Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Adrifinel Profil |
#1 · Zasláno: 24. 11. 2011, 21:42:14 · Upravil/a: Adrifinel
Jakou nejvýkonější grafickou kartu (uvést, kdyžtak typ či výrobce) by se mi podařilo strčit do této základní desky?
Intel(R) Celeron(R) CPU 2.40GHz, Shuttle AV49V(N) |
||
hledej Profil * |
#2 · Zasláno: 24. 11. 2011, 22:04:16
Pokud chápu je tam sběrnice AGP 8X. Sice se ta karta již neprodává, ale dám to sem: Sapphire ATI Radeon HD 2600XT 256MB GDDR3, parametry zde: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514507K0BS000FBX, čerpáno odsud: http://pcmark.info/viewtopic.php?t=4068, téma je sice staršího data, ale když tak google to jistí. Ještě doufám, že máš zdroj, který to bez problému utáhne.
|
||
Adrifinel Profil |
#3 · Zasláno: 24. 11. 2011, 22:10:36
hledej:
Našla jsem tuhle: http://www.alza.cz/gigabyte-n62-512l-d218946.htm Myslíš si, že mi půjde? Typ sběrnice : AGP 8x @ 8x |
||
hledej Profil * |
#4 · Zasláno: 24. 11. 2011, 22:23:29
Půjde, ale požadavek byl "nejvýkonnější" a to Tebou odkazovaná rozhodně není. Stačí porovnat parametry. Mohla bys prosím uvést jakou kartu máš nyní a pro jaký účel tu "novou" chceš využívat? Díky.
|
||
Adrifinel Profil |
#5 · Zasláno: 24. 11. 2011, 22:41:09 · Upravil/a: Adrifinel
hledej:
No pro mě je nejvykonější podle toho kolik to má mb :D No mám: nVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X A pro jaký? Klasika, hry a filmy...a ps... Víš co, mám si vybrat dárek, ale nevím jaký, pač to musí být pokud možno levně... a pc tuning je něco, čemu táta holduje, takže jedině tady mám nějakou šanci, že mi to koupí... ale to je jen tak bokem. |
||
hledej Profil * |
#6 · Zasláno: 24. 11. 2011, 23:04:28
Pokud levně, tak to může být i z Aukra ne? Protože tyto již neprodejné grafiky tam mají a lze tam najít různé zajímavé kousky. Možná by bylo lepší koupit třeba nějakou i ne úplně nejvýkonnější, ale něco jako toto: http://pocitace.aukro.cz/graficka-karta-msi-nx7600gt-td256z-levne-100-i1955546779.html, sic je to napadeno kutilem, ale zdá se funkční a dále třeba přikoupit paměti RAM a nebo třeba i jiný zdroj, pokud stávající nebude stačit. Ale pokud platí stále požadavek nejvýkonnější, bude se hledat dále. Ber prostě v potaz fakt, že ty hodně výkonné karty mají vysoký nárok na zdroj a ještě mají často přídavné napájení.
|
||
Adrifinel Profil |
#7 · Zasláno: 24. 11. 2011, 23:22:58
hledej:
No já moc Aukro, či něco, kde se musí zadávat pravé jméno ehm neholduji, kdysi jsem tam byla ale ztratila jsem přístupové údaje ani nevím jak je sehnat a ani tomu napadení domácími kutili neholduji... http://www.alza.cz/graficka-karta-msi-nx7600gt-td256z-d74985.htm - tady je nová z alzy. Jen, všem není ta moje z alzy výkonná, v grafických kartách se až tak nevyznám... Rozhodně chci výkonější než tu co mám, pač mám dojem, že mi kvůli ní moc nejde hd mpg4 a mkv, přičemž já s videem a grafickou pracuji řekneme na trochu vyšší úrovni... Mám momentálně 2GB Ram, třetí slot je zřejmě vadnej, pač po připojení další ramky mi počítač nenaběhne, myslím, že tenkrát hned padal... A zatím asi 230V..nebo 500V... tím si nejsem jistá |
||
hledej Profil * |
#8 · Zasláno: 24. 11. 2011, 23:52:20
Ta odkazovaná z Alzy není k zakoupení, píší to tam. Tak zkus, buď nějaký inzertní server jako bazoš nebo třeba pctuning.cz, jestli jsi tam registrovaná. Radši bych vzal použitou za pár korun, než nějakou novou zato navoněnou bídu. Velikost MB není u gr. karet rozhodující parametr, to ja častý marketingový tah. Rozhodují jiné parametry, třeba šířka paměťové sběrnice, frekvence jádra, pamětí; atd. Výkon zdroje se udává ve Wattech, většinou je to napsáno na boku zdroje, pokud sejmeš bočnici skříně (kryt skříně), uvidíš to. V pohodě, až zjistíš detaily, tak se touto problematikou budeme zabývat nadále a najdeme to nejlepší východisko.
