zkoušel jsem AIMP tools, ale z toho jsem tak nějak nedokázal onu funkci spustit.“ Spusť AIMP2r.exe, je to Audio Recorder. Nahrávání je tak jednoduché, že bych si připadal jako blázen, kdybych to měl popisovat. |
||
| ReVolt Profil |
#6 · Zasláno: 6. 6. 2011, 14:04:47
Miloš:
Potřebuju zaznamenat výstup tzn. soubor který již v pc mám ovšem ve formátu, který se nedá převést do jakéhokoliv audoiformátu, mám win7,zkusím si s tím pohrát okolojdouci zas takovej blb nejsem, ale to co píšeš je mi k ničemu viz. výše |
||
| _es Profil |
#7 · Zasláno: 6. 6. 2011, 14:09:31
ReVolt:
„který již v pc mám ovšem ve formátu, který se nedá převést do jakéhokoliv audoiformátu“ To si nejako odporuje. Ak ho dokážeš prehrať, tak sa snáď musí dať aj skonvertovať do iného formátu. |
||
| Miloš Profil |
#8 · Zasláno: 6. 6. 2011, 14:09:52
Nedá převést? Co je to za formát? Nepomohl by konvertor SUPER? Ten je hodně všestranný; jediný formát, se kterým si neporadil, byl ZVR, jinak jsem v něm zatím vždycke všechno zkonvertoval.
|
||
| ReVolt Profil |
#9 · Zasláno: 6. 6. 2011, 14:18:39
_es, Miloš:
Bohužel si to neodporuje, je to zápis bicí soupravy (program Guitar Pro) a protože se aktivně věnuju hudbě tak to potřebuju nějak vytáhnou do mp3, v onom programu to vyexportovat nejde tak mě napadlo to "nahrát", ale pokud to postím reprákama ven a mikrákem zase dovnitř tak tam je spousta šumu ciž je nežádoucí jinak moc díky za vaše příspěvky, snad se to dá nějak řešit |
||
| Miloš Profil |
#10 · Zasláno: 6. 6. 2011, 14:22:19
To je jasné. Pak bys měl na windowsím směšovači zadat jako zdroj zvuku pro záznam buď koncový zesilovač (smíšený signál ze všech vstupů), nebo Wave/mp3, nebo MIDI synth (podle toho, v jaké podobě to ten program posílá, třeba svůj notopisný program takto nahrávám s volbou MIDI synth).
|
||
| ReVolt Profil |
#11 · Zasláno: 6. 6. 2011, 14:25:41
Aha a nevíš kde to najdu ve win7. Buď sem slepej nebo to tu nikde nemám. Prostě to nevidím :(
|
||
| okolojdouci Profil * |
#12 · Zasláno: 6. 6. 2011, 14:29:53
ReVolt:
Napadá mě jedno kočičí přísloví.. aimp recorder nahrává to, co jde do zvukovky. Jestli toto není to, co potřebuješ, tak jeden z nás je mimo mísu. |
||
| Miloš Profil |
#13 · Zasláno: 6. 6. 2011, 14:32:47
V sedmičkách máš myslím vedle hodin ikonku repráčku. Když na ni klikneš, vyskočí ti šavle koncového zesilovače, která má dole napsané Mixer – není klikací? Pokud ano, pak už by to mohlo být podobné jako v XP.
|
||
| _es Profil |
#14 · Zasláno: 6. 6. 2011, 14:35:51
ReVolt:
„Asi s Audacity neumím pracovat, umí to vůbec to co potřebuju?“ Veď len spustíš ten program, čo to prehráva, v Audacity stačíš tlačidlo nahrávať a potom to uložíš ako wav alebo mp3. |
||
| ReVolt Profil |
#15 · Zasláno: 6. 6. 2011, 14:38:29
okolojdouci:
no já sem právě někde čet něco, že to bere i výstup Miloš: vyskočí na mě jen mixák, který ovládá hladinu hlasitosti všech možných výstupů... zkusím ještě znovu projí net jestli na něco nenajdu |
||
| Miloš Profil |
#16 · Zasláno: 6. 6. 2011, 14:40:48
Nejde ale o koncový mixák, nýbrž o mixák nastavení úrovně záznamu.
Jak jsem psal, v XP má ten koncový mixák menu a přes něj se dá přepnout z koncáku do záznamového. Ten v Sedmičkách nemá žádné další menu? |
||
| Taurus Profil |
#17 · Zasláno: 6. 6. 2011, 14:42:11
Taky jsem nedávno chtěl na sedmičkách zaznamenat to co jde z repráků v Nero Wave Editoru a mám ten samý problém. V nastavení záznamu je prd oproti XP.
|
||
| ReVolt Profil |
#18 · Zasláno: 6. 6. 2011, 14:43:35
Miloš:
nemá, zkusím to všechno přetahat do xpček a udělat to jak jsi psal výše. Díky moc |
||
|
Časová prodleva: 2 roky
|
|||
| romusinka Profil * |
#19 · Zasláno: 20. 1. 2013, 22:54:48
[b]ReVolt[/b
ahoj potrebovala bych pomoct, s programem audacity, nahravam zvuk vsechno funguje, ale kdyz to chci prehrat tak nic nejde slyset, repracky uz jsem zkontrolovala |
||
|
Časová prodleva: 6 měsíců
|
|||
| kkk Profil |
#20 · Zasláno: 20. 7. 2013, 09:19:00
Používám zvukovku ESI U46 E a DAW Sonar 8, občas při nahrávání však praská.Co by to mohlo být?
|
||
| engien Profil * |
#21 · Zasláno: 20. 7. 2013, 14:31:28
@kkk: Jo to znám. Já měl problém s bezdrátový teploměrem, který každou minutu vysílal a zvukovka to nějak chytala a praskala. Našel jsem to náhodou po půl roce, když se v něm vybila baterie.
|
||
| kkk Profil |
#22 · Zasláno: 21. 7. 2013, 09:33:34
No to by mě taky nenapadlo :-) Tohle,ale bude asi jiný problém.Přesto děkuju.
|
||
|
Časová prodleva: 12 let
|
|||
0
(vedle hodin) otevřeš „Play Control“.