Autor Zpráva
XPQ
Profil *
ahojte,
mam taku technicku otazku.. mam computer aj obrazovku, chcel by som si pripojit este jednu obrazovku, aby som mohol pouzivat dve.. lenze neviem ako to urobit.. mam obrazovky dve aj compy mam dva, ale output na obrazovku som nasiel iba jeden a viem, ze je to mozne, lenze neviem, ako si to mam pripojit.
Uz som to skusal, ale neviem, kde to mam pichnut. Zislo by sa mi to pri tvorbe webu, aj pri inej praci s pocitacom.. Alebo riesenim je spojit obidva compy a zeby to fungovalo ako jeden ? neviem, ako to mam dat dokopy.

/nepouzil som mozno dostatocne odbornu terminologiu, ale verim, ze chapete, co vlastne chcem urobit, aky mam problem/.

Dakujem a prosim o radu..

:-)
DoubleThink
Profil *
Především by sis měl ujasnit, co vlastně chceš:

1) spojení 2 PC aby fungovaly jako jeden - hmmm... Tady bys musel sáhnout po poněkud jiném operačním systému, patrně na bázi linuxu (třeba Novell Grid Engine)

2) připojení 2 PC do jednoho monitoru - monitor musí mít 2 vstupy a musí tuto fci podporovat

3) připojení 2 monitorů k 1 PC - Grafická karta musí mít 2 výstupy.
XPQ
Profil *
chcem cislo 3. ale mam tam iba jeden vystup.
habendorf
Vyměn desktop za notebooka a je to (já vím, lehce se to řekne).
XPQ
Profil *
takze je to nejako mozne vobec, alebo nie?
a keby som skusil moznost 1. a spojil 2 compy tak aby z nich vznikol jeden?
ako by to malo fungovat v praxi?
Ten Novell Grid Engine je free?
XPQ
Profil *
ale zase by mi nefungovali softwares.
nejak sa to urcite da, aj s windows, ale jak, tak to neviem..
mam si kupit novu graf kartu s dvoma outputs ?
Anonymní
Profil *
XPQ
mam si kupit novu graf kartu s dvoma outputs ?
Áno, iné riešenie nevidím, teda ak neberiem do úvahy habendorfov návrh :-).
XPQ
Profil *
nedokazem sa s tym zmierit..
pripadalo mi to velmi jednoduche, ze sa to da bez problemov urobit..
tak dik.
habendorf
Jen taková perlička, zrovna jedu na dvou monitorech, takže jsem měl možnost prohlídnout si některé stránky (třeba tuto) na poněkud netradičním rozlišení 2560x1024. Zajímavé :o)
Rob
habendorf
Dej někam foto a pošli na něj link - já jsem něco viděl taky ve větším rozlišení než normálně a bylo to docela zajímavé.
DoubleThink
Profil *
nedokazem sa s tym zmierit..

Dneska už má každá nová karta 2 outputy - minimálně DVI a analog. Ty lepší můžou mít i 2xDVI
XPQ
Profil *
kurnik ja to tam mam, optional DVI adapter, ale to je ina koncovka, to asi potrebujem nejaku redukciu na to, aby som to zapojil.. jasne.. dik.. tak musim ist uz len do obchodu a kupit redukciu.. :-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0