Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
homebraker Profil |
#1 · Zasláno: 30. 8. 2012, 17:50:52
Dobrý den
Mám na PC nainstalované Ubuntu 12.04 x64. Chtěl bych si na něj ale nainstalovat Windows 7 x86. Když ale CD začíná s instalací napíše že nemám potřebné drivery. Přitom když jsem instaloval to Ubuntu 12.04 (předtím jsem měl Ubuntu 11.04), tak šla instalace v pořádku. Z chybových hlášek jsem vyčetl že tomu chybí buď drivery k CD Mechanice ( mám TSSTcorp CDDVDW SH-S223Q) a nebo k HDD ( mám ATA ST31000528AS). (Ubuntu to po mě nechtělo) Myslím si že je to tím že tam je Ubuntu a ne Windows. Tak mě napadlo jestli když disk zformátuji na NTFS tak to půjde. (nechci si ale zničit disk a tak radši píšu napřed sem) Když jsem totiž PC koupil tak bylo zformátované a já na něj jako první nainstaloval Ubuntu. Tak jestli když ho nezformátuji znova a dám tam Windows tak jestli to půjde. (Pardon že se v něčem opakuji, jen chci aby to všichni pochopily) Každá rada dobrá. Díky |
||
Joker Profil |
#2 · Zasláno: 30. 8. 2012, 18:08:36
homebraker:
„Myslím si že je to tím že tam je Ubuntu a ne Windows.“ Pravděpodobně to tím není. „Tak mě napadlo jestli když disk zformátuji na NTFS tak to půjde.“ Pravděpodobně ne, ovšem pro Windows stejně budete potřebovat logický disk formátovaný na NTFS, takže nejpozději při instalaci ho budete muset vytvořit. Chcete-li současně zachovat Ubuntu, bude nutné mít dva logické disky, jeden pro Windows (NTFS) a jeden pro Ubuntu (obvykle ext2/3/4). S problémem to ale nejspíš nesouvisí. Zároveň Ubuntu a Windows mají úplně rozdílné ovladače a že funguje jeden systém neznamená, že bude fungovat ten druhý. Napadlo mě, jestli problém není 64-bitový systém na 32-bitovém počítači, ale jestli na tom počítači funguje 64-bitové Ubuntu, tak ani tím to nebude. Možná se zkuste zeptat na nějakém k operačním systémům tematicky bližším diskusním fóru (toto se věnuje primárně tvorbě webových stránek)? |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Rellik Profil |
#3 · Zasláno: 2. 9. 2012, 12:57:37
Jestli chceš mít nainstalované oba systémy a více používáš Ubuntu, tak si v něm udělej virtuální PC pomocí VirtualBoxu - do toho si pak můžeš nainstalovat systém jaký chceš. Já tak mám třeba v linuxu Mageia nainstalovaný Win XP. Pokud ale chceš odebrat linux a mít tam jen WIN, tak si musíš spustit instalační CD linuxu, při startu ho přepnout do "Rescue" režimu a v něm nechat obnovit "windows boot loader". Pak restartovat, dát instalovat win a nechat zformátovat disk. Instalace by ti měla proběhnout v pohodě. Pokud bys ovšem neudělal to obnovení toho windowsového zavaděče, windows by nenaběhl i kdyby se ti podařil nainstalovat..
|
||
Časová prodleva: 13 let
|
0