Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Dyzz Profil |
#1 · Zasláno: 9. 3. 2012, 10:25:48
Ahoj všem.
Potřebuju pomoct, když hraju na PC tak teplota podle EVERESTU CPU má 95 stupňů a po chvíli se vypne. Jsem na internetu a CPU ma přibližne 70-80 stupňů. To semi zdá hodně nato že mám 3.0 Ghz dvoujádro. Pastu jsem koupil novou a chladič taky, takže těmihle věcmi to není. btw.: a největší blbost je, že když mi ten EVEREST ukazuje ty vysoký teploty tak šahám na žebra od chladiče a jsou uplně studené, takže nějaky špatný čidlo a CPU na vyhození ? Předem děkuji za odpovědi :) |
||
Keeehi Profil |
#2 · Zasláno: 9. 3. 2012, 10:32:55
Dyzz:
Spíš bych to tipoval na špatnou aplikaci pasty -> špatný přenos tepla. |
||
Dyzz Profil |
#3 · Zasláno: 9. 3. 2012, 11:03:17 · Upravil/a: Dyzz
Keeehi:
Pastou to určitě není, je jí tam dost a je rozetřená po celym CPU (pasta stala asi 170 kč, takže by měla bejt i docela kvalitní) Jo a ještě jedna věc. Jak hraju ma to těch cca 95 stupňů před vypnutím, ale když tu hru vypnu při těch 95 stupních a jsem jen na ploše a pozoruju ty stupně tak to behem tří vteřin spadne na 50 stupňů, což semi zda hodně rychlé spadnutí stupňů o 45. |
||
honzax Profil * |
#4 · Zasláno: 9. 3. 2012, 11:14:02
Dyzz:
Pastou to určitě není, je jí tam dost ... Uff, to by mohl být právě ten problém, musí tam být tenounká vrstvička pouze vyrovnávající nerovnosti povrchu CPU a chladiče, takže např. i 0,5mm je mnohonásobně víc než je potřeba. Stačí kapka a třeba kreditkou ji rozetřít na plochu - rozhdodně NE!! prstem, povrch nesmí být mastný. |
||
Dyzz Profil |
#5 · Zasláno: 9. 3. 2012, 11:24:01
honzax:
to já vím. Pasta je opravdu nanesena jak má být. |
||
Davex Profil |
#6 · Zasláno: 9. 3. 2012, 18:27:32
Jestliže má procesor při hraní teplotu 95 °C a zároveň jsou žebra chladiče studená, tak je problém s přenosem tepla mezi procesorem a chladičem. I těch 50 stupňů v klidu mi připadá hodně, obvykle bývá tak 30-35 °C. Asi jsi při montáži procesoru nebo chladiče něco zanedbal. Nepřekáží něco spodní ploše chladiče v dotyku s procesorem? Obtiskne se procesor s pastou na chladič? Sedí chladič pevně na procesoru a není uvolněný na některém rohu?
Před nanesením nové teplovodivé pasty bys měl procesor a chladič dokonale očistit jemným hadříkem nepouštějícím chlupy s isopropylem a na procesoru rovnoměrně rozetřít opravdu tenkou vrstvu pasty (pouze na čip nebo na tu kovovou plošku). |
||
Joker Profil |
#7 · Zasláno: 9. 3. 2012, 18:43:35
Taky jsem viděl přehřívání způsobené tím, že dotyčný do počítače dal chladič dodávaný s už nanesenou pastou, ale před instalací nesundal nálepku chránící tu pastu (nálepka byla „inteligentně“ stříbrné barvy, takže to opravdu nebylo moc poznat).
|
||
Dyzz Profil |
#8 · Zasláno: 9. 3. 2012, 19:57:12
Chladič na procesoru sedí opravdu pořádně, když jsem nanášel pastu tak jsem ho sice tim specielním hadříkem neočistil, ale že by to kvuli tomu dělalo todle ? zda semi to jako nepatrný detail. Každý koho znám a nanašel pastu tak procesor nečistil a nikdy takový problém neměl. A teď jsem nato koukal a žádnou folii na procesoru nemám. Hlavně to ten procesor začal dělat z ničeho nic. Prostě jsem jednou zapl počítač a začalo to dělat .
|
||
Časová prodleva: 11 let
|
0