| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Petr67s Profil |
#1 · Zasláno: 27. 9. 2011, 19:40:24 · Upravil/a: Petr67s
Zdravím všechny. Prosím o radu:
Mám doma FTP server vyřešený připojením HDD do USB v routru. Zevnitř (LAN, WiFi) to funguje ale zvenku (WAN) se na FTP nedostanu. IP mám veřejnou ale proměnnou (řeším to přes DDNS) a nemám možnost forwardovat porty. Jde přístup zvenku vyřešit přes Hamachi? Nebo Hamachi může fungovat jen mezi zapnutými počítači, ne mezi PC a routrem (FTP servrem). Nebo, routr má funkci VPN tunel, šla by pro přístup na FTP zvenku využít? Díky... |
||
| Amunak Profil |
#2 · Zasláno: 28. 9. 2011, 11:11:48
Měl by jít využít VPN tunel. Hamachi pochopitelně nejde, musíš ho někde spustit, a i tak to není zrovna moc chytré řešení. Nechápu ale, jaktože nemáš možnost přesměrovat porty, když máš přístup k routeru.
|
||
| Petr67s Profil |
#3 · Zasláno: 28. 9. 2011, 17:44:47
Protože to bych musel do adsl modemu co je ještě před routrem a do toho přístup nemám. Není můj, není u mě a ani není šance jakékoli domluvy s majitelem.
Routr mám doma a je můj, takže si v něm můžu dělat co chci. Zkus mě nějak poradit jak na to s tím VPN. Vůbec nechápu jak se to nastavuje, asi jsem nepochopil princip. Jen mě na tom právě zaujalo že to nechce žádný porty. Jen aby jsme si rozuměli, ta služba VPN tunel by jela na routru a k tomu stejnýmu routru je připojený ten HDD (FTP). Žádný PC ani nic jinýho by tady nebylo zapnutý. Jestli ti to pomůže, routr je Ovislink MU9000VPN. Nebo je ještě jiná možnost jak se na ten disk zvenku dostat? Chytřejší? :-) Zkusím všechno abych to rozjel, jsem přes týden pryč a potřebuju to... Díky |
||
| Davex Profil |
#4 · Zasláno: 28. 9. 2011, 18:17:16
Pokud se na svůj router nemáš šanci zvenku dostat, tak ti VPN moc nepomůže. Stejně se na něj bez přesměrování portů zvenku nepřipojíš. Jedině bys musel mít ještě jeden stroj někde venku s nastaveným přesměrováním portů nebo s FTP proxy a připojovat se na něj VPN tunelem z routeru (pokud umí být VPN klientem).
|
||
| Petr67s Profil |
#5 · Zasláno: 28. 9. 2011, 18:53:52
Přemýšlím kdo z mých známých má puštěnej PC nonstop ale nikdo mě nenapadl... nejde to nějak obejít... zadarmo samozdřejmě?
Abych pravdu řekl tak na routr se zvenku dostanu, na ten forwardovanej port mám, ale nesmím na něho dát nic jinýho. Takže je mi to asi na nic... |
||
|
Časová prodleva: 8 dní
|
|||
| Petr67s Profil |
#6 · Zasláno: 6. 10. 2011, 20:05:07
pro: Davex
Jak jsi to myslel s tím druhým strojem venku, musel by to být PC? Nestačilo by třeba kdybych měl někde doménu nebo něco takovýho? To se dá zřídit i zadarmo a kdyby se tam dalo nastavit to správný přesměrování... tak nějak jsi to myslel? Nebo i nějak jinak, jakkoli, to je jedno, prostě se tam potřebuju dostat... Poraďte... Děkuji |
||
| Medvídek Profil |
#7 · Zasláno: 6. 10. 2011, 20:07:40
Petr67s:
Já tohle řešil Dynamic VPN tunelem s N2N klientem. Blbý je, ž musíš mít nainstalovanýho toho klienta. |
||
| Petr67s Profil |
#8 · Zasláno: 6. 10. 2011, 20:17:40
Takže to jde jen když vevnitř jede PC, jestli jsem to správně pochopil...
A proti tomu routru bez PC by to nešlo? Asi jinak. Je tam ten VPN tunel a PPTP server... Už jsem tak zoufalej že pokud ten routr neznáš tak bych ti snad i dal adresu a heslo aby ses podíval tak to tam je a co se s tím dá dělat... |
||
| Davex Profil |
#9 · Zasláno: 6. 10. 2011, 22:46:44 · Upravil/a: Davex
Petr67s:
„Jak jsi to myslel s tím druhým strojem venku, musel by to být PC?“ Nemusel. Stačil by pronajatý server - VPS s veřejnou IP adresou, PPTP serverem a nastaveným přeposíláním portů, ale tvůj router by musel mít PPTP klienta, aby se na něj dokázal připojit. Je to několikanásobně náročnější na konfiguraci než prosté zapnutí přesměrování portu na routeru, takže ti to nedoporučuji. „Nestačilo by třeba kdybych měl někde doménu nebo něco takovýho?“ Nestačilo. Doména není VPN server. „A proti tomu routru bez PC by to nešlo? Asi jinak. Je tam ten VPN tunel a PPTP server...“ Pokud se nedá zvenku dostat na ten PPTP server, tak ho použít nemůžeš. |
||
| Petr67s Profil |
#10 · Zasláno: 7. 10. 2011, 00:29:47
Já nevím, zkouším všechno, nikoho nic nenapadá jak by to šlo? Poraďte...
Dočasně to dělám tak že tam nechám jet PC a přes TeamViewer se na to FTP dostanu, ale to není řešení na stálo... |
||
|
Časová prodleva: 15 let
|
|||
0