Autor Zpráva
neregistrovaný
Profil *
Dobrý den,

Jaké rozlišení u 15.6" bude vhodnější?
1366 x 768 nebo 1600 x 900

Mám obavy u většího rozlišení, že písmo bude malé a bude se mi s tím hůře pracovat. Nevím moc co zvolit a do čeho jít.

Děkuji
ShiraNai7
Určitě používat rozlišení, které je pro display nativní.. což bude pravděpodobně 1366x768.
Pokud si teprve notebook vybíráte, tak bych určitě nešel do toho, který má nativní rozlišení 1600x900 na úhlopříčku 15.6". To bylo podle mě příliš drobné.
Str4wberry
Rozhodně bych šel do rozlišení vyššího. Pokud bude písmo malé, můžeš si ho zvětšit. Měl jsem před léty u stejné uhlopříčky rozlišení 1600 × 1200 a žádný problém to nebyl – tím nesmyslím zvětšení písma, ale že se to krásně používalo.

Doporučil bych návštěvu nějaké prodejny, kde zmíněná rozlišení můžeš vyzkoušet. Je ale pravda, jak naznačuje ShiraNai7, že webdesignér by v ideální případě měl mít k dispozici display jako většina návštěvníků (zřejmě tedy malý a nekvalitní), aby se mohl na stránku „dívat stejnýma očima“ – což bude asi víc ten 1366 × 768.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Zvažte, zda se neobrátit na specializované fórum, toto se zabývá především webovou problematikou.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0