|
||
Adrifinel Profil |
#9 · Zasláno: 25. 11. 2011, 00:43:58
hledej:
To nerada dělám, rozebírání pc.... obvykle se mi pak nedaří zapojit nějaký kabel... mám trochu blbej stůl...no dneska jsem se chtěla podívat, jestli to není napsáno vzadu a hodinu jsem řešila jak připojit klávesnici, pč mi ta ps2 mrcha furt nešla, až když jsem to hodila usb, tak šla... Něco mi říká, že mám zdroj s dvojím chlazením (větráky)... to se musím pak podívat.... Btw. je nějaký probram, který by to zjistil bez toho dívání? Takže se výběr nová Grafiky bude orientovat taky podle typu zdroje? |
||
hledej Profil * |
#10 · Zasláno: 25. 11. 2011, 01:14:46
Budeš muset sundat dekl od skříně protože jinak to nezjistíš. A rovnou při tom můžeš očistit komponenty od prachu. ;) Ber to tak, že zdroj máš dimenzován na určitý výkon a pokud bude odběr komponent těsně pod maximální výkon, to zkracuje nejen životnost zdroje, ale může způsobit jeho zničení, to samé když je odběr vyšší než maximální výkon. Na spočítání odběru komponent existují programy, tudíž lze si udělat aspoň nějakou představu, program zde: http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp. Pro názornost uvedu příklad: Zdroj má maximální výkon 300W, odběr celé sestavy v maximální zátěži je 250W - je tam ještě slušná rezerva, zdroj to zvládne.
Prostě je třeba si uvědomit, že ač se to nezdá, zdroj je základem PC a rozhoduje často o bytí a nebytí počítače. |
||
1Pupik1989 Profil |
#11 · Zasláno: 25. 11. 2011, 01:47:35
Testovali jsme starší sestavu na spotřebu a pohybuje se kolem. 125W.
Co vim, tak asi nejlepší grafika do AGP co se týče výkonu, byla ATI Radeon HD 3650. |
||
Adrifinel Profil |
#12 · Zasláno: 25. 11. 2011, 06:44:59
Tak je to ATX 350W .... no myslela jsem, že mám silnější zdroják na to, co všechno Frankie musí snášet. Zátěžové testy zvládá dobře, ale nevím jak pak případnou novou grafiku....Jinak mám chlazení směrem dolů na základní desku, jeden na pocesoru a ještě zvlášt v samotné skříni směrem ven.
|
||
hledej Profil * |
#13 · Zasláno: 25. 11. 2011, 10:11:01
Však jsem již psal, že se spočítá tím kalkulátorem spotřeby, jak jsem odkazoval výše. Stačí jen zadat korektní údaje. Jinak za mě stále platí vzít nějakou již použitou gr. kartu, protože novou do tohoto počítače nemá smysl kupovat, spíš bych rovnou začal přemýšlet o výměně stávajícího hardware za o něco novější rozhodně se sběrnicí PCI-E 16x. Být Tebou počkám po Vánocích, kdy se budou prodávat komponenty, které z PC, které již majitelům nevyhovují a byly nahrazeny novými. Bude větší výběr a i zajímavější ceny, tudíž nějakou gr. kartu pro AGP 8x bude i výhodnější pořídit.
