Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
peteo Profil |
#1 · Zasláno: 10. 11. 2011, 17:45:32 · Upravil/a: peteo
Dobrý deň,
mám NB/tablet (Toshiba Portege M200) s OS Linux a chcel by som do neho nainštalovať XP, resp. w7 (ale radšej XP, SP3). Problém je v tom, ze prístroj nemá mechaniku. Poskytuje moznosť bootovania cez sieť. Otázka: ako bootovať cez sieť? je možné potom inštalovať XP z iného počítača cez sieť (alebo ako?)? ďakujem. |
||
Davex Profil |
#2 · Zasláno: 10. 11. 2011, 18:24:09
Ano jde to. Funguje to tak, že si notebook pomocí PXE v síťovém rozhraní stáhne z TFTP serveru (na jiném počítači v síti) připravený obraz Windows PE a z něho se spustí instalace. Není to úplně jednoduché, ale pomocí těchto klíčových slov bys měl být schopen najít nějaký užitečný návod.
|
||
Dunalnel Profil |
#3 · Zasláno: 10. 11. 2011, 18:35:32
peteo:
Taky sem to před pár dny řešil a měl bych pro tebe nápad ikdyž není v tvých požadavcích. Je to normální instalace z pevného disku, ale je tu podmínka že musíš používat GRUB loader a potom také že máš možnost si na ten notebook sehnat soubory z instalačního disku, pak budeš postupovat nějak takto: 1) Vytvoříš si novou diskovou partition (V případě Windows 7, asi 4GB velkou, teda tak to bylo v mém případě), která musí být naformátovaná NTFS souborovým systémem (Na to doporučuji program GParted) a potom ještě jednu, na které ten Windows bude (Taky NTFS a velikost si vymysli sám). 2) Pak na tu diskovou partition (Tu menší) nahodíš všechny soubory z instalačního disku. 3) V Terminálu zadáš příkaz: sudo update-grub (Myslím, že to tak je) 4) Po rebootování systému by si měl v GRUB loaderu najít možnost, která se jmenuje Windows 7 Recovery... (Celé si to nepamatuju) Pak nazávěr jsem používal Ubuntu (11.04) a pokud to není tvůj případ (Nemůžeš to tak udělat), tak se omlouvám za zbytečný post. |
||
peteo Profil |
#4 · Zasláno: 10. 11. 2011, 18:52:25
připravený obraz Windows PE:
jedná se o obraz instalačního CD - ale v jakém formátu? Lze i ISO? |
||
Davex Profil |
#5 · Zasláno: 10. 11. 2011, 18:54:00
peteo, Dunalnel:
Možná by bylo rovnou jednodušší udělat si bootovací USB flashku s instalátorem a netrápit se bootováním přes síť. |
||
peteo Profil |
#6 · Zasláno: 10. 11. 2011, 18:59:09
Bohužaiľ, Toshiba Portege M200 nevie bootovať z flash.
|
||
Dunalnel Profil |
#7 · Zasláno: 10. 11. 2011, 19:22:52 · Upravil/a: Dunalnel
Davex:
Já sem se tím netrápil, já sem to udělal jak sem napsal... :-) peteo: To je otázka na mě? Pokud ano, tak akorát ten ISO soubor mountneš: sudo mount /path/to/iso /mnt (Teda pokud v tom mnt, nemáš něco mountlého, jinak tam dáš jinou cestu), doufám že to není špatně. A pak všechno ze složky mnt, přesuneš na tu menší diskovou partition (Jak sem již psal víše.). Pokud to nebyl otázka směřována na mě, tak se zase omlouvám |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0