Autor Zpráva
Reall
Profil *
Prográmek na úpravu fotek- z 11 mpx na menší

Mám prosbu, dá se

někde stáhnout prográmek, kterým

si převedu fotky v počítači

s 11 mpx na menší rozlišení 3 –4 mpx ,

abychom to mohl poslat emailem.

Fotím na 11,5 mpx lumixem a občas potřebuji poslat fotky a né každý má tak velkou emailovou schránku

Dík

Reall
Joker
Ano, dá, už se to tu řešilo několikrát.

To podivné formátování je záměr, nebo výsledek nějaké interakce s diskusí?
Reall
Profil *
Ještě jednou - snad jasněji -

Potřeboval bych radu na software, který dokáže hromadně překonvertovat fotky s vysokým rozlišením (cca 10Mpix) na fotky z nízkým rozlišením (cca 1mbix).
Dík

Reall
Joker
Reall:
software, který dokáže hromadně překonvertovat fotky s vysokým rozlišením (cca 10Mpix) na fotky z nízkým rozlišením (cca 1mbix)
Já osobně na tohle používám ve Windows IrfanView a v Linuxu gThumb.
juriad
pokud ti nevadí konzole (příkazová řádka), tak velice mocný je imagemagic s parametrem -resize a nějaké skriptování (cyklus for)
Davex
Reall:
Já osobně používám na Windows i Linuxu dávkově spouštěný ImageMagick. Dříve jsem používal i XnView, ale zmenšoval v horší kvalitě a pro komerční použití bylo nutné (stejně jako u IrfanView) zakoupit licenci, tak jsem ho opustil.
Filip S.
Profil *
Pro hromadnou úpravu je nej JPEG Resampler.
margin
Profil *
Filip S.:
Pro hromadnou úpravu je nej“ to, s čím se komu nejlíp pracuje. Všechny výše zmíněné programy bez problémů zvládají hromadnou úpravu obrázků.
Reall
Profil *
Zatím jsem vyzkoušel a jsem max.spokojen - jde o pár fotek do emailu - IrfanView.
I tak všem díky.

Reall

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Zvažte, zda se neobrátit na specializované fórum, toto se zabývá především webovou problematikou.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0