|
||
Adrifinel Profil |
#14 · Zasláno: 25. 11. 2011, 18:53:16
hledej:
ehm mám k Frankiemu dost silný citovej vztah :) Vím, že nemá, ale nějak ho prostě nemůžu vyměnit, je to jedinej "mužskej," který mě v mém životě neopustil... alias, počítač jen tak nevyměním :) V SoftAgu mají u nás dobrou grafickou kartu, vypadá na to na ten Ati radeon... |
||
hledej Profil * |
#15 · Zasláno: 25. 11. 2011, 19:18:25
Podíval jsem se na ten SoftAg a ani jednu z těch tří karet co tam mají bych nevzal. Pokud chceš úplně novou, tak z alzy a jednu z těchto dvou: http://www.alza.cz/asus-ah3450-di-512md2lp-d119660.htm nebo http://www.alza.cz/sapphire-hd-3450-512mb-ddr2-800mhz-pcie-x16-d145418.htm - v tomto odkazu je pci-e 16x, ale přitom v popisu karty je AGP 8x, což chce ještě vyjasnit. Vyjasněno zde je tato karta u CZC: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70890. K té pasivně chlazené kartě bych i přesto doporučil nějaký ventilátor minimálně k ofukování.
|
||
Adrifinel Profil |
#16 · Zasláno: 25. 11. 2011, 20:21:35 · Upravil/a: Adrifinel
hledej:
Táta si totiž stejně jako já, myslí že u grafické karty závisí na mb... A malý dotaz, ta pamět je pamětí té karty, že? Myslíš dokoupit na ní ventilátor či bude stačit ten co mám ve skříní? (Nemyslím na procesoru) |
||
hledej Profil * |
#17 · Zasláno: 25. 11. 2011, 20:53:29
Nezáleží jen na paměti, už jsem to psal výše. Důležitá je frekvence grafického čipu, šířka sběrnice, a jiné faktory. Ono můžeš mít třeba grafiku 512 MB, ale když bude mít frekvenci gr. čipu třeba 150 MHz, frekvenci pamětí 200 MHz, tak ta karta bude absolutní lempl. Prostě podívej se na parametry těch dvou grafik z Alzy a srovnej to s tím Radeonem z SoftAgu, ta karta z toho SA je slimejš i na Mironetu psali, že se jedná o čistě kancelářskou grafiku a ty sama požaduješ výkon, jak je uvedeno v prvním Tvém příspěvku.
Ten ventilátor nemusí být nalepený na tom pasivním chladiči jen by bylo dobré kdyby ten chladič ofukoval nějaký ventilátor alespoň z dálky, ono se to nezdá ale dobře usměrněný proud vzduchu uvnitř skříně významně pomáhá ke chlazení komponent. |
||
Adrifinel Profil |
#18 · Zasláno: 25. 11. 2011, 21:42:45
Tak to vyhrála ta asus, pač táta říkal, že potřebuji kartu s D-subem, tak si ji obědnám :)
Akorát si nejsem jistá jestli dojde, když tam mají napsano u ní na cestě... |
||
1Pupik1989 Profil |
#19 · Zasláno: 25. 11. 2011, 22:18:17
Karta klidně DVI může mít, musí to ale být DVI-I, který má i analogový výstup, takže lze připojit redukce na D-SUB. Jak jsem psal, nejlepší co si pamatuji pro AGP byla HD 3650.
Nicméně mi připadá nelogické kupovat novou kartu, abych si zahrál 5 let staré hry. Frankie nefrankie, asi bych se rozloučil pomalu :) |
||
hledej Profil * |
#20 · Zasláno: 26. 11. 2011, 09:22:33
1Pupik1989: Jsem stejného názoru na novou GF a myšlence vylepšení hardwarového parku jsem psal výše, ale i tak doufám, že tedy Adrifinel bude spokojena.
Adrifinel: Tak pokud už je rozhodnuto a skoro objednáno, tak Ti přeji, ať karta nezklame Tvá očekávání a slouží co nejspolehlivěji. |